Celková narkóza u 15 měsíčního dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6499
14.2.14 16:04

Dcera byla v Motole pod narkózou v 15-ti měsících. Trvala chviličku a snášela ji statečně. Byla maličká a zákrok jednoduchý, takže šla ráno v 8 jako první. Chvíli před tím dostala premedikaci, před osmou ji odvezli na sál, já šla do sprchy, dala jsem si kafe a ve třičtvrtě na 9 byla zpátky u mě. Byla v klidu, chovala jsem ji, ale jak mi ji zase vzali, aby jí dali čípek proti teplotě a bolesti, rozeřvala se a byla k neutišení. Měla strašnou žízeň, hlad a nemohla nic. Dudlík jsem jí namáčela do vody asi tisíckrát, tak jen díky tomu se trochu zklidnila a pak jsem ji na ruce uspala. Jak se probudila, už byla úplně v pohodě, najedla se a odpoledne nás pustili domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
14.2.14 20:15

Malý byl pod narkózou v 19ti měsících kvůli operaci slzného kanálku. Zvládl to celkové dobře. Od půlnoci nemohl jíst a pít, což malý spí celou noc, tak to nebyl problém. Probouzení proběhlo v pohodě, byl sice zmatený, ale nebyl žádný problém. Pak ještě další 2 hodinky prospal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
14.2.14 22:06

Všem děkuji za informace :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
14.2.14 22:18

Moje mala byla na operaci pred tremi tydny. Bylo ji 14 mesicu a celkovou narkozu zvladla bajecne. Sla jako prvni v osum rano. Ve dve v noci jsem ji mela probudit a dat jeste mliko. Pak uz nic. Pred osmou dostala do pusiny gel, ktery ji uz trochu utlumil. Do predsali operacniho salu jsem sla sni. Tam si ji uz vzala anestiziolozka. Az pak ji uspaly a napichly kanylu do hlavicky. Po narkoze se probudila naprosto v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
14.2.14 23:09

Dcera byla pod narkózou poprvé před 5.narozeninami. Myslím, že děti v 15 měs. snášejí narkózu lépe a vůbec celý ten průběh. Ty starší si to už dost uvědomují. Naší dceři nezabrala premedikace na zklidnění, takže jak viděla doktory v hábitech na sále, jen těžko byla k utišení. Stejně tak probuzení po narkóze nebylo nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
15.2.14 14:30

@Jitkula Jak kanylu do hlavičky???BOŽE…to nedám :,( Já myslela, že jí to dají do ruky nebo bude mít inhalační narkózu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
15.2.14 19:55

@Bambrštoul
I pri inhalacni narkoze se napichuje kanyla, kdyby se nahodou neco delo, aby uz meli zajisteni vstup. Mala sla treba pri jedne narkoze do hypoglykemiie, tak mohli dat rovnou kapat glukozu a nezabyvat se pul hodiny napichovanim, kdyz ma spatne zily.
Kanylu do hlavicky davaji v pripade, ze jinde se jim nepovede napichnout nebo ma dite slatne zily a na hlavicce dobre. Mala mela uz i v cele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
15.2.14 20:00

@Sarik12 Aha, uffff, tak děkuji za vysvětlení. :hug: Představa, že ji to rovnou píchnou do hlavičky mě fakt vyděsila 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
15.2.14 20:07

@Bambrštoul
Nepichnou. Hlavne se to dela spise u malych deti, ktere jeste nemaji poradne vlasy a zily jsou dobre videt (hkavu nezaskrtis). Pokud jsou vlasati, museli by jim kousek hlavicky oholit

Hlavne se musis uklidnit ty. Kdyz budes v pohode, mala bude taky. Pro deti je neprijemne to jidlo pred a po, jinak se vetsinou prospi a zanpar hodin si uz hraji. A to i po mensich zakrocich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
15.2.14 20:26

@Sarik12 S jídlem strach nemám, protože malá je s jídlem na čtyřku :roll: Tož já v pohodě docela jsem… ;), jen mě vyděsila ta představa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
16.2.14 11:49

Marinka nema zily, proto ta kanyla v hlavicce. I pri brani krve ji rozpichaji jako cednik. Ruce, narty, hrbety rukou. Opravdu male deti zvladaji narkozu mnohem lip. Byli tam s nama same starsi deti a ty plakaly. Uz maji vic rozumu. Mala si po operaci se zavazanyma obema ocima hrala v herne a chodila po chodbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí