Sociální a zdravotní pojištění + kombinované studium
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sociální a zdravotní pojištění + kombinované studium
Zdravím,
je tu někdo, kdo má s tímto zkušenosti? Letos jsem odmaturoval a byl jsem přijat na vysokou školu přesněji na kombinovanou formu. Při škole jsem chtěl jít do práce, již mám zamluvené místoy jenže volně bude až do října a tak jsem si řekl že na něj počkám, takže se tedy nebudu nikde upisovat pod smlouvu.
Jak je to se zdravotním a sociálním pojištěním? Když budu studovat sice kombinovanou formou, ale nebudu mít žádný výdělek? Volal jsem na pojišťovnu, kde mi řekla paní, že pokud dodám potvrzení o studiu, tak bych platit nemusel. Prosím máte někdo s tímto zkušenosti zda je to pravda popřípadě znáte někoho, kdo by to mohl vědět?
Budu rád za veškerou pomoc od Vás. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@OndyBee píše:
Zdravím,je tu někdo, kdo má s tímto zkušenosti? Letos jsem odmaturoval a byl jsem přijat na vysokou školu přesněji na kombinovanou formu. Při škole jsem chtěl jít do práce, již mám zamluvené místoy jenže volně bude až do října a tak jsem si řekl že na něj počkám, takže se tedy nebudu nikde upisovat pod smlouvu.
Jak je to se zdravotním a sociálním pojištěním? Když budu studovat sice kombinovanou formou, ale nebudu mít žádný výdělek? Volal jsem na pojišťovnu, kde mi řekla paní, že pokud dodám potvrzení o studiu, tak bych platit nemusel. Prosím máte někdo s tímto zkušenosti zda je to pravda popřípadě znáte někoho, kdo by to mohl vědět?
Budu rád za veškerou pomoc od Vás.
tak kdo jiný by to měl vědět, než ta zdravotní pojištovna. A sociální není povinné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka on to asi v pojišťovně neví každý, volal jsem po na pobočku, která je nejblíž k mému bydlišti a paní mi řekla, že o ničem takovém neví, ale že to zkusí zjistit, pak jsem tedy volal znovu na infolinku a tam mi to paní potvrdila také, že to platil nemusím. Proto si říkám že ony to určitě vědět budou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dodat to potvrzení o studiu a pojišťovna ti bude hradit zdravotní, jsi pořád student
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@OndyBee do 26. narozenin, pokud budeš studovat, zdravotní platí stát. Dodej to potvrzení na pojištovnu. Sociální nemusíš platit, ale doba studia se ti nezapočítává do důchodu.
- Citovat
- Upravit
@OndyBee Tady to mas hezky vysvetlene https://www.vzp.cz/…ojistne-stat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanney dobře děkuji moc 🙂
@cecetka ano je to moc hezky vysvětlené a již chápu, děkuji moc za odpověď a za radu 🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit