Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ebaby @bezinka.11 na začátku Tě nebudou tlačit, navrhnou IUI (záleží samozřejmě na výsledcích) ale mě žádný extra vyšetření nedělali. pouze krev příteli spermiogram a víc ani prd, až po nepovedených 3× IUI a 1× IVF se zjistilo že mi nedozrávají vajíčka proto z Iscaru odcházím
@baccata No, upřímně…už bych tam znovu nešla. Vybavení sice bezvadné. Genetické vyšetření komplexní, ale já osobně měla trošku problém s přístupem. Po dvou IUI hnali do IVF, navrhovali selekci pohlaví (kvůli dědičnosti Ichtyózy), když jsem si chtěla dát „pauzu“ tak se na mě skoro naštvali. Pak když jsem nakonec otěhotněla přirozeně, tak mě neustále něčím strašili. Ale byli tam i lepší lékaři. Ale u mě se vystřídali snad 4, což mi také moc nevyhovovalo. Kamarádka má ale bezvadné zkušenosti s tím centrem ve Smetance. Po prvním IUI otěhotněla, dokonce pak otěhotněla ještě 3× a vždy s dobrým koncem.
Děkuji za info. No, upřímně ten přístup, že dělají jen základní vyšetření, pak IUI, IVF a teprve, když se nedaří zjišťují příčinu se mi fakt nelíbí
Připadá mi to, že z lidí akorát chtějí tahat peníze…protože pokud mám správné informace, tak pojišťovna hradí jen 3 pokusy na IVF…(4 v případě zavedění pouze jednoho embrya. Ale protože miminko opravdu moc chci, tak mi asi nic jiného nezbývá…teď jen vybrat správný CAR, ale který je ten pravý? Prosím poraďtě, jde mi o Prahu. Děkuji moc!
@Keshi prosím, jak se jmenuje to centrum na Smetance? To asi není v Praze, že? Děkuji!
@PavlinkaPaula já jsem se teď rozhodovala mezi Iscarem (doporučeno gynekologem) a Gennetem. Nakonec jsem nás objednala (na základě referencí) do Gennetu. Ale tam je cekacka 3 měsíce na první konzultaci. U jiných center je to dřív. Osobně jsem tam ale zatím nebyla.
@bezinka.11 děkuji moc za info. Já jsem se dnes rozhodla, že zkusím zavolat do toho Iscare. Muj gynekolog mi ho doporucoval na prvním místě. Prý se tam snaží vyjít vstříc, aby ty čekací lhůty nebyly tak dlouhé. Asi to bude v tom pristupu bohuzel vsude podobne…Kolegyne z prace mi take doporucovala Pronatal, ale ja jsem na nej nesehnala zadne dalsi reference
Tak uvidime, ale strach mam porad…hlavne na jakeho lekare narazime a taky by mi asi dost vadilo, kdyby se u nas porad střídali. Snad to bude dobre. Drzme si palce!!! ![]()
@PavlinkaPaula ještě jsem někde četla, že někdo se objednal do dvou center na tu první konzultaci a pak si vybral… To asi taky není úplně špatnej nápad. V každém případě věřím, že Iscare je taky správná volba. Držím pěsti!
@bezinka.11 píše:
@PavlinkaPaula ještě jsem někde četla, že někdo se objednal do dvou center na tu první konzultaci a pak si vybral… To asi taky není úplně špatnej nápad. V každém případě věřím, že Iscare je taky správná volba. Držím pěsti!
Ja to tak udelala, ale zatim nejsem rozhodnuta, takze to skusim rozseknout az po druhe schuzce v obou centrech. V tom druhem centru jsem otevrene rekla, ze si vybiram a byla jsem aj jinde. Nemeli s tim problem. ![]()
@ebaby píše:
Ja to tak udelala, ale zatim nejsem rozhodnuta, takze to skusim rozseknout az po druhe schuzce v obou centrech. V tom druhem centru jsem otevrene rekla, ze si vybiram a byla jsem aj jinde. Nemeli s tim problem.
No, tak to je super
. Možná ještě zvážím to druhé centrum taky ![]()
Ahoj holky prosím kdo má zkusenosti, Cjodila jsem do IVF ostrava do gyncetra jsem hodne nespokojena a chtěla bych nekam jinam, premyslim nad FNOL nebo fertimed olomouc, má nedo zkušenost kde je to lepsi a kde jim nejde jen o peníze tak jak v Ostravě. děkuji moc za každy nároz
@PavlinkaPaula pokaždý jiný lékař je skoro všude, v Isaceru taky. Čistě můj pocit Iscare nee. Dnes jsme byla v Pronatalu (v Iscaru jsem byla skoro rok) a je to úplně o něčem jiném. v I doporučím MUDR Frühaufovou a Burketovou, milé vypadají že ví co a jak, ale nevím zda jim to je jedno nebo jedou podle nějakých vnitřních předpisů, z vyšetřeních co mi dnes udělali v Pronatalu jsem tam měla jen krev, žádné stěry, žádná další vyšetření, nikdo neřešil proč mám nízkou sliznici, to že se mi úplně nevyvíjí vajíčka se zjistilo až při prvním odběru před IVF. Za mě už nee
Ahoj holky, ve středu mě čeká vyšetření vejcovodů RTG a ráda bych se vás zeptala zda s tím máte některá osobní zkušenost? Četla jsem dost příspěvků jak je to strašné, hodně bolestivé, zvracení atd…
Všechny příspěvky jsou starší tak jsem chtěla poprosit o nějaké nové zkušenosti?
Začínam se dosti bát
děkuji
@PavlinkaPaula
Ahoj, já mám zkušenost zatím jen s Iscare, ale můžu doporučit
Mě dělali různá vyšetření a krom jineho řešili pravidelně i výšku sliznice a sledovali pravidelně UTZ. Nikam mě netlačí, zatím zkoušíme IUI a pak se uvidí. Chodím tam jen k jedné Mudr. Prjanicnikove, je tam 3× tydne takže většinou není problém počkat si na ty dny kdy ordinuje.
Ahoj děvčata,
tak jsem se dnes konečně objednala do CAR. Je zajímavé, že do Icsaru mám termín až na konci dubna, tedy až za dva měsíce a do Pronatalu mám termín již za 14 dní. Tak uvidíme, pokud se nám bude v Pronatalu líbit, tak asi zůstaneme tam. Pronatal mi i doporočuvala bývalá kolegyně z práce, tak třeba to nebude špatné. Jsem spíše na indiviuální přístup. Nerada bych byla jen číslo v tabulce…
Můj gynekolog mi sice doporučil Iscare, ale vzhledem k té dlouhé objednací lhůtě mě to dost odrazuje…a hlavně hned po telefonu jsem pochopila, že doktoři se tam opravdu střídají jako na běžícím pásu, dokonce i na konzultace. V Pronatalu mi nabídli jednoho lékaře alespoň na konzultace. Je jasné, že na zákroky tam může být pokaždé někdo jiný…alespoň, že na ty konzultace se mohu objednat vždy ke stejnému lékaři. Nabídli mi MUDr. Melicharovou. Myslím, že ji tu někdo chválil.
Takže první krok za mnou a dále se uvidí…držme si palce! ![]()
Děkuji všem za reakce a podporu, jsem ráda, že to můžu s někým probírat. Pomáhá mi to na psychiku ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.