Čaje a kamínky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
728
11.6.07 16:07

Holky, tak jsem tu sušičku vyřešila :lol: :lol: :lol: Asi za 14 dní mám svátek, tak jsem si o ni zažádala. :wink: To jednoduše nejde vydržet, když o tom tady čtu. 8)

Tak by mě ještě zajímalo, sušíte v tom i zeleninu, nebo třeba šípky? Jak se znám, tak tam narvu všechno. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
11.6.07 17:21

Aaliano zelenina se v sušičce sušit dá, myslím, že sem dokonce kdysi dávno někdo dával recept na domácí dochucovadlo (něco jako Podravka) do polévek a omáček. Usušíš jakoukoli zeleninu, rozemeleš na co nejmenší kousky a máš to :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
11.6.07 17:27

Aaliano - já většinu zeleniny mrazím, ale třeba ty šípky suším :). A taky celerovou nať. Jak píše Fen-fire, se sušením zeleniny by neměl být problém :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
728
11.6.07 17:59

KatyK, a ty šipky rozkrajuješ a čistíš, nebo je sušíš celé?

S tou zeleninou mě napadlo, že bych si ji skusila nastrouhat a nasušit i s bylinkama, něco jako sáčkovou polévku. V zimě by to nemuselo být špatný, už se těším, jak budu experimentovat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
11.6.07 20:27

Aaliano , suším je celé, ale určitě se suší dýl než rozkrájené :lol:.

Já asi zase vyzkouším tu „podravku“, jak psala Fen-fire. Teda pokud ji bude z čeho usušit, letos je už opravdu obří invaze slimáků :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
728
11.6.07 21:45

To máš pravdu, nám sežraly jahody. :evil: Ani se nerozdělily. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
11.6.07 23:20
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
11.6.07 23:53

Bluesky , ta knížka asi bude vtipná, ale dost pochybuju, že tam bude nějaký účinný recept. Chjo, je to děs s těma prevítama :evil:. Prý má zabírat kafe, tak ho asi zkusím, ale myslím, že to bude stejné, jak všechny ostatní metody. Já tak nesnáším, když je musím zabíjet :?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
12.6.07 00:45
KatyK píše:
Bluesky, ta knížka asi bude vtipná, ale dost pochybuju, že tam bude nějaký účinný recept.
Mno, dyk o tom taky byla ta recenze. Účinný bude asi ten „parazit“, co se dá koupit, ale není to zrovna levná záležitost (hlístice napadají slimáky a žerou je zevnitř):
 http://www.zahradkari.cz/…%20plzum.htm

http://www.mollusca.cz/…e/skudci.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
12.6.07 01:35
Bluesky píše: Účinný bude asi ten „parazit“, co se dá koupit, ale není to zrovna levná záležitost (hlístice napadají slimáky a žerou je zevnitř)

Hm, akorát ta předposlední věta Tento způsob ochrany je vhodné kombinovat se sběrem a mechanickým hubením dospělých plzáků. - to už je můžu rovnou jenom sbírat a nekupovat hlístice :roll:.

Mě tak napadlo, že kdyby se sem šla mrknout nějaká čajomilka, tak aby se nezděsila z naší slimáčí diskuse :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
12.6.07 08:08

No to máš KatyK pravdu, že se zase něco dovím o nějakém dobrém novém čaji a nic. No aspoň vím, jak na slimáky :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
728
12.6.07 10:13

No ale snad by jste nechtěly zakládat zvláštní diskusi o slimácích :lol: Necháme se přejmenovat:

Čajíky a kamínky a sušené ovoce a zelenina a slimáci a další havěď a ještě se uvidí. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
12.6.07 19:27

Aaliano! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.6.07 20:36

Holky, není problém, jen to musíte zkrátit - třeba čaje, šutry a sušená havěť ;)

Ale vážně - řekla bych, že čajíky, kamínky a jiné netradičnosti by nebyly špatné - do tohe se vlezou i sušení slimáci (sviňáci jedni přemnožení:D) a přemnožená zelenina :D

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
19.6.07 18:14

Bluesky , tak co, povedlo se? http://www.sirmi.ic.cz/hmyz/30.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...