Celková narkóza u 15 měsíčního dítěte

1146
14.2.14 15:00

Celková narkóza u 15 měsíčního dítěte

Ahoj holky,
mám dceru (15 měsíců) a čeká ji chirurgický zákrok (odstranění hemangiomu), který se provádí v celkové narkóze. Mám z toho hrozný strach :-( Absolvovala jste některá s mimčem celkovou narkózu a třeba i se stejnou diagnózou, jak to děcka snáší, jak pak probíhá probouzení z narkózy atd.?

Děkuji za info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7745
14.2.14 15:05

Malá měla zhruba taky v tom věku, krátkodobou, musela na magnetickou rezonanci. Probuzení proběhlo bez problémů, žádné zvracení, nic takového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
14.2.14 15:11

A jaká se dítěti podává anestezie injekční nebo inhalační?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
14.2.14 15:20

Nejsem si jistá, protože nás tam nenechali, ale něco se jí chystali píchnout, akorát nevím, jestli už to byla ta uspávačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
14.2.14 15:20

Ahoj, dcera měla jít na roce na odstranění hemangiomu pod narkózou. Konzultovala jsem zákrok ještě s jedním odborníkem, který mi doporučil zákrok naopak nepodstoupit, že je velká naděje, že hemangiom u takto malých dětí zmizí sám. A tak se taky stalo. Do roka byl skutečně pryč. Navíc tento doktor narkózu nedoporučil, neboť dcera neměla na roce ani 10 kg (jen necelých 8 kg). Jsem ráda, že jsem konzultovala na více místech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5454
14.2.14 15:23

Sama jsem měla hemangion na břiše ještě ve školních letech základky, ale zmizel sám, takže bych do operace nešla kvůli němu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
14.2.14 15:25

Tak zase ale holky nevíte, jak je velikej, na jakém je místě atd. Takže tyhle rady bych si nechala pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
14.2.14 15:25

@tonica Ahojky,
tak dceru chtěl pan doktor operovat už jako měsíční miminko a stále se to odkládalo. Brala skoro 14 měsíců léky a teď už léky nemají vliv na zmenšení, tak se přiklonilo k operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5454
14.2.14 15:27

@Fíková ale to tu psáno není, takže jen z obecného hlediska bych nešla, pokud by neohrožoval život 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
14.2.14 15:28

@Fíková Děkuji za podporu :hug: Malá měla v měsíci kapilární i kavernózní hemangiom(dva v jednom) jako pomeranč na zádíčkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
14.2.14 15:32

To Fíková: ano, není tu nic konkrétního. Popisovala jsem tedy jen naši situaci. Pokud by hemangiom nějak ohrožoval zdraví nebo vývoj, určitě je odstranění opodstatněné.

To Bambrštoul: kde má malá hemangiom? Naše ho měla pod okem. Doporučuji konzultovat s odd. plastické chirurgie v Praze na Vinohradech. Nakonec jsme dojížděli za nimi a byli moc spokojení. Co doktor, to jiný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
14.2.14 15:34

@tonica Vše už je vepsáno v mých příspěvkách :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
14.2.14 15:36

Jinak docházíme do Motola k dr. Mališovi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
14.2.14 15:38

Zřejmě zde bude opravdu odstranění opodstatněné. Pokud váháš, zkus ještě ty Vinohrady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
14.2.14 15:42

@tonica Neváhám a pro operaci jsem rozhodnuta.Jen mám z toho všeho strach a chtěla jsem tady získat nějaké informace :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí