Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
teď to bude Matyášek a Tobiášek, my máme termín podle MS 8.3. a podle PP 24.2., ale počítám, že v tom únoru už půjdou ven
koukám leni, že nemáš metřík, udělej si, ať vidíme ![]()
takže něco víc jak měsíc přede mnou.. mně doktorka taky řekla, ať počítám, že budu rodit v Březnu.. utíká to jak voda viď…hlavně nevím, kde budu rodit.. metřík bych si udělala, ale nemůžu nějak vykoumat, jak na to..to sou pěkné jména
Ahoj ![]()
Konečně jsem z práce doma, jdu i zítra ![]()
Katko, vše nejlepší k svátku
A hlavně ať už nemáš žádné problémy a mimča jsou ok ![]()
Já mám výbavičku sepsanou ![]()
Mončo, tak u dvojčat se snad ukočuje těhu ve 38tt, že jo? To už máš celkem brzy
![]()
Já Utrouš neberu vůbec, brala jsem ho 5 měsíců na srovnání cyklu, ale bez efektu. Jedinej efekt byl, že mě na cca hodinu a půl odrovnal, jak po Diazepamu ![]()
Leni, to pohlaví ti řekli docela brzo, jsem myslela, že to ještě nejde rozeznat
Páreček by byl fajn, to by se líbilo i mě ![]()
Prosímtě, vyžle fakt nejsem. Ráno a dopo dobrý, pak jsem jakási nafouklá
Už aby aspoň bylo vidět bříško ![]()
Ty jsi nabrala 4,5 kg do teď? No tak to budu mít víc ![]()
Mončo teda trojčata si představit nedokážu
Taky jsem měla z těch dvou lehký šok ![]()
Mě bylo v květnu 25, manželovi v srpnu 32
A jsme z Kladenska …
Já mám termín 17.června, a asi mi to nějak teď v pondělí dr. upraví ![]()
jani já doufám, že kluci vydrží aspoň do konce roku, dr. mi říkala, nejlépe aspoň do 32tt. Já jsem musela od začátku hodně ležet, špinila jsem, krvácela, Matýsek (ten je dole) mi špatně ležel, takže dr. se bála, že o ně přijdem. A teď se trochu posunul nahoru, ale když kope, tak je to úplně nad chloupkama a mám vždycky pocit, že vyleze ven
. Teď jsem už klidnější, kdyby měli jít ven, tak už mají docela šanci, ale stejně. Udělala jsem si tabulku a každej den odškrtávám dny. Mám prostě pořád strach, že se něco stane. Kluci jsou vymodlený, už teď je miluju strašně moc
![]()
Ty jo, z toho mám strach
Vůbec s tím nestraš, a s tím 32tt taky ne, i tak je to mááálo
Šetři se, vykašli se na úklid a podobný nesmysly a klídek ![]()
taky nic nedělám, stará se chlap, ale na pohotovosti už nás znají
. Mně stačí málo, flíček na kalhotkách a jedeme
. Ale špuntíci jsou bojovníci. A ty budeš taky doufám doma, podle toho, co jsi psala.
já nejdřív myslela, jak se budu doma nudit, ale pak jsem najela na seriály a teď na knížky. I když budoucí babička s tím co čtu nesouhlasí, páč čtu o sériových vrazích. Tak uvidíme, jak mě jednou kluci překvapí ![]()
Ty máš ale četbu prosímtě ![]()
Já zatím nemám pocit, že se budu nudit, budu si zlehka poklízet a odpočívat a věnovat se Adámkovi
Navíc dostavujeme, tak ještě budu kolem toho …
A práce, ta mi chybět rozhodně nebude, občas se zajdu za holkama podívat ![]()
Co byla tvoje profese?
já jsem dělala na poště za přepážkou, takže mně to nechybí, možná jenom ty peníze, dělala jsem střídačku a plat jsem měla teda fakt dobrej. U tebe je to jiný, máš prcka, takže nějaký polehávání moc nehrozí. A co děláš ty?
Ale jooo, když bude ve školce. A on je zlatej, vstává třeba ráno v sedm, a nás nechá spát do desíti. Sám se vyčůrá, sní si jogurta, pustí dvdčko, hraje si … ![]()
Jsem sestra na ARO ![]()
Jani,teď už mám 5,5 kg nahoře.. teď už to jde poměrně rychle.. doteď nic, až mě doktroka strašila, bála jsem se, že malé nerostou.. no řekli mi to v Brně na screengu.. doktor to řekl docela jistě, ale neberu to nijak vážně, až co mi řeknou teď /snad mi to řeknou/ jo já jsem z Brněnska, jak jste asi pochopily
z předčasného porodu mám taky strach, ale zatím je vše o.k. ale jsem vyplašená z každé maličkosti.. taky sem si myslela, že se budu doma nudit, ale než uvařím a něco doma pošudlám, sednu k telce a vrací se manžel.. takže poslední den,a budeš doma.. teda, to by bylo fajn, kdyby sme se tady někdy sešly ve stejno dobu a pokecali.. sme hezky všechny ve stejném věku ![]()
Mončo, kdy jsi cítila první pohyby? Mně se pořád všichni ptají jestli už cítím,že kopou? Připadám si, že nemám vůbec žádný cit.. pořád se mi něco v břichu dějě ale myslím, že pohyby to nejsou.. s těma knížkama seš dobrá,já se podívám na detektivku a mám večer sama doma strach, když ještě manžel není doma.. normální paranoja ![]()
Sestřička na Aro, to musí být docela záhul?
Jinak já sem dělala v zahradnictví.
Chtěla sem se zeptat asi spíš tebe Mončo-bolely tě někdy kyčle? je to nedostatek vápníku?
leni, tak kyčle mě občas bolí, ale není to nic hroznýho, s tím vápníkem to fakt nevim. A pohyby jsem cítila od 18tt, nejdřív to bylo takový šimrání a za tejden už to byly kopanečky, malinký, ale poznat to už fakt bylo a teď to jsou rány, kolikrát to bolí až hrůza. Neboj se, třeba to jenom nepoznáš, já se pak už hodně sledovala, protože sestřenka taky čeká dvojčátka a ta měla pohyby teda brzo,je to už její čtvrtý těhu, takže jsem si furt ošahávalo břicho, jak blázen
ahoj budoucí dvojčatové maminky,
nedalo mi to, abych vám se nenakoukla, když máme doma taky dvojitou nadílku
.
Bulino, představ si: já mám prvního klučíka Matyáška a moje nejlepší kamarádka má Tobiáška přesně o týden mladšího, takže říkáme, že jsou to trochu „spřátelená“ dvojčata. Takže to jsem se fakt zasmála, že máš přesně naše jména.
Moc vám držím palce, ať se u vás mimča drží co nejdéle a pak ať jsou co nejhodnější.
Ještě k těm bolestem kyčlí, já mezi 20-25. týdnem myslela, že nepřežiju, jak to bolelo, ale pak se to výrazně zlepšilo! Asi to taky bylo tím, jak se pánev roztahovala, že holky hodně rostly. Jinak přibrala jsem v těhu 16 kg, méně než v prvním s jedním mimi (20). Dole to bylo měsíc po porodu, toho se vůbec nebojte! Tak držím palečky! ![]()
Mončo: no já nevím,možná to teda jsou pohyby, jen jsem si je představovala jinak.. mě přide, jak kdyby mě tam něco probublalo, nebo jakoby bezbolestně sevřelo.. tak uvidíme.. čtvrtý těhu, to je teda mazec, já budu ráda, když zvládnu jedno ![]()
Betty: děkuju, z těch kyčlí sem byla docela rozhozená.. bolí mě teda jen pravej, ale už aji v noci. tak aspoň vím, čím to je, nebo spíš, že je to normální. Tos fakt nepřibrala moc.. su zvědavá na sebe.. a jaké to je mít doma dvojčátka?? Je to o hodně větší záhul než jenom jedno?