Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky tak všem moc děkuji za rady
Nakonec mi to nedalo a zavolala jsem si do nemocnice- tam mi řekli ať si raději přijedu. Tak jsem tam jela. Vyšetřili mě a všechno je v pořádku. Čípek i děložní hrdlo naprosto normální. Takže mi řekli, že si toho prostě nemám moc všímat a dostala jsem magnosolv. ![]()
Hodnotu z monitoru si fakt nepamatuju, ale neboj až to začne tak to určitě poznáš! Porodní stahy narozdíl od běžného tvrdnutí totiž bolí a bolest se stále stupňuje (asi jako hodně silná menstruační bolest). Magnosolv jsem taky brala. Jen je dobrý to kolem 36tt už nebrat aby byla děloha plně funkční na porod ![]()
Ahoj to je dobře, že je vše v pořádku
. Teď to chce klídek a to magnesko, já ho taky musela baštit a bylo to lepší, potom mi ho po nejaké době (ke konci těhu) vysadili bo to stahy jsou potřeba a bylo vše ja má být. Měj se a ať až přijde čas je mimi i ty v pohodě ![]()
Tak to je fajn, že jsi v pohodě. Jo a hodnoty jsem fakt nesledovala, jen vím, že to lítalo úplně mimo graf ![]()
Jé, tak hlavně, že je vše v pořádku
Já jsem 28+3 a poslední týden mě taky trápí tvrdnutí, ted už pokaždy, když vstanu z postele, ze sedu, pořád se to stupňuje a už z toho mám špatný pocit
, tak jsem sem nakoukla, jaké máte zkušenosti, tak doufám, že to nic není. Každopádně pokud to má opravdu vliv na „lepší“ porod, hurá ![]()
No ale je zajímavý, že já mám tvrdnutí jen v leže. Nestalo se mi, že bych ho měla když stojím nebo ležím. Mám to jen v leže - není to zvláštní? Jinak doktorka mi napsala magnézium- beru ho ale jen jednou denně a přijde mi teda, že to nějak moc nepomáhá. Jeden den nic nemám, druhý den třeba 2× za den tvrdnutí, no a včera zase 5X za hodinu a pak zase nic… ![]()
verunela píše:
ahoj všem, chtela jsem vas moc poprosit, dejte hlas nasemu malemu Josefu štepanovskemu, moc nam to pomuze a potesi, predem dekuji za ochotuhttp://melnicky.denik.cz/…0120127.html
už jsem hlasovala…
ať vyhrajete! ![]()
Katka86 píše:
Mě břicho tvrdlo i 50 x denně![]()
prostě pořád,několikrát do hodiny a to už od 16tt
.Takže jsem byla xkrát u lékaře,že to prostě není normální
,ale čípek byl ok,takže to byla jen dráždivá děloha.Při jakékoliv větší namáze-stačila i delší chuze se to vždycky pěkně rozjelo,takže jsem raději seděla půl dne v křesle
Brala jsem magnezko,ale že by byl vidět nějaký výsledek,to vůbec.Modlila jsem se,at to vůbec doklepem do 28 tt,nakonec jsem rodila 41+0
![]()
A teda nevím jestli to bylo tím brutální trénování dělohy,ale porod byl blaho,superrychle
Pod tohle se můžu podepsat, měla jsem to samý - jen mě tvrdlo tak 80×/denně
(všude se píše, že 10× denně je to OK) I doktor,když to viděl, tak nechápal
Byla jsem u něj na prohlídce a za tu dobu mi ztvrdlo břicho (ale tak, že to bylo i vidět) třeba 10×. Ale nemělo to vliv na otevírání porodních cest,takže v poho.. Měla jsem to tak u druhého i třetího těhotenství, u druhého jsem s tím polehávala, u třetího už jsem dělala vše, obě děti narozeny 1 den po termínu
Ale u mě to teda vliv na porod nemělo ani náhodou
..
Mně tvrdlo tak od 20tt u obou…v prvním případě jsem s tím byla na riziku doma, dr mě strašila, že jestli chci rodit půl kilový miminko ať si klidně do práce chodím…no byla jsem vyděšená fakt dost, tvrdlo mi dost často…rodila jsem 37+1 a u druhého to začlo o něco pozdějc, ale zato to posunulo porod už na 36+2…
Ahojte, holky. ![]()
Včera jsem byla u Dr. na kontrole a vše je v pořádku. Doktor mi říkal, abych se nestresovala tvrdnutím, že to jen může vydráždit dělohu a pak tvrdne víc. Čípek mám nezkrácený, porodní cesty jsou uzavřené, takže pohoda. A kupodivu mi snad dnes ani jednou neztvrdlo břicho. Možná se to uklidní. A kdyby ne, nebudu si toho tak moc všímat.
Uklidnila jsem se a hned je mi líp. ![]()
ahoj holky.je možné,abych cítila tvrdnutí břicha ve 14tt???v prvním těhu jsem s tím měla problémy až po 20tt,,díky za odpovědi
mončaS píše:
ahoj holky.je možné,abych cítila tvrdnutí břicha ve 14tt???v prvním těhu jsem s tím měla problémy až po 20tt,,díky za odpovědi
Ahoj, je, já to měla dokonce od 12tt
Do 11 tt jsem krvácela, pak jsem přestala a zase začalo to tvrdnutí
Ale rodila jsem den po termínu ![]()
LLenča píše:
Ahojte, holky.
Včera jsem byla u Dr. na kontrole a vše je v pořádku. Doktor mi říkal, abych se nestresovala tvrdnutím, že to jen může vydráždit dělohu a pak tvrdne víc. Čípek mám nezkrácený, porodní cesty jsou uzavřené, takže pohoda. A kupodivu mi snad dnes ani jednou neztvrdlo břicho. Možná se to uklidní. A kdyby ne, nebudu si toho tak moc všímat.Uklidnila jsem se a hned je mi líp.
Jéé, tak to se máte a určitě to bude dobré ![]()
My tolik štěstí neměli, po x dnech tvrdnutí se o víkendu přidalo už i pobolívání v tříslech, tak jsem radši dnes šla k doktorce a hrozí nám předčasný porod. Čípek zkrácený, mala nacpana uplně dole a tlačí na něj, takže musim do pátka ležet s podloženou zadnici.. a v patek se uvidi, když se malá neposune nahoru, tak budu muset do špitalu.. ![]()
Tak to mě mrzí.
Dodržuj klidový režim, vše tak, jak ti řekla doktorka a ono se to třeba srovná. Už jsem tu četla, že se zkracování čípku zastavilo a dokonce se i protáhl, tak snad to bude i tvůj případ. Budu držet pěstičky, aby se vše urovnalo a ty jsi rodila až v termínu.
![]()
Mě tvrdne břicho už asi od 22tt, před třema týdnama jsem to říkala doktorovi a nález normální, břicho tvrdlo vesele dál, tak mě to už znervoznilo, šla jsem zas a najednou zkrácený čípek, riziko předčasného porodu, týden ležet
k tomu hořčík, zítra jdu na kontrolu, tak taky doufám, že se malému ještě ven chtít nebude