Veliký strach před každou kontrolou

Rozárková
30.1.12 10:50

Veliký strach před každou kontrolou

Ahoj holky.
Dnes jsem 10+0tt a ceka mne dalsi kontrola s UZ. Pred kazdou kontrolou se strasne bojim,vubec to nedokazu ovlivnit. Mam za sebou pred peti lety ZT v 7tt a v lete SP asi 20dni po ivf. Toto tehotenstvi je take po ivf.
Nemam uz temer zadne priznaky,jen trosku pupik a unavu. Prsa prestala bolet temer uplne,nevolnosti jsem nemela od zacatku.
Ach jo.....
Mate nekdo nejakou radu,jak se do te kontroly nezblaznit???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1718
30.1.12 10:52

Ahojky, strach budes mit pořad jestli je miminko v pořádku nejen v bříšku ale i az se narodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
30.1.12 10:53

Ja k miminku mluvim a slibuju mu ze kdyz bude vše ok tak mu neco krasneho koupím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
30.1.12 10:54
Rozárková píše:
Ahoj holky.
Dnes jsem 10+0tt a ceka mne dalsi kontrola s UZ. Pred kazdou kontrolou se strasne bojim,vubec to nedokazu ovlivnit. Mam za sebou pred peti lety ZT v 7tt a v lete SP asi 20dni po ivf. Toto tehotenstvi je take po ivf.
Nemam uz temer zadne priznaky,jen trosku pupik a unavu. Prsa prestala bolet temer uplne,nevolnosti jsem nemela od zacatku.
Ach jo.....
Mate nekdo nejakou radu,jak se do te kontroly nezblaznit???

Radu bohužel nemám,protože není.Já mám taky po ZT i SP a další těhu byly samé nervy až do porodu :? K tomu jsem párkrát špinila a krvácela,jedno podezření na slepák,pak angína,šílené tvrdnutí břicha :roll: Před každý UTZ jsem se klepala jak osika a při samotném vyšetření jsem zavírala oči,bála jsem se na tu obrazovku vůbec podívat :? že tam třeba zase nebude srdeční akce atak.Až jsem porodila,tak ze mě spadl ten největší balvan na světě.Hrozně mě to mrzí,že jsem si těhu vůbec neužila,bylo to zřejmě mé poslední.No ale když má člověk už takovou negativní zkušenost,tak se prostě člověk bojí o to víc.Držím palečky,at to rychle uteče a ty máš už po porodu :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
30.1.12 10:56
xenaR píše:
Ja k miminku mluvim a slibuju mu ze kdyz bude vše ok tak mu neco krasneho koupím :kytka:

To jsem si taky slíbíla.Koupila jsem prckovi novou autosedačku,i když jsme měli jednu po starším dítku.Prostě taková odměna.Taky jsem si dala pod polštář ponožečky,se kterýma starší syn odjížděl z porodnice,prostě takový můj symbol a každý den před spaním jsem je vytáhla a koukala na ně a těšila se,až je miminku nasadím :mrgreen: Chlap mi říkal,že jsem na hlavu :lol: :lol: ale co,mě to uklidnovalo.

Příspěvek upraven 30.01.12 v 11:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
30.1.12 10:57

ahojky,mela jsem to taky tak,uz jen to,ze jsem otehotnela bylo neco…poprve jsem mela zamklinku a podruhe jsem to dotahla do zdarneho konce…ten strach te neprejde nikdy…a bude cim dal horsi,jak budes mit miminko na svete,tak ochranit ho proti vse nastraham…

me hodne v tehu pomohl pristroj angelsounds,proste kdyz jsem si nebyla jista,tak jsem si na chvilku poslechla na nezbytne dlouhou dobu srdicko a bylo mi lip…pouzivala jsem ho i ve vysokem stadiu tehu,jelikoz byl chlapecek lenoch a docela Sipkovy Ruzenacek :-) a tehu jsem mela rizikove a velice problemove,takze ten strach byl opravdu veliky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
30.1.12 10:59
Katka86 píše:
xenaR píše:
Ja k miminku mluvim a slibuju mu ze kdyz bude vše ok tak mu neco krasneho koupím :kytka:
To jsem si taky slíbíla.Koupila jsem prckovi novou autosedačku,i když jsme měli jednu po starším dítku.Prostě taková odměna.Taky jsem si dala pod polštář ponožečky,se kterýma starší syn odjížděl do porodnice,prostě takový můj symbol a každý den před spaním jsem je vytáhla a koukala na ně a těšila se,až je miminku nasadím :mrgreen: Chlap mi říkal,že jsem na hlavu :lol: :lol: ale co,mě to uklidnovalo.

Nahodou je to krásny stema ponožečkama :kytka: my uz mame přebalovaci stul moc se rozjizdet nemuzu hodne toho podedím tak at toho nemame moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
30.1.12 11:00
xenaR píše:

to jsem taky delala,pak byl zvyk,ze po kazde kontrole jsem utikala chlapeckovi neco koupit…jsem ho i tak uplacela,ze at se mi pekne ukaze apd.,ze mu koupim to a to…zpivala jsem mu,hladila ho a porad k nemu mluvila,taky mi to velice pomahalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
30.1.12 11:01
RadanaH píše:
xenaR píše:
to jsem taky delala,pak byl zvyk,ze po kazde kontrole jsem utikala chlapeckovi neco koupit…jsem ho i tak uplacela,ze at se mi pekne ukaze apd.,ze mu koupim to a to…zpivala jsem mu,hladila ho a porad k nemu mluvila,taky mi to velice pomahalo…

:palec: taky taky je to nejlepší na nervy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bek
5954
30.1.12 11:02

Ahojky, já mám také dvě špatné zkušenosti a jsem teď nervózní pořád, i když se snažím si nic špatného nepřipouštět. Ale snažím se s malou aspoň mluvit, hladím jí a tak, aby věděla, že se nic špatného neděje, to jen já jsem blbka, holt už je člověk miluje v bříšku a má o ně strach :srdce:
Držím pěsti, ať je vše v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3582
30.1.12 11:03

Ahoj,ja jsem taky měla při každé kontrole strach,trochu se to zlepšilo v druhém trimestru ale teď už zase se pocit strachu vrací.Dřív jsem v klidu byla 14 dni po kontrole a pak nastal strach a 14 dní jsem se nervovala,teď chodím co 2-3týdna a je to zase tady.Máme o ty naše drobečky strach a to je normální.Držím palce ať to co nejdříve ustoupí a ty si to těhotenství užíváš. :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rozárková

Dekuju moc holky. Kdyz jsem byla tehotna pred 15ti lety,nemela jsem pred tim zlou zkusenost,tak jsem ani nepomyslela na to,ze se miminka-cekala jsem dvojky,prestanou vyvijet. Ale jakmile tu spatna zkusenost je,je to v haji. Jeste k tomu pracuji na gyn por a vim,jak caste to je. I kdyz v tomto tydnu uz mene casto. Na zacatku devateho tydne,bylo vse v naprostem poradku. Mimi bylo dokonce o kousek vetsi. Nejhorsi je,ze jedu az na sestnactou hodinu. Naposleda do CAR,pak uz k memu Dr.

• Citovat
  • Upravit
7213
xenaR píše:
RadanaH píše:
xenaR píše:
:palec: taky taky je to nejlepší na nervy :palec:

ja byla u doktoru jak doma,takze ono zminovane uplaceni me vyslo trosku draz a ke konci tehu jsem nemela co kupovat :mrgreen: :mrgreen: ale stalo to za to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rozárková
30.1.12 11:08

Ja se bojim cokoli koupit,prece jen jsem jeste malo. Odmenovat budu po 12tt. Ted porad pusinkuju fotky z U z a taky ho hladim. Angelsound si chci taky koupit,ale ted jsem jeste malo. Je to od 12tt.

• Citovat
  • Upravit
3115
30.1.12 11:10

No prostě tomu miminku začni věřit. Vybralo si vás za rodiče tak věř, že to spolu zvládnete.
Mně tahle rada pomohla nejvíc u prvního těhotenství ( po xIVF, ZT jsem měla taky strach). Teď to překvapivě zvládám dobře.
Držím pěsti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky