Částečné odstranění krčních mandlí

12
13.7.15 11:03

Částečné odstranění krčních mandlí

Zdravím všechny maminy. Chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s částečným odstraněním krčních mandlí? Mám 3,5 letého synka, který má kvůli extrémně velkým mandlím téměř neprůchodný krk. Dr nás odeslala na částečné odstranění, ale co tak v okolí poslouchám, tak na to všichni nadávají. Prý to nepomohlo, často je to ještě horší a nakonec skončili v nemocnici znovu s úplným odstraněním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3684
13.7.15 12:21

Moje dcera má částečné odstranění krčních mandlí.
Měla stejný problém, její krk byl skoro neprůchodný, pořádně nemohla polikat, jediné co mohla jíst byli jogurty, kaše a polévky.
Zvětšili se jí z ničeho nic :nevim:
Je to už dva roky co byla na zákroku a mohu s klidným svědomím napsat, že od té doby marodila pouze jednou s angýnou. Nemá žádné problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
13.7.15 12:52

@T.Hololinka - jak byla dcerka stará v době zákroku? Slyšela jsem, že po té operaci je problém s tou tkání, která odumřela a odpadává, navíc prý zrovna nevoní z pusy. Bojím se trochu toho hojení - už tak mám problém do Ondry něco dostat, a pokud ho to bude bolet (jako že zřejmě určitě bude) tak doufám, že neskončí na sondě do žaludku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
13.7.15 13:03

@hkacka
Dceři bylo osm let.
Není to pěkný pohled když se probouzí z narkozy, ty děti jsou takové ještě oblbé a hodně brečí, ale když přišla na pokoj, po 2 hodinách na JIP, tak už to bylo dobré.
V nemocnici byla 3 dny, byla na odstranění laiserem, a zahojilo se to moc pěkně. Odpoledne se už mohla malinko a pomalu se napít a už mohla i vodového nanuka.
Pak měla ještě pár týdnů tekutou stravu.
Ale jinak se vše zahojilo rychle a moc pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
13.7.15 13:05

Ne teda úplně tekutou, ale spíše kaše, jogurty a polévky a nesmělo to být horké aby jí to nebolelo, ale neměla problém se najíst.

Opravdu jí to hodně pomohlo.
Vím, že hodně lidí na to nadává a já se taky hodně bála aby pak neměla ještě horší problémy, ale jsem ráda, že to nakonec dopadlo dobře a opravdu nemarodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
13.7.15 13:25

Mockrát děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie