Být obchodním zástupcem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Co neříkat je dost individuální a obvykle to vychytáš buď praxí, nebo na školení. Taky záleží, co za obchoďáka bys byla, jestli u nějaké velké a renomované firmy, nebo u nějaké pofiderní, co slibuje výdělky 150 tisíc za měsíc. Pokud nemáš problém s komunikací, tím líp pro tebe, ale připrav se na to, že budeš muset hodně oslovovat potenciální zákazníky po telefonu a dost často je to bude štvát, takže to budou dávat dost najevo, takže musíš být splachovací, ale jak říkám, typů obchoďáků je celá řada a taky firmy jsou různých kvalit.
- Citovat
- Upravit
Většina firem dělá školení, my jsme třeba co pul roku jezdili na školení které probíhalo formou prodeje, vše se točilo na kameru a pak nám to pouštěli. tohle ovšem dělají velké nadnárodní firmy. jinak důležité je se nebat měli jsme schéma jak se chovat na obchodní schůzce od pozdravu pres nabídku, az po uzavření smlouvu asi 15bodu.plus pokec o tom jak se jim daří atd ze zacatku pokud nemáš vztahy nebýt moc osobni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem dělala obchoďačku známýmu, ale on už klientelu měl, já je jenom jednou za čas obvolala, zda byli s naším doporučením spokojení a zda budou chtít další zboží, nebo mohu nabídnout jiné. Pak jsem dělala taky pro mýho přítele, sháněla jsem nové klienty na weby, a to byla asi nejnevděčnější práce, jakou jsem kdy dělala (hlavně proto, že web je relativně drahý, ale málokdo rozumí tomu proč to tak je. A taky proto, že si na to nemůžeš šáhnout, a spousta lidí si myslí, že když je to jen virtuální, tak to nemůže fungovat). Já říkám, hodně štěstí ![]()
- Citovat
- Upravit
A tak já si říkám, že za zkoušku nic nedám zatím na rd, hledám práci…toto by právě bylo o tom sehnat firmy, které by o tyto služby měli zájem a klientelu si teprve vytvořit, s tím, že tedy mají dobré ceny, jen to umět prodat, nicméně od pondělka bych měla zkusit volat nějakým firmám domluvit si schůzky a pak uvidíme…na negativní reakce samozřejmě také čekám, ale doufám, že aspoň nějaké budou pozitivní…spíš mě zajímali Vaše začátky pokud někdo máte zkušenosti, pojišťovnictví je asi lehčí v tom, že si můžete nejdříve obvolat známé, tady toto je vyloženě dělané na podnikání, firmy, živnostníky, tak uvidíme, za zkušenosti asi nic nedám…musím říct, že červíček ve mě hlodá, jak to dopadne, ale na druhou stranu, co si budeme povídat, dnes by se za jakoukoli práci trhali ruce ![]()
D.
- Citovat
- Upravit
Přítel, když dělal obchoďáka, tak byl na školení a zdůrazňovali jim tam, že se nikdy nesmí hanit konkurence. Je pravda, že mě může nakrknout, když mi někdo vykládá, jak je konkurence taková a maková, místo toho, aby byl mi sdělil, proč si vlastně mám koupit jeho produkt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A tak já si říkám, že za zkoušku nic nedám zatím na rd, hledám práci…toto by právě bylo o tom sehnat firmy, které by o tyto služby měli zájem a klientelu si teprve vytvořit, s tím, že tedy mají dobré ceny, jen to umět prodat, nicméně od pondělka bych měla zkusit volat nějakým firmám domluvit si schůzky a pak uvidíme…na negativní reakce samozřejmě také čekám, ale doufám, že aspoň nějaké budou pozitivní…spíš mě zajímali Vaše začátky pokud někdo máte zkušenosti, pojišťovnictví je asi lehčí v tom, že si můžete nejdříve obvolat známé, tady toto je vyloženě dělané na podnikání, firmy, živnostníky, tak uvidíme, za zkušenosti asi nic nedám…musím říct, že červíček ve mě hlodá, jak to dopadne, ale na druhou stranu, co si budeme povídat, dnes by se za jakoukoli práci trhali ruce
D.
Já teda radši budu volat cizím, než si dělat „ostudu“ mezi kamarády, jestli mi rozumíš
Tak prvních pár telefonátů dopadlo prachbídně, styděla jsem se, hledala slova, nebyla jsem připravená pohotově reagovat. To se všechno člověk musí teprve naučit, hlavně umět odpovědět na vtíravě odborné dotazy (pro spoustu lidí znamenalo nabízí web = udělá ho ona sama). A pak taky umět odpovědět-neodpovědět ![]()
- Citovat
- Upravit
@Ijaa píše:
Přítel, když dělal obchoďáka, tak byl na školení a zdůrazňovali jim tam, že se nikdy nesmí hanit konkurence. Je pravda, že mě může nakrknout, když mi někdo vykládá, jak je konkurence taková a maková, místo toho, aby byl mi sdělil, proč si vlastně mám koupit jeho produkt.
Jo, to je pravda. A když člověk řekne, že už využívá služeb konkurence, tak ho pochválit, že se zajímá a informuje.
- Citovat
- Upravit
Holky chtěla bych poradit, jak být dobrým obchodním zástupcem?? Jak začít, jak jste začínali vy?? Co nikdy neříkat a podobně? Vždycky jsem si říkala, že tato práce pro mě určitě není, ale v dnešní době, kdy opravdu nelze sehnat práci jsem se odhodlala a jdu do toho, jen se bojím začátku.
Nejde tedy o pojišťovnictví, ale o reklamu…
Prosím poraďte, a šli by jste do toho i dnes od úplného začátku?
Jen chci podotknout, že s komunikací problém nemám, ale bojím se jak oslovit, jak zaujmout.
Anonym, protože zatím nechci, aby o tomto mém plánu někdo věděl. D.