problémy s kyčlemi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31
27.2.04 18:53

problémy s kyčlemi

Ahoj maminky,
včera jsme s malým byli na Bulovce na ortopedii na ultrazvuku kyčlí. Kubíčkovi byli 3 týdny a z Podolí jsme dostali doporučení jít takto brzy. Vůbec jsem nepředpokládala žádné problémy, ale ouha… Dostali jsme abdukční dečku, je to něco na způsob trojích plen, které se dávali v době, kdy jsem byla v novorozeneckém věku já. Byla jsem tak vyšokovaná, že jsem se ani nebyla schopná se zeptat, co mému malému je. :roll: Pan doktor sice zažertoval, že mu nebude zima a že ušetřím na oblečení, ale co mu je mi nevysvětlil. Na klinickou kontrolu jdeme příští týden, tak mám v plánu se vyptat co a jak, na další UZ jdeme za 6 týdnů. Tuším, že bude problém buď v kloubní jamce nebo v konci stehenní kosti, ale přesně nevím.
Prosím o radu, mělo něčí miminko obdobné problémy, jak dlouho jste tu plínku(event. 3 plínky nebo něco podobného) nosili?
Díky Kolovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
27.2.04 19:28

Ahoj Kolovko,

abdukční dečka není žádná tragédie. Náš Ondra ji taky měl, u nás dělali sono kyčlí už v porodnici, takže ji dostal už tam (to víš, že jsem byla taky vyděšená), ale dostala to tak třetina miminek, co s ním byla v porodnici. Na kontrole v šesti týdnech nám řekli, že už stačí dávat jen tři plíny a vetřech měsících bylo všechno úplně v pořádku. Myslím, že to je hlavně pro jistotu, aby nožičky byly ve správném postavení, aby se ty kyčle vyvíjely tak, jak mají. Kdyby byl nějaký větší problém nebo podezření na něj, určitě by Ti to doktor vysvětlil.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.2.04 10:17

Ahoj Kolovko!!! :lol:
Můj syn David tuto abdukční dečku měl taky,dostal ji při první prohlídce kyčlí.Byla jsem v šoku a nevěděla jsem co se vlastně děje.Bylo mi ho moc líto vydět ho v tý dečce ale zase jsem si říkala že je to pro jeho dobro.Musel jí mít i když když spinkal a tuto dečku měl až do svých 6.měsíců.Neměl totiž vyvinutý jadýrka. Teď už mu je 13.měsíců a běhá jak čipera.Takže žádný obavy vše je v pořádku :D
 Aneta

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.2.04 14:03

Naše holčička neměla vyvinutá jadýrka při kontrole ve třech měsících. Prý se ta jadýrka můžou vyvíjet až do roka. Nedostala žádnou dečku a ani jsme neměli dělat široké balení. V pěti měsících už byla jadýrka plně vyvinutá. Překvapuje mne, že v nějaké porodnici dostane dečku tolik miminek pravděpodobně preventivně. Dnes už dříve tak doporučované preventivní široké balení není nutné, pokud k němu nebo k jinému způsobu není závažný důvod a tím nevyvinutá jadýrka hned po narození evidentně nejsou. Chodili jsme k velmi vyhlášenému a zkušenému pražskému ortopedovi a tak věřím, že jeho názor je správný.
Moje kamarádka bydlí v Mělníku a její pediatr považuje za nutné, aby všechna miminka bez rozdílu a názoru ortopeda nosila preventivně široké balení.
I jednorázové papírové pleny drží při správném upevnění nožičky ve správné poloze.
 Alice

• Citovat
  • Upravit
31
29.2.04 18:19

Ahoj holky, díky za reakce, už jsem se zklidnila a vím, že to není žádná tragedie… Jen doufám, že to nebude muset nosit i v létě, je to takové dosti značné zateplení. Tak uvidíme na UZ za 6týdnů.
ještě jednou dík Kolovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
1.12.11 12:37
Anonymni píše:
Ahoj Kolovko,abdukční dečka není žádná tragédie. Náš Ondra ji taky měl, u nás dělali sono kyčlí už v porodnici, takže ji dostal už tam (to víš, že jsem byla taky vyděšená), ale dostala to tak třetina miminek, co s ním byla v porodnici. Na kontrole v šesti týdnech nám řekli, že už stačí dávat jen tři plíny a vetřech měsících bylo všechno úplně v pořádku. Myslím, že to je hlavně pro jistotu, aby nožičky byly ve správném postavení, aby se ty kyčle vyvíjely tak, jak mají. Kdyby byl nějaký větší problém nebo podezření na něj, určitě by Ti to doktor vysvětlil.

ahoj ,,mám taky problém dneska jsme byli na kontrole a dceruška ma pravou kyčli nakou spatnou..má pry kyčekní klou moc na hore a tak pry mame davat 2 pleny a nevim jakou decku nevite kde se da koupit ,,dekuji za radu …doufám,že to bude v pořadku všechno :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
1.12.11 17:15

Nevite kde jí mužu koupit tu dečku ??dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ajuja
3.12.11 12:28
Ajinkaa píše:

To se asi nekupuje,to ti předepíšou na ortopedii,pokud je to potřeba.Jestli ti to nepředepsali,tak buď ráda,nemáte to zatím asi tak hrozné a nejspíš vám na příští kontrole řeknou,že už dobrý.

• Citovat
  • Upravit
20
3.12.11 12:31
Ajuja píše:
Ajinkaa píše:
To se asi nekupuje,to ti předepíšou na ortopedii,pokud je to potřeba.Jestli ti to nepředepsali,tak buď ráda,nemáte to zatím asi tak hrozné a nejspíš vám na příští kontrole řeknou,že už dobrý.

Děkuji za odpoved a radu ,hned me to potešilo trochu ,,a jaá si dělam už hlavu ,proc nam to nepredepsal,,máme davat plínky a cvičit ale musi to mit 1 mesic a 6 mesicích jdeme na kontrolu ,,na taky tu strisku nooo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí