Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj hiólky tak jsem se rozhodla že svoje snažení už začnu řešit, snažíme se o druhé asi 2 a půl roku.
Včera za mnou přišel syn a byl smutnej a říkal že mu je smutno že už nechce být sám že chce miminko, to byl asi ten důvod proč jsem se odhodlala k tomu, že si řeknu o nějaké to vyšetření, a co vím tak probíhá v CARu?
Chci se zeptat, co se bude dít? vyšetření nejdřív mě a pak manžela? děkuji mám z toho celkem strach
@zanetka2712 píše:
Ahoj hiólky tak jsem se rozhodla že svoje snažení už začnu řešit, snažíme se o druhé asi 2 a půl roku.
Včera za mnou přišel syn a byl smutnej a říkal že mu je smutno že už nechce být sám že chce miminko, to byl asi ten důvod proč jsem se odhodlala k tomu, že si řeknu o nějaké to vyšetření, a co vím tak probíhá v CARu?
Chci se zeptat, co se bude dít? vyšetření nejdřív mě a pak manžela? děkuji mám z toho celkem strach
No to je běh na dlouhou trať, každý CAR to má jinak…ale určitě půjdete na vyšetření, manžel sperma a tobě se juknou na vnitřek…genetika, případná léčba…nepočítej, že za čtvrt roku budeš těhule…obrň se trpělivostí a mysli optimisticky…
Ahoj
tak zrovna se teď na toto téma vyptávám na jiné diskuzi
začínám o tom pomalu, ale jistě uvažovat, tak taky ř sháním nějaké informace ![]()
@olííva píše:
Ahojtak zrovna se teď na toto téma vyptávám na jiné diskuzi
začínám o tom pomalu, ale jistě uvažovat, tak taky ř sháním nějaké informace
a v jaké?
@zanetka2712 Do ktereho CARu bys chtela jit? Kdyztak podle toho koukni do diskuzi k jednotlivym CARum, ale kazdopadne gratuluji k rozhodnuti, je dobre, ze jste to zacali resit.
Na prvni schuzku bych vzala i manzela, at si muzete s doktorem pohovorit o moznostech, procedure, cenach… pokud se budes citit pohodlne a prijemne, pak by Ti rovnou mohli vzit krev na zakladni vysetreni, kouknout UTZ (takze bych se objednala nekdy v polovine cyklu) a manzelovi spermo. Ale to zalezi od CARu, klidne muzete mit jen prvni schuzku informacni bez nejakych vysetreni, to zalezi ciste na vas a na doktorovi, jak „spechate“ ![]()
My byli v Iscare.. 19.4. první návštěva - odběr krve, manžel už spermio měl z prosince - to mu psal žádanku ještě můj Dr.,ale jinak by mu ho udělali klidně taky v ten den, akorát by byla třeba 5 dní pohl. abstinence, u mě prohlídka, sepsání žádosti na pojišťovnu. 21.5. odběr vajíček, 4.6. pozitivní těhu test
takže to může být i rychlovka. U nás bylo problémem horší spermio.. držím palce ![]()
Holky děkuji, budu chtít spermio, jestli mám průchodné vejcovody a hp víc netuším