Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já jsem teda vůbec žádný jiný způsob zjišťování ovulace nezkoušela - nemám s tím zkušenosti. Na folikulometrii jsem začala chodit myslím, že 12-tý den - i teď před IUI začínám sledování na UVZ 12-tý den,ale prý ovulace může být každý měsíc jinak. Teď po IVF se mně to taky nějak posunulo, ale hlavně když ovulace je.
To jo, jinak držím palečky, ať to vyjde!!
Mám dnes dovču a místo toho, aby doma něco udělala, tady sleduji diskusi
. Ale jsem moooc ráda, že si tady můžu „pokecat“ o tom , co mě teď trápí. Market
Jsu sice v práci, ale nějak se nemůžu soustředit a tak brouzdám po emiminu. Snažme se a držme se
Ahoj holcicky,
taky cekam - uz pres rok a nic…
Je mi 31 let a bylo by to moje prvni mimi.
Jak jste se dostaly k tomu, ze vas zacali vysetrovat? Mely jste problemy s cyklem, nebo kvuli tomu, ze uz zkousite delsi dobu? A co vasi chlapi? Byli na SPG?
Diky za zpravu…
Po více než roku našeho snažení mně gynekolog poslal na folikulometrii - v pořádku, potom na rentgen - v pořádku a nakonec manžela na spermiogram - špatné. Potom už nás zrovna odeslal na AR - vybrali jsme si Obilňák a začala se řešit naše neplodnost. Jestli teď neotěhotníme, tak mně udělají ještě laparoskopii - už jsem na ní byla v 18-ti, ale po odoperování vaječníku před 3 lety, mně na to asi pošlou znovu, mohlo se tam něco změnit. Určitě záleží na gynekologovi, jestli ti vyšetření udělá sám od sebe, ale někdy je potřeba si o to říct.
Ahoj,
my jsme cekali 2 roky a povedlo se IVF. To cekani na test je strasne, ale ja jsem si porad rikala ze to vyjit nemusi, nejak jsem si nepripustila ze to „musi“ vyjit, jinak by se clovek asi zblaznil.
Tak vsem moc drzim palce…
Moc dekuji za zpravy, takze cekani a brzkemu zdaru nazdar!!!
Drzim palce, preji brzke // tlustice.
Tereza
Anonymní, a u vás je co za problém nebo jste to ještě přes AR neřešili? T
To já to zašla řešit tenti týden, protože mně nepřišla MS. Ale byla bych tam šla asi i tak, protože si myslím, že nemám OVU. Moje dr.se mě zeptala, jestli chci otěhotnět co nejdřív a pak…to už znáte. Až budu něco nového vědět, tak napíšu ![]()
Ahoj snažilky,jsem zařazena di IVF mohly by jste mě sdělit jak to probíhá???
Vítám, anonymní
. Odpovědět ti budou muset Tami, Hadsi či Lilik. To mě ještě na cestě za mimčem nepotkalo.
Já bych se ale ráda zeptala, co předcházelo tvému zařazení do IVF.
Dobré ráno holky, po odeslání gynekologem na AR, jsme se objednali a doktor po zhodnocení našich výsledků z vyšetření (spermiogram, rentgen, folikulometrie) a tím, že mám jenom jeden vaječník a ten špatný spermiogram, tak nám hned doporučili zkusit IVF s ICSI. Tak nás objednali na počáteční pohovor na AR - ukázali nám i video o léčbě a protože jsem zrovna v tento den měla 2.den MS, tak jsem hned následující den začala léčbu: 10dní jsem si pichala do břicha Puregon, potom 1× Pregnyl, aby se načasoval přesný odběr vajíček - ten se provádí při 10min narkóze (dokonce mě i nainseminovali - pro jistotu, protože neví, jestli už některé vajíčka nebyli v děloze) a po 2hodinách ležení jsem mohla jít dom - odebrali mně bohužel jenom jedno vajíčko, které oplodnili a dobře se vyvíjelo. Čtvrtý den mně embryo zavedli do dělohy - provádí se ambulantně - po 2 hodinách jsem mohla zase domů. Potom následuje jenom čekání 12 dnů - 11.den jsem si udělala TT, ale bohužel jsem už špinila a neotěhotněla. Od odběru vajíček jsem měla neschopenku - musela jsem být v klidu, aby se mohlo embryo uhnízdit s Utrogestanem. Teď nám 2× doporučili jenom inseminaci a při neúspěchu znovu IVF - snad nebude potřeba. Léčba se dá vydržet, psychika ale funguje na plné obrátky, hlavně po těch hormonech. Tak se držte
Tamuska- vydrž určitě to vyjde na dalši pokus.Chtěla bych se zeptat na jaké klinice jste byly a kolik jste platily????
Mmarky-jsem ta anonymní Jana jak jsem se ptala na to IVF.No moje zařazení bylo dlouhé několik let.Měla jsem 2 spont.potraty a od toho druhého uběhly víc jak 3 roky a nedarí se.Prošly jsme plno vyšetření a já laparoskopii před měsícem a diagnoza zněla neprůchodné vejcovody tak jediná možnost jak otěhotnět je IVF.