Byt nebo dům pro rodinu s dítětem

23966
26.5.19 20:46

Záleží kde budete bydlet.
Dům je lepší v prostoru a soukromí. Ale je s ním víc práce.

Byt je menší, sousedi dost často slyší úplně všechno. Ale je s ním za míň práce.

Na barák musíte být. Ono ne každému se chce trávit volno údržbou baráku. A dům je i víc finančně náročný, většinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
122591
26.5.19 20:47

Záleží na tom, kolik je v rodině dětí. Já s dcerou žiji v paneláku, mí rodiče v rodinném domku. Výhodou rodinného domku je to, že je tam víc prostoru a často i zahrada, takže dítě má dost prostoru na hraní si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.19 20:47

Tak my to vyřešili tak, že jsme po svatbě koupili byt v centru města, ale se zahradou. Naprosto ideální, děti mám kde vypustit, ale nejsem nikde na vsi odkázaná na dopravu autem, všechno v ulici, škola, školka, ZUŠ, jiné kroužky, doktoři, obchody, na náměstí 5 minut pěšky… Mně by mateřská na zahradě domu někde na vesnici zabila.
No a teď jak děcka odrůstají a budou schopny si některé kroužky a dopravu do školy zvládnout samotné a nebude jim možná stačit jeden pokojík, začínáme řešit barák. Ale na okraji města, ne v žádných kotěhůlkách.

• Citovat
  • Upravit
27747
26.5.19 20:48

Rozhodni se podle toho jak jsi líná na baráku budeš mít pořád práci, v bytě si kecneš na zadek a ani topit nemusíš
dojíždět musíš kolikrát i ve městě na druhou stranu i na vesnici existuje škola a kroužky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
26.5.19 20:49

Nejlepší je dům se zahradou ve městě. Dá se skoro všude dojít pěšky nebo dojet MHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
26.5.19 20:49

Bydlela jsem s dětmi v obou variantách a jednoznačně je lepší dům. Ta slast je po snídani vyšoupnout na zahradu 8) jsem v domácnosti, takže rozvoz nebi problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
26.5.19 20:51

@Netopirek V čem konkrétně je na domě více práce? Nedokážu si to představit. Jednalo by se o nový dům. Se zahradou max 1000 m2. Bez ovocných stromů či jineho pěstování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
26.5.19 20:53
@SábaW píše:
@Netopirek V čem konkrétně je na domě více práce? Nedokážu si to představit. Jednalo by se o nový dům. Se zahradou max 1000 m2. Bez ovocných stromů či jineho pěstování.

Víc oken, víc podlahy k vytírání, sekání a úklid zahrady, údržba koretin, údržba plotu… To je první, co mě napadá je toho dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
26.5.19 20:54

@ka2ka
V čem konkrétně je na domě více práce? Nedokážu si to představit. Jednalo by se o nový dům. Se zahradou max 1000 m2. Bez ovocných stromů či jineho pěstování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
26.5.19 20:55

Jsme na malem meste kousek od vetsiho mesta a mas pravdu s tim dojizdenim, ja totiz nejsem ridicka. Syn chodil/di na fotbal u nas na malem a na florbal dojizdel do vetsiho. Bus 1× za hodinu. Takze jsem si na nej vzdy cekala. Pak kdyz byl starsi za svetla uz mohl sam. Leta byla super, vzala jsem knihu, veget v parku..ale v zime to byla bida. Skolku, pak skolu mel v miste meho pracoviste, takze to problem nebyl vubec. Ale deti rostou a osamostatnuji se. Takze jsme to zvladly a domecku mimo velky mesto nelituju. Plusy u nas prevalcovali minusy 👍 tak uvidite co vyhraje u Vas :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
26.5.19 20:56
@SábaW píše:

To tam jako budeš mít jenom trávu a nic víc?? Ona i ta tráva se musí posekat. A pokud budeš mít nějakou okrasnou zahradu, tak i ta se udržuje. Jinak v zimě vyhrnovat sníh. Občas jsou potřeba vyčistit okapy. Nařít plot, dělat běžnou údržbu domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27747
26.5.19 20:57
@cverunka píše:
Víc oken, víc podlahy k vytírání, sekání a úklid zahrady, údržba koretin, údržba plotu… To je první, co mě napadá je toho dost.

@SábaW no a k tomu, pokud nebudete mít plyn tak uhlí, nebo dříví na topení, čištění kotle, hlídat revize, jen vymalovat je taky větší záhul, pokud si pořídíš i jen okrasnou zahradu tak práce na ní, neustále se něco rozbijí a to i v novém baráku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897

@SábaW Kdo má chalupu, má p.del v kalupu. To neznáš? :lol: Na domě je mnohem víc práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21529

Co děláte s manželem? Bude se vám chtít po práci ještě chodit kolem baráku? Děláte přesčasy? Víkendy? Vysoké pracovní nasazení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
26.5.19 20:59
@SábaW píše:

A bydlela jsi někdy v domě? Já 20 let. Zahradu můžeš mít „bezúdržbovou“, ale někdo ji bude muset minimálně sekat. Potom třeba úklid - byt uklidíš za chvíli, na baráku to chvíli trvá, už třeba jen mytí oken. Ale to záleží na velikosti. Barák může bejt sice novej, ale za pár let bude potřeba sem tam něco opravit. Bydlení v bytě a v baráku je nesrovnatelný, oboje má svoje pro a proti. Pokud bych měla větší rodinu, volila bych barák, teď jako pro svobodnou je pro mě jasná volba byt ve městě, ačkoli jsem v baráku vyrostla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí