Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No miminko i když se narodí tak mezi pohybama spinká.. tak nechápu.. a k tomu odhadu váhy..mě před porodem odhadovali 3,1 a měla nakonec o kilo víc, takže tolik k technice..
@Mata132
Na té křivce sledují tlukot srdíčka, jestli je v souladu s pohyby dítěte, nic se ale neboj, někde to řeší hodně a chtějí to sledovat.
@Mata132 píše:
Ahoj, dnes jsem 37+ 3 a miminko má již 3,5 kg. Dnes jsem byla poprvé na monitoru a vše v pořádku až na to, že prý mezi pohyby spinká, což by podle doktorů nemělo být. Tak teď jdu ještě na kontrolní monitor ve středu a v pátek a že by si mě tam pak nechali a to jen kvůli tomu, že mezi tím když se hýbe tak spinká. Co to znamená, ví to někdo?
Buď v klidu, někteří doktoři jsou tak zaujati tabulkami a technikou, že zapomínají na reálný život
Já kvůli tomu v nemocnici ke konci těhotenství změnila návštěvní dny, abych chytla jiného doktora, prtoože ten první mě akorát vynervoval.
Měla jsem velice klidné mimi, které mělo pravidelné intervaly, ve kterých spalo, mezi nimi se probouzelo a kopalo.. Monitor u gynekologa byl vždy ok, v nemocnici mi doktor při spacím režimu řekl, že pokud takový monitor natočí ještě jednou, nechají si mě tem pro jistotu na pozorování.. Tak jsem z nervů příště před návštěvou do sebe narvala hranolky, CocaColu a ještě to zapila kafem, k doktorovi jsem snad i skákala po schodech, abych mimi vyburcovala.. No, monitor byl dle doktora moc divoký, takže si mě tam chtěl rovnou nechat, slíbila jsem mu, že tedy přijedu zítra se sbaleným kufrem na třetí monitor.. A odpoledne jsem si po telefonu zjistila, kdy se mění služba a přijela mimo termín, k ijmnému doktoru, kterému se monitor líbil.. Vše bylo ok.
@Sluka No právě. Dnes jsem z toho dost vystresovaná. Břečela jsem celé dopoledne. Když jsem byla na tom monitoru, tak ty sestry tam mi říkaly, ty pohyby jsou moc hezké, to se bude paní doktorce moc líbit, ale ona je dost přísná… Takže asi tak. No jdu na kontrolu ve středu a v pátek na 16h, to tam ta doktorka nebude, tak uvidíme, jestli si mě tam opravdu chtějí nechat. Nejraději bych už porodila.