Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda,
máte někdo zkušenosti s těmito granulovanými čajíky ? Pomáhají dětem při potížích s prdíkama ?
Martin
Martine,
granulované čajíky jsou velice rychlé na přípravu, ale že zaberou pokaždé, to o nich opravdu říct nemůžu. Pro dítě jsem volila spíš odvar z kmínu a já, dokud jsem kojila, jsem pila granulovaný fenyklový čaj. Ten kmín má fakt něco do sebe a mám pocit, že působí daleko rychleji, stačí 3-4 lžičky.
A nezapomínejte mírně nahřívat bříško (vlastní teplé ruce jsou nejlepší) + jemná masáž ve směru hodinových ručiček. Mému synovi samotná masáž pomáhá při prdíkovém bolení bříška ještě teď a to už mu bude 5 let.
Hodně úspěchů
Ahoj Martine,
My bojovali s prdíky několikrát denně večerní koliky byly na denním pořádku fakt jsme si užili. Vyzkoušeli jsme všechny „babské“ rady, ale žádná výrazně nepomáhala, ohledně čajíčků jsme dávali granulovaný Hipp-Spokojené bříško.
Výrazné zlepšení ohledně prdíků byl úder 3 měsíce, kdy se Em začala vyvíjet pohybovou aktivitu a ve 4 měsíci kolíkové stavy ustoupily úplně a teď si spokojeně prdí kdy se jí zachce, nezbývá než vytrvat a uvidíte, že se to zlepší samo.
V období kolik jsem hodně pila fenyklový čaj a vyhýbala se nadýmavým jídlům-dcera ovšem větry trpěla dál.
Mějte se hezky Quatro+Em
Díky za odpovědi,
zaujal mě ten odvar z kmínu - z kolika semínek se připravuje ?
Jinak už jsme vyzkoušeli snad všechny postupy, gel, masáže, ohřát bříško, sab simplex…, celá naše rodina se už těší až nám budou 3 měsíce a prdíky nás přestanou trápit, teda alespoň doufáme.
Martin
Na 1 hrnek jsem dávála půl lžičky drceného kmínu. Je dobré ho tak 20 vteřin povařit. Pokaždé je lepší udělat čerstvý. Upozorňuju, že chuťově je to nic moc, já ho nemůžu vůbec a to mám kmín ráda ve všem.
Martine,
zkoušeli jste rektální rourku? Je to taková tenká hadička, která se zavede do zadečku a prdíky vyjdou ven. Nějak jsem zapomněla napsat i tuhle variantu, ale dětské tělíčko si na to zvykne, když se používá moc často, a pak nemá snahu se větříků zbavovat samo. Ale jako první pomoc je to dobrá věc. Je k dostání v lékárně i ve zdravot. potřebách asi za 10 korun.
Díky všem za rady,
rourku používáme jen jako krajní řešení, snažíme se to vždy vyřešit „šetrnějším“ způsobem. Otestujeme ten odvar z kmínu, snad nám trošku pomůže.
Martin