Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj.
Chci si vytvorit Denik-zapisnik a nejake pomucky pro zaky, ktere chci pak zalaminovat, chci, aby to melo hezkou grafiku. Dosud jsem pomucky tvorila ve wordu.
Stahla jsem si program Canva, ale ne vse jde, nekde jsou vodoznaky…Jsem asistent pedagoga, nekde jsem cetla, ze se muzu dostat k programu Canva Pro snad zdarma nebo je to ta Canva pro vzdelavani?
Poradi nekdo, zda by mi na to moje stacila i samotna Canva?
Diky
Canva je boží! Dělám v tom design pro sebe i pro firmu, dělám svatební oznámení, pozvánky, poukázky prostě všechno. Už hodně dlouho.
Jen jsem se za celou dobu nesetkala s tím, že bych potřebovala PRO verzi.
Jediné v čem mi to skáče, jsou obrázky nebo symboly k zakoupení. To asi myslíš ty, protože je přes ně vodoznak. Ale to člověk vyřeší vytvořením nebo stáhnutím svých obrázků někde z internetu. ![]()
Pokud má něco vodoznak, nepoužiji to, najdu jiné, nebo si něco postahuji na internetu. Canva PRO je podle mě zbytečná, obyčejná Canva umí kouzla i tak. ![]()
Ale jinak ano, zakoupením PRO verze by se měly obrázky odemknout. Jen je to fakt zbytečné ![]()
PS: Zdarma to jde vyzkoušet na 30 dní.
Jak už bylo napsáno, do Canvy si můžeš přidat své obrázky (doporučuju free databáze Unsplash nebo Pexels, popř. inkony z Iconfinder).
Každopádně v placeném obsahu je toho hodně navíc, takže používám verzi PRO.
Licencované nemá totiž jen obrázky, ale třeba i tvary (styl šipek, podtržení), gradienty a písmo.
Musíš to zkusit na dvém projektu a uvidíš ![]()
A mohu se zeptat jeste na neco? Pokud bych pridavala obrazky z netu, odkud mohu pridat, kdyz bych pak ty sve vytvory chtela prodavat? Abych neco neporusovala? Nejaka databaze obrazku..Diky
@Ano-nymka33 píše:
A mohu se zeptat jeste na neco? Pokud bych pridavala obrazky z netu, odkud mohu pridat, kdyz bych pak ty sve vytvory chtela prodavat? Abych neco neporusovala? Nejaka databaze obrazku..Diky
Já používám UNSPLASH či SHUTTERSTOCK. Ale nikdy bych nic, co není přímo moje neprodávala. Začni sama tvořit/fotit ![]()
Pokud chceš něco prodávat, kde použiješ obrázek někoho jiného, musíš na to mít od autora svolení. https://fapi.cz/…e-vas-obsah/
nebo třeba tady https://www.finance.cz/…a-internetu/