Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ženy (a muži), dnes jsem šla do sebe a koupila si na balkón nějaké ty bylinky, aby se mi tam taky něco zazelenalo. Problém je, že je prodávali jako set a nebylo tam napsáno, co že to vlastně je za bylinky. Já bych ale ráda věděla, co mi to tam roste. Poradíte mi některá? Identifikovala jsem mátu a rozmarýn (dobře já
) ale o zbytku nemám tušení. Ta fotka, kde je jen jedna kytička, tak ta po promnutí voní tak trochu citrusově. Jak jsou ty tři, tak si myslím, že prostřední by mohlo být oregano a něco bude možná tymián. Prosím poraďte mi. ![]()
@Shaari90 Díky moc
Myslíš na té fotce, jak jsou tam ty tři vedle sebe? To co tak nafialověle kvete?
První fotka rukola? prostřední oregano? a poslední na konci rozmarýn
@Meeshab píše:
@Shaari90 Díky mocMyslíš na té fotce, jak jsou tam ty tři vedle sebe? To co tak nafialověle kvete?
to bude tymián
@ahhotep Díky - ta rukola mě vůbec nenapadla. Teď jsem do toho kousla a máš pravdu - je to ona
Oregáno si taky značím. A díky za potvrzení tymiánu. Tak už zbývá jen to vpravo od oregana (a vlevo od rukoly)
Tak za mě zleva: meduňka (máta), saturejka nebo citronový tymián, oregano, tymián, rukola a rozmarýn ![]()
Příspěvek upraven 04.05.17 v 14:09
@Meeshab uplne vlevo vidim matu (promni mezi prsty a ovon, po cem voni), pak je citronovy tymian, oregano, dalsi dobre nevidim, pak je rukola a nakonec rozmaryn.
Vyfot prosim jeste tu bylinku, co je mezi oreganem a rukolou, at to identifikujeme. ![]()
@Shaari90 Už mi zbývá určit jen ta jedna potvůrka mezi oregánem a rukolou. Já přes to koření moc nejsem, ale zkusím večer manžela, ten to třeba pozná ![]()
Myslim ze ta prostredni bylinka na druhe fotce je bazalka (aspon moje vypada stejne) ![]()
@přírodní Díky, takže myslíš, že to druhé je saturejka a to vedle rukoly tymián? Holky se zatím shodly, že tymián je to druhé vedle máty (je to máta, to poznám podle vůně - jako žvejkačky)
@PID přikládám fotku toho mezi rukolou a oregánem. Díky předem ![]()
@Meeshab ted na to koukam jeste zvetsene a podle mne mezi oreganem a rukolou je to taky bud tymian anebo saturejka.
Holky, díky moc všem. Takže to vypadá, že je to:
Máta, Citrónový Tymián, Oregáno, Saturejka, Rukola a Rozmarýn
(Uff, příště si myslím koupím muškáty a bude vymalováno
)
@Meeshab diky za fotky.
takze za me:
Mata, citronovy tymian, oregano, saturejka (na 90%
), rukola a rozmaryn.
Pestovani zdar! ![]()
@Meeshab píše:
@přírodní Díky, takže myslíš, že to druhé je saturejka a to vedle rukoly tymián? Holky se zatím shodly, že tymián je to druhé vedle máty (je to máta, to poznám podle vůně - jako žvejkačky)
@PID přikládám fotku toho mezi rukolou a oregánem. Díky předem
Podle té fotky je to určitě tymián, saturejka má jiné listy a výhonky má trochu do fialova, tymián má mladé zelenkavé
Máta a meduňka je podobná takhle na obrázku…