Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
mám dceru (15 měsíců) a čeká ji chirurgický zákrok (odstranění hemangiomu), který se provádí v celkové narkóze. Mám z toho hrozný strach
Absolvovala jste některá s mimčem celkovou narkózu a třeba i se stejnou diagnózou, jak to děcka snáší, jak pak probíhá probouzení z narkózy atd.?
Děkuji za info ![]()
Malá měla zhruba taky v tom věku, krátkodobou, musela na magnetickou rezonanci. Probuzení proběhlo bez problémů, žádné zvracení, nic takového.
Nejsem si jistá, protože nás tam nenechali, ale něco se jí chystali píchnout, akorát nevím, jestli už to byla ta uspávačka.
Ahoj, dcera měla jít na roce na odstranění hemangiomu pod narkózou. Konzultovala jsem zákrok ještě s jedním odborníkem, který mi doporučil zákrok naopak nepodstoupit, že je velká naděje, že hemangiom u takto malých dětí zmizí sám. A tak se taky stalo. Do roka byl skutečně pryč. Navíc tento doktor narkózu nedoporučil, neboť dcera neměla na roce ani 10 kg (jen necelých 8 kg). Jsem ráda, že jsem konzultovala na více místech.
Sama jsem měla hemangion na břiše ještě ve školních letech základky, ale zmizel sám, takže bych do operace nešla kvůli němu ![]()
Tak zase ale holky nevíte, jak je velikej, na jakém je místě atd. Takže tyhle rady bych si nechala pro sebe.
@tonica Ahojky,
tak dceru chtěl pan doktor operovat už jako měsíční miminko a stále se to odkládalo. Brala skoro 14 měsíců léky a teď už léky nemají vliv na zmenšení, tak se přiklonilo k operaci.
@Fíková ale to tu psáno není, takže jen z obecného hlediska bych nešla, pokud by neohrožoval život ![]()
@Fíková Děkuji za podporu
Malá měla v měsíci kapilární i kavernózní hemangiom(dva v jednom) jako pomeranč na zádíčkách.
To Fíková: ano, není tu nic konkrétního. Popisovala jsem tedy jen naši situaci. Pokud by hemangiom nějak ohrožoval zdraví nebo vývoj, určitě je odstranění opodstatněné.
To Bambrštoul: kde má malá hemangiom? Naše ho měla pod okem. Doporučuji konzultovat s odd. plastické chirurgie v Praze na Vinohradech. Nakonec jsme dojížděli za nimi a byli moc spokojení. Co doktor, to jiný názor.
Zřejmě zde bude opravdu odstranění opodstatněné. Pokud váháš, zkus ještě ty Vinohrady.
@tonica Neváhám a pro operaci jsem rozhodnuta.Jen mám z toho všeho strach a chtěla jsem tady získat nějaké informace ![]()