Sociální a zdravotní pojištění + kombinované studium

4
19.8.21 15:36

Sociální a zdravotní pojištění + kombinované studium

Zdravím,

je tu někdo, kdo má s tímto zkušenosti? Letos jsem odmaturoval a byl jsem přijat na vysokou školu přesněji na kombinovanou formu. Při škole jsem chtěl jít do práce, již mám zamluvené místoy jenže volně bude až do října a tak jsem si řekl že na něj počkám, takže se tedy nebudu nikde upisovat pod smlouvu.
Jak je to se zdravotním a sociálním pojištěním? Když budu studovat sice kombinovanou formou, ale nebudu mít žádný výdělek? Volal jsem na pojišťovnu, kde mi řekla paní, že pokud dodám potvrzení o studiu, tak bych platit nemusel. Prosím máte někdo s tímto zkušenosti zda je to pravda popřípadě znáte někoho, kdo by to mohl vědět?
Budu rád za veškerou pomoc od Vás. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65463
19.8.21 16:07
@OndyBee píše:
Zdravím,je tu někdo, kdo má s tímto zkušenosti? Letos jsem odmaturoval a byl jsem přijat na vysokou školu přesněji na kombinovanou formu. Při škole jsem chtěl jít do práce, již mám zamluvené místoy jenže volně bude až do října a tak jsem si řekl že na něj počkám, takže se tedy nebudu nikde upisovat pod smlouvu.
Jak je to se zdravotním a sociálním pojištěním? Když budu studovat sice kombinovanou formou, ale nebudu mít žádný výdělek? Volal jsem na pojišťovnu, kde mi řekla paní, že pokud dodám potvrzení o studiu, tak bych platit nemusel. Prosím máte někdo s tímto zkušenosti zda je to pravda popřípadě znáte někoho, kdo by to mohl vědět?
Budu rád za veškerou pomoc od Vás. :)

tak kdo jiný by to měl vědět, než ta zdravotní pojištovna. A sociální není povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.8.21 16:10

@vokishka on to asi v pojišťovně neví každý, volal jsem po na pobočku, která je nejblíž k mému bydlišti a paní mi řekla, že o ničem takovém neví, ale že to zkusí zjistit, pak jsem tedy volal znovu na infolinku a tam mi to paní potvrdila také, že to platil nemusím. Proto si říkám že ony to určitě vědět budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
19.8.21 16:10

Dodat to potvrzení o studiu a pojišťovna ti bude hradit zdravotní, jsi pořád student

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.8.21 16:11

@Asiina dobře děkuji mnohokrát 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
19.8.21 16:28

@OndyBee do 26. narozenin, pokud budeš studovat, zdravotní platí stát. Dodej to potvrzení na pojištovnu. Sociální nemusíš platit, ale doba studia se ti nezapočítává do důchodu.

• Citovat
  • Upravit
26879
19.8.21 16:41

@OndyBee Tady to mas hezky vysvetlene https://www.vzp.cz/…ojistne-stat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
20.8.21 14:53

@Hanney dobře děkuji moc 🙂
@cecetka ano je to moc hezky vysvětlené a již chápu, děkuji moc za odpověď a za radu 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat