Byt v Bulharsku

17
3.9.21 17:58

Byt v Bulharsku

Ahoj,

Nemate nekdo investicni/rekreacni byt v zahranici? Docela me zaujala moznost investice do apartmanu v Bulharsku, blizko Burgasu. Predstava je vyuzivat jej pro svou potrebu cca mesic v roce (vim, ze realna vyuzitelnost je cca od cervna do zari) a zbytek casu pronajimat.
Letecka dostupnost by mela byt skvela a snad i situace kolem Covidu se uklidni……
Budu mit nejake penizky “navic” a nejsem uplne fanouskem akcii, dluhopisu atd. Rada bych vlastnila neco “fyzickeho”……….

Na co si dat pozor? Co doporucite? Za jakoukoliv radu budu rada :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
3.9.21 18:02

Napad hezky, ve skutku jenom vydaje a maly vynos. V sezone tam bude chtit byt aspon mesic, oote zbydou jeste 2-3 mesice kdy tam budou dejme tomu najemci. Bud budete utracet na letenky, abyste obstaravali pronajem, nebo utracet na maklere, ktery bude brat za funkci sprostredkovatele nemale castky. Otec vlastnil tam apartman, po par letech takoveho pronajmu pres maklere ( protoze jako pracujici nemohl tam jezdit furt) to prodal. I ten byt v CR ve smyslu investice se vyplati vic nez takove apartma v bulharsku.

• Citovat
  • Upravit
36556
3.9.21 18:09
@vybipa03 píše:
Ahoj,

Nemate nekdo investicni/rekreacni byt v zahranici? Docela me zaujala moznost investice do apartmanu v Bulharsku, blizko Burgasu. Predstava je vyuzivat jej pro svou potrebu cca mesic v roce (vim, ze realna vyuzitelnost je cca od cervna do zari) a zbytek casu pronajimat.
Letecka dostupnost by mela byt skvela a snad i situace kolem Covidu se uklidni……
Budu mit nejake penizky “navic” a nejsem uplne fanouskem akcii, dluhopisu atd. Rada bych vlastnila neco “fyzickeho”……….

Na co si dat pozor? Co doporucite? Za jakoukoliv radu budu rada :wink:.

Znám lidi, kteří takový apartmán. Ale oni mají vazby na Bulharsko. Já bych se toho teda bála. Musíš si najmout správce a jak víš, že bude spolehlivý? Co když se tam něco stane? Jak to budeš řešit? To není garsonka ve Vrchlabí, kam zajedeš, když rupne potrubí.

Taky jsem znala člověka, co měl penzion v Portugalsku a BRUTÁLNĚ ho tam odrbali. Portugalsko mu doměřilo nějaké daně, údajně je platil a vyjeba.la s ním jeho daňová poradkyně/účetní. Htrozil mu i soud. Nakonec to musel prodat a ještě doplácel. Jasně, mohlo to být jinak. Lidi se dělají hezčí. Ale stejně bych se bála.

Já jsem hrozná konzerva, kupuju nemovitosti jen v Praze. Ale uznávám, že reálně české hory jsou fajn příležitost. To samý místa u hranic s Německem, to má velký potenciál. Ale cizina. Tyjo, toho bych se fakt bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.9.21 18:26

Jestli je to přes nějakou „agenturu“ tak je to klasický šmejdstvo. Jen teda v 90 se takhle prodávaly „apartmány“ ve španělsku.

Jinak to řeš s nějakou realitkou co umí nakupovat v Bulharsku

Ale jestli si představuješ že jde jen tak snadno spravovat a pronajímat nemovitost, natož v zahraničí a konzultuješ to na e-miminu, tak doporučuju trošku víc sebereflexe.

Ušetří ti to spoustu peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
3.9.21 18:38

@Ou nemovistost uz spravuji a pronajimam v ČR, zajimal me nazor nekoho, kdo ji tam treba vlastni. Zkousela sem samozrejme hledat, ale neni to jenom tak - nekoho najit. A verte mi to nebo ne, ale na emiminu je tolik lidi, ze je vlastne velka pravdepodobnost, ze tu narazite na nekoho, kdo ma zkusenosti i v tomhle smeru a ne jenom ohledne miminek :wink:. Mam ho rada kvuli obrovskemu dosahu. Pokud doporucite nejake jine misto na nezavazne informace, budu jenom rada……

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15936
3.9.21 18:40

Bulharsko a Rumunsko bylo zajímavé před 10 lety, teď už budeš jen živit makléře a jiné vysírky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
3.9.21 21:06

Spíš než na Bulharsko bych se orientovala např. na Madeiru, kam se dá jezdit po celý rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.22 22:58
Ahoj. Nedalo mi to, keď som videla „odpovede“ na tvoju otázku, tak som sa registrovala na tejto stránke, aby som ti aspoň trochu pomohla čo sa týka Bulharska a kúpy apartmánu. My apartmán vlastníme, kúpili sme ho minulý rok a ak máš ešte nejaké otázky, nakoľko konverzácia je staršia
kľudne mi píš
@vybipa03 píše:
Ahoj,

@vybipa03 píše:
Ahoj,

Ahoj. Nedalo mi to, keď som videla „odpovede“ na tvoju otázku, tak som sa registrovala na tejto stránke, aby som ti aspoň trochu pomohla čo sa týka Bulharska a kúpy apartmánu. My apartmán vlastníme, kúpili sme ho minulý rok a ak máš ešte nejaké otázky, nakoľko konverzácia je staršia
kľudne mi píš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.6.22 19:04

Dotaz

Dobrý den, vím, že je Váš příspěvek staršího data, ale zajímalo mě, zda jste nemovitost v Bulharsku koupila? Popř. jaké jsou Vaše dojmy, zda vše funguje dle představ?

Díky za info

JG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat