Bývalá bulimička a nynější těhotenství

163
24.4.15 15:55

Bývalá bulimička a nyní těhotná

Ahoj holky, nemáte zkušenosti s dřívějšími poruchami přijmu potravy (bulimie)? Může to nechat následky na dítěti, když na začátku těhotenstvi ještě poruchy trvaly?? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7631
24.4.15 16:21

Tak záleží, jak daleko se ta bulimie nechala zajít. Pokud žena neměla zhuntované tělo, tak to nejspíš na dítě veliký vliv mít nebude. Teď je potřeba nastolit stravu bohatou na vitamíny a minerály. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
24.4.15 16:26

Na zacatku tehotenstvi byva caste zvraceni a deti se rodi normalni. Davala bych spise pozor na to jestli netrpite chudokrevnosti, v tom pripade bych brala alespon doplnky stravy, ktere bych se pokousela nevyzvracet. Kazdopadne bych informovala lekare aby daval treba vice duraz na krevni obraz a delal odbery treba co mesic (plod zije z krve matky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
24.4.15 16:27

@cyklistkaa ze začátku by to mít vliv nemělo, protože hodně žen v 1.trimestru zvrací, je ale potřeba jíst vitamíny pro těhotné např. Femibion a opravdu se snažit mít pestrou stravu na vše, hlavně na vitamíny a minerály :) 1.trimestr je nejrizikovější, pokud ho mimčo zvládne je pak už nizké riziko nějaké vady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
24.4.15 16:40

Pokud do těhotenství vstoupila s tělem již poškozeným bulimií, tak to samozřejmě vliv mít bude - tělo je podvyživené, a má těžko z čeho brát pro plod - takže se musí dávat pozor na výživu v těhotenství, aby nic nechybělo a dávat pozor i na dostatečnou hydrataci.

Obecně u bulimie a aktivních či bývalých bulimiček je vyšší riziko potratu a problematické bývá i samotné otěhotnění, staticky častější je i perinatální úmrtnost a psychické problémy matky typu poporodní deprese, předčasné porody apod.

Rozhodně by se tedy vyplatilo konzultovat s odborníkem.

Více viz článek H. Papežové - vedoucí Centra pro poruchy příjmu potravy 1. LF UK A VFN
 http://www.levret.cz/…y/mb/2004-5/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.15 16:59

Mám zkušenost s anorexií. Ikdyž doktorka říkala, že mám rozházené hormony a jsem tak podvyživená, že nemám MS, jen občas špiním, že můžu otěhotnět i za 5 let, než se srovnám. A za pár měsíců jsem byla v tom. :) Donosila jsem zdravé dítě, které se narodilo s váhou 3,51 kg. S poporodní depresí jsem si užila, nastěsí už je snad všechno za mnou, ale na psychiatrii chodím stále na kontroly a dítku už budou 4 roky. Bulimie i anorexie jsou doživotní, člověk může být roky v pohodě a pak se něco stane a spadne to toho znovu.

• Citovat
  • Upravit
72725
24.4.15 20:17

@cyklistkaa záleží na tom, jak moc je to v těhotenství. Projevit se může cokoliv :think: osobní zkušenost s anorexií, v prvním těhotenství nezvládnutou, kluk je zdravý, druhé těhotenství jakž takž zvládnutá, kluk má vvv. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí