Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, tak mně tvrdlo břicho od 22. týdne, od 28. tt to bylo i 50× za den + zkracování čípku. Jedla jsem 6ks magnézia denně a klidový režim k tomu, no a porodila jsem 41+0
.
Margery píše:
Mě tvrdne břicho už asi od 22tt, před třema týdnama jsem to říkala doktorovi a nález normální, břicho tvrdlo vesele dál, tak mě to už znervoznilo, šla jsem zas a najednou zkrácený čípek, riziko předčasného porodu, týden ležetk tomu hořčík, zítra jdu na kontrolu, tak taky doufám, že se malému ještě ven chtít nebude [/citace)
Je, tak to držim palečky, at je zítra všechno v pořádku
micelinka píše:
Ahoj, tak mně tvrdlo břicho od 22. týdne, od 28. tt to bylo i 50× za den + zkracování čípku. Jedla jsem 6ks magnézia denně a klidový režim k tomu, no a porodila jsem 41+0.
Holčičku máš nádhernou, tak snad to takhle dopadne u každé z nás ![]()
Ahoj, chtela jsem se zeptat. Jsem ve 24.tt a posledni dva dny mi casto tvrdne bricho. Vzdy se me to stahne do takove boule vetsi, je to opravdu jak sutr a po chvili to povoli. Doted to bylo jen vecer sem tam a nebo v noci s plnym mocovym mechyrem… ted mam docela silnejsi rymu a kasel a bricho tvrdne treba behem hodiny nekolikrat za sebou, prijdou mi pravidelnejsi intervaly, pak klid a pak znova. Magnesko beru, tvrdnuti mam od 16tt, na posledni KO byl cipek ok, odpocivam… spis porad vaham jestli jit plasit na pohotovost nebo pockat do zitra na sveho dr. proste nevim
pohyby citim celkem normalne… je pravda, ze i dost blbe snazim to vedro
no za pripadne rady a nazory dekuju ![]()
Ahoj, já jsem 21 týden a břicho mi tvrdne od 20 týdne, taky je to dost nepříjemný, šla jsem si pro Magne B6,zapíjím to magneskem, dám si teplou vanu a je mi líp. Nebo si pomalinku protahuji to bříško, svaly jsou naplé na bříšku roztahováním dělohy.. Mě se to stává, když udělám nějakou činnost, uklidím, vysaju atd. Takže to magnesko, aspon dvakrát denně a zkus malinko protahovat
@Schara Mně tvrdne břicho cca od 14tt, koupila jsem si magnesii lactici a piju magnesii. Teď jsem 23tt. Snažím se se hýbat, protože paradoxně mi ležení dělá hůř…
Jinak poradím to, co píše @Leila90, to mi taky pomáhá ![]()
Na pohotovost bych zatím nejezdila, kdyžtak počkej¨do zítra na dr. v úterý se má ochladit, takl snad bude líp ![]()
@Leila90 @atominnka ja mam prave magnesii lactici ci jak se to jmenuje a beru ho 3× denne po dvou tabletach. no pohyb mam v rozumne mire… spis jsem z toho takova vyhoukana, a zarazila me i ta pravidelnost…navic do toho dost kaslu a neustale smrkam…jsem si lepsi pocasi na virozu vybrat nemohla… ochlazeni az v utery no to je po me
. Ja jsem navic ted u rodicu a vecer jedu domu, kde budu vlastne sama a pak uz mam nejblizsi pohotovost 30 km… ted jsem v miste kde mam spital naproti ![]()
@Schara určitě to bude i tím smrkáním a kašlem… Tak pro jistotu zajdi, pokud pak budeš sama, tak aby nebyl nějakej malér
Já tohle beru z pohledu člověka, který má pohotovost 5min od baráku, nějak mi nedochází, že to může být i jinak ![]()
@Schara Na pohotovost ani nemysli, to se prostě bohužel stává tvrdnutí bříška. Tak šup pod teplou vodou, nebo zkus i masírovat, jinak nevím co poradit. Je pravda že někdo to může mít dost na obtíž, až si někdy žena myslí že je to na pohotovost. Maximálně te dají na kapačky se silnějšíma účinkama. Já tak ležela v 9 týdnu, kdy mě bolelo břicho. 3 dny na kapačkách, kde byly velké dávky magneska a super. Dojela jsem domů a bylo to znova. Je to prostě těhotenství
Tak žádný strach, myslím, že strachem se přidávají horší pocity, neboj se ničeho ![]()
@atominnka no prave, proto to zvazuju, jinac bych byla asi v klidu doma, ze si kdykoliv zajdu… kdyz tak si tam odpoledne skocim, ono porad se tady na emiminu pise 100× zbytecne je lepsi nez jednou pozde
na jednu stranu mam totiz obavu a na druhou tam nechci byt za hysterku…
@Leila90 ja to myslela spis tak, ze by mi zkontolovali aspon cipek jestli drzi a tak… nehodlam se ve spitale ubytovat ![]()
@Schara píše:
@Leila90 ja to myslela spis tak, ze by mi zkontolovali aspon cipek jestli drzi a tak… nehodlam se ve spitale ubytovat
Ale i tak jsou doktoři na to, že prostě tam nechávají na pozorování. Jsou to potvory
mě gynekolog pořád posílal ležet, ale já radši zašla do špitálu, kde mi řekli, že je vše v naprostým pořádku. A s tím čípkem, to si zajdi ke gynekologovi, když ti řekne že je jak má být, tak žádnou paniku.
@Leila90 jenze to budu cekat do utery, zitra neordinuje
a tobe ted v tom teple tvrdne bruch taky tak casto? ja se na tech 30 ztvrdnuti uplne hladce totiz dostanu za ten den… za posledni dva dny.
@Schara jestli se ti to zdá pravidelné, tak bych na pohotovost rozhodně jela.