Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Chodím na Obilňák v Brně - jsu spokojená. Nás 1.IVF stálo 10000,–Kč (5000,–Kč léky - Puregon, 5000,–Kč ISCI+prodloužená kultivace+odběr vajíčka - měla jsem jenom jedno,jinak by to stálo víc). Platili jsme zálohu 15000,– ale vrátili nám. Na soukromých klinikách je to prý dražší. Za IUI jsme neplatili nic.T
Tamuska- rozhoduji se mezi Obilňákem a Heliosem ale rozdíly v cenách nejsou velké.Mohla by jsi mi prosím tě popsat jak tam probíhalo IVF včetně přípravy a stimulace???? Díky moc Jana
Ahoj Jani, postup IVF na Obilňáku jsem popisovala v pátek 27.10. v 8:04 hod.,tak se prosím podívej na tento příspěvek. Kdyby ti něco nebylo jasné, tak klidně ještě napiš. Seznámila jsem se s jednou holkou, která už byla momentálně 4× na IVF - z toho 2× byla v Heliosu a teď chodí na Obilňák. Říkala, že v Heliosu byl lepší přístup, veškeré vyšetření ti udělali v jedné místnosti a měla pocit, že se zabývají jenom tebou. Na Obilňáku je to prostě v nemocnici, ale přístup je tam taky určitě dobrý. Helios je prý dražší - zaplatila určitě víc a i za inseminaci tam platila 1000,– Kč - na Obilňáku nic. Mně to na Obilňáku vyhovuje, nemám moc ráda až přílišnou péči, ale tak normálně a sestřičky se taky starají perfektně, jenom to tam prostě jde jak na běžícím pásu - hold je nás moc. Když jsem byla na kontrole o víkendu, tak jsem tam strávila celé dopoledne - je nutná trpělivost. Taky prý není špatné při neúspěšných pokusech přejít jinam, ale to určitě nebude potřeba a hned napoprvé se to podaří… Je asi hlavní rozdíl ve způsobu léčby. T
Jani,zapomněla jsem se přihlásit-předchozí odpověď je ode mě.T
Tamuska tak nakonec zůstáváme v Heliosu a 16.11. začínám pozvolna se stimulací…10dní 2ydeně Proveru od 23.11.píchání injekcí do pupiku pak odběry a uvidí se co dále…
No bojím se ale doufám že vše zvládnu a vyjde to.
A co Ty zlatíčko jak jsi vlastně na tom???? Jana
Ahoj holky, bohužel naše IUI dopadlo negativně - 15.den jsem dostala menzes - v sobotu 4.11., tak jsme hned dneska začali další léčbu - užívám Clomhexal na podporu růstů folikulů a doufám, že půjdeme na další pokus IUI. Je mně smutno, čekala jsem to, ale mega doufala a teď mě zase navnadila další snaha - opravdu je nejhorší to čekání jak to všechno dopadlo, ale musíme vydržet… T
Tamuska-neboj příště to určitě vyjde,jen hlavu vzhůru
držím moc palečky ![]()
Ahoj JankoR, díky moc za povzbuzení. Naštěstí jsu navnaděná jít do toho znovu, ale už mám samozřejmě i trochu obavy a hlavně když si představím - zase všechno znovu… ach jo. Když dostanu MS, tak už si říkám, už ne, už do toho nejdu, ale ono to za pár dnů přejde a zase jdeme cestou k mimi. Díky T
Ahojki všem, chci vás malinko povzbudit, protože příroda je mocná čarodějka Je to pár měsíců co jsem patřila mezi vás - čekatelky s diagnozou neprůchodnost obou vejcovodů což byl pro mě samozřejmě šok, ale stálo při nás štěstí a vyšlo to hned na poprvé. Po IVF se nám narodil zdravý kluk jako buk. Jaký šok nás čekal před dvěma měsíci když jsem držela v ruce těhotenský test a na něm dvě čárky - no ano bez IVF - zcela přirozenou cestou. Máme doma dva malé zázraky - jeden je zázrak medicíny a ten druhý přírody. Takže držím palečky všem a přeji jen samé dobré konce Jarka ![]()
Ahoj Jaruško, strašně moc díky za povzbuzení. To je opravdu „mazec“ - poprvé to nejde a ještě s takovou diagnózou a po porodu to jde samo - příroda je fakt mocná a dělá si s náma co chce - lékaři se ji snaží oblomit, ale nejde to tak stoprocentně. Našim dvěma známým se to taky stalo - při umělém to nevyšlo a pak to šlo samo. Moc doufám, že nám to taky už brzo vyjde. Moje mamka říkala, že se všechno po porodu upraví… Dej dětem pusinku a ať jste pořád zdraví. T
JJ, příroda
. Taky věřím, že to vyjde.
Mám ještě otázečku. Dnes jsem byla na ultrazvuku 13DC a sliznice byla prý 7mm (folik však žádný
)- dr.říkala, že to jde. Kolik je norma, nemám vůbec představu. dík za odpověď
To nevím, kolik je norma, ale vždycky už 12DC folikuly mám a pokaždé jinak veliké, podle toho posoudí, jestli budu ovulovat už 14DC nebo později. Ve středu jdu na UTZ 12DC před IUI, tak doufám, že jich tam bude víc po Clomhexalu. T
Ahoj holky,včera jsem měla 12DC folikul 16mm,tak zítra nás čeká další IUI - hurá, naděje tu je, tak zase budeme čekat 14dní na výsledky, ale to nevadí, budu věřit tomu, že to tentokrát vyjde. Chtěli jsme kdyžtak zkusit v prosinci 2.IVF s prodlouženým protokolem, ale to bych už v tomto cyklu musela začat brát Synarel a kdybych náhodou už teď otěhotněla, tak by to mohlo uškodit plodu, takže IVF odkládáme až tak třeba na květen. Víte, že ze mně nakonec spadl balvan? Už jsem řešila IVF a nervičky už teď pracovali a nakonec to dopadlo takto - s manželem jsme si řekli, že to asi bude i lepší - budeme zkoušet zatím IUI, začnu cvičit Mojžíšovou a příští rok bude na léčbu a celé IVF větší klid - opravujeme barák a po novém roce mám moc práce (účetní). T
No tak to držím palečky, Tamusko
. Ať máte pěknej dárek pod stromeček
. Taky aby to čekání rychle uteklo
. Já teď zrovna taky čekám - jak to dopadlo. Ale naděje tu je vždycky
. já to budu vědět 1.12. možná teda i dřív když se objeví mrcha
.
market
snažilky chtěla bych se zeptat je běžná cena za ICSI 9000,– a za prodlouženou kultivaci+Asist.Hatching 5500,–???No a zbylých 22500,–hradí pojišťovna???