Čaj, prosím!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
450
10.11.15 21:58

@Tucka Ja jsem ujizdela na cernem s citronem a medem nebo s mlekem :nevim: Sice se to moc nema, ale ja si nemohla pomoct :oops: Nebo tehotensky…od teekanne chutna dobre :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
10.11.15 22:03
@mila.dka1 píše:
Zelený čaj určitě ne, máta vím, že se nesmí při kojení, zastavuje laktaci a kopřivu myslím také ne, ta je detoxikační, ale možná vadí až při kojení. Jinak se hlavně nesmí bylinky delší dobu, musí se střídat

To je základ. Zelený naprosto klidně, když nebude extra silný a nebude ho litr. Máta může snižovat laktaci, ale já normálně třeba ob den piju. Kopřivu teda nepiju, ale zase platí, že s mírou určitě v klidu ano.
Samozřejmě ideál je těhotenský. Ale mě chutnal málokterý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
10.11.15 22:03
@Eveelin píše:
@Tucka doporučuje se maliník ;)

maliník ale až na konci těhotenství ne? Až pár týdnů před porodem, dřív se nesmí nebo se pletu?

• Citovat
  • Upravit
46669
10.11.15 22:04
@Tucka píše:
Ahoj holky, moc prosim o strucnou radu.. jake bylinkove caje jsou na tuty povoleny v tehotenstvi? Ja jsem ve 20 tt a jsem cajovy maniak, hned kdyz jsem zjistila, ze cekame mimco, vysadila jsem svuj milovany zeleny a trezalkovy, pak jsem se docetla, ze ani matovy se nema. Nahradila jsem to rannim hermankem a vecer medunkou s koprivou - dnes jsem ovsem zjistila, ze ani hermanek a kopriva se nema! Dneska googlim, co tedy mohu a mam pocit, ze jakoukoli bylinku, kterou vyhledam v souvislosti s tehotenstvim, tak se nedoporucuje :D nemate nekdo nejaky seznam zarucene povolenych?? Jsem zvykla vypit i 3 litry caje denne a dnesnim dnem jsem nahrana, protoze podle internetu nemuzu vlastne nic krom ovocnych, ktere moc nemusim :? Prosim zkusenejsi, poradte! :kytka:

Rozhodne bych si v tehotenstvi radsi dala zeleny nez koprivovy. Ten by se ani mimo tehotenstvi nemel pit nonstop, jen delat kury, natoz v teh :nevim:
Zeleny, pokud ho nevypijes litr, tak je ok. Nebo bily ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
10.11.15 22:05
@SKgirl píše:
@Tucka Ja jsem ujizdela na cernem s citronem a medem nebo s mlekem :nevim: Sice se to moc nema, ale ja si nemohla pomoct :oops: Nebo tehotensky…od teekanne chutna dobre :palec:

Proč by se to nemělo? Pro mě ráno bez černého čaje není ráno a v těhotenství mi extra chutnal. Jako mnohem větší zlo vidím třeba kafe nebo colu. Obecně vidím mnohem větší zla, co se jídla a pití týče v těhotenství, než je třeba ten černej čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
10.11.15 22:06
@Aries6 píše:
To je základ. Zelený naprosto klidně, když nebude extra silný a nebude ho litr. Máta může snižovat laktaci, ale já normálně třeba ob den piju. Kopřivu teda nepiju, ale zase platí, že s mírou určitě v klidu ano.
Samozřejmě ideál je těhotenský. Ale mě chutnal málokterý.

jasně, tak taky nemyslím vůbec, černý a kafe se taky může, v omezené míře. Pro mne je ale jednodušší nepít nic, protože já fakt u jednoho šálku nikdy nezůstanu, jak se do toho pustím. Těhotenské mi taky nechutnali. Tak piju rooibos, to není čaj, ale připomíná mi ho, ale tam mi taky chutná jen jeden druh…

• Citovat
  • Upravit
137
10.11.15 22:07

Holky, ale ja se tim prolivam denne vlastne celou polovinu tehotenstvi! Co s tim??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.11.15 22:07

@Aries6, cerny caj obsahuje mimo jine kofein a tein. Ale v normalnim mnozstvi jiste neskodi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.11.15 22:09
@Tucka píše:
Holky, ale ja se tim prolivam denne vlastne celou polovinu tehotenstvi! Co s tim??

Tak se neprolivej, ale vychutnej si salek denne ;). Krome asi te koprivy, tu bych vynechala uplne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
10.11.15 22:09

@mila.dka1 Já třeba rooibos nemám ráda a je dost často základem právě těhotenských čajů. Takže jsem je moc nepila. Já si dělám bylinky do velkýho hrnku, takže mám ve finále slabší výluh. Mě to tak chutná a mám lepší pocit, že vypiju víc tekutin.
Jinak jen tak mimo… kdyby jsme se v tom pitvaly hodně, tak čaj je jen zelený, černý, bílý, červený a nevím, jaký druhy ještě jsou. Ale bylinky a ovocné cosi vlastně čaj není 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
10.11.15 22:10

On je v tom trochu zmatek, i těhotenské čaje nemají stejné složení. V některých je třeba maliník, o kterém jsem četla, že by se měl pít až na konci těhotenství (změkčuje porodní cesty). Zelený čaj, resp. cokoli, co zvyšuje imunitu, by se nemělo pít v prvním trimestru, máta by se měla vynechat před krevními testy (a to platí nejen v těhotenství), protože může zkreslovat krevní obraz, třezalka by se neměla požívat dlouhodobě atd. Osobně jsem pila hlavně vodu, ovocné čaje, ale občas třeba i mátu (zklidňovala mi žaludek). A zhruba od druhého trimestru jsem se mohla utlouct po mléku :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
10.11.15 22:11
@KPKristy píše:
@Aries6, cerny caj obsahuje mimo jine kofein a tein. Ale v normalnim mnozstvi jiste neskodi..

To já vím… jednu dobu jsem musela vynechat zelený, blbě jsem po něm spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
10.11.15 22:13

@mila.dka1 PA říkala, že se může celé těhotenství. Ale pro jistotu si to pořádně vygoogli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
10.11.15 22:16
@Tucka píše:

Tak to omez, kopřivu i meduňku. Zrovna tyhle dvě bylinky podle mě nejsou určeny pro pravidelné každodenní užívání (a po litrech už vůbec ne) :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
10.11.15 22:16
@Tucka píše:
Ahoj holky, moc prosim o strucnou radu.. jake bylinkove caje jsou na tuty povoleny v tehotenstvi? Ja jsem ve 20 tt a jsem cajovy maniak, hned kdyz jsem zjistila, ze cekame mimco, vysadila jsem svuj milovany zeleny a trezalkovy, pak jsem se docetla, ze ani matovy se nema. Nahradila jsem to rannim hermankem a vecer medunkou s koprivou - dnes jsem ovsem zjistila, ze ani hermanek a kopriva se nema! Dneska googlim, co tedy mohu a mam pocit, ze jakoukoli bylinku, kterou vyhledam v souvislosti s tehotenstvim, tak se nedoporucuje :D nemate nekdo nejaky seznam zarucene povolenych?? Jsem zvykla vypit i 3 litry caje denne a dnesnim dnem jsem nahrana, protoze podle internetu nemuzu vlastne nic krom ovocnych, ktere moc nemusim :? Prosim zkusenejsi, poradte! :kytka:

Ahoj, já jsem taky čajový maniak ;)
Bez zeleného nebo černého čaje bych ale určitě nepřežila, tak jsem to jen omezila na 1-2 šálky denně, ale kupovala jsem si zelený jen bio, protože jsem se v D-testu dočetla, že normální zelený je plný pesticidů, v bio je to přce jen lepší.
Z těhotenských směsí se mi dělá mdlo, stačí vidět jen krabičku :roll:
Naučila jsem se pít rooibos, ale velmi záleží na druhu a jak je připraven: mám nejradeěji přírodní a sypaný, dá se lžička do 1/2 litru studené vody, přivede k varu, chvilku povaří, nechá odstát a pak s medem a citronem je to vynikající, s pytlíkovým rooibos nesrovnatelné. Teď ho piju litry při kojení, z náhražky se stal nejoblíbenějším nápojem :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí