Celková reakce na atb

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1497
22.11.14 15:08

celková reakce na atb

Chtěla jsem se zeptat, zažil jste někdo u dítěte celkovou reakci na antibiotika? Dcera dostala ve čtvrtek Augmentin duo, dostala ho ráno a večer. Už v noci začala mít potíže se spaním, hodně se budila, byla neklidná. Od včerejšího rána pak už nespala vůbec. Je celkově neklidná, podrážděná, nevydrží chvíli na místě, neustále přechází z jednoho místa na druhé a vrčí (má TMR, je to její projev nespokojenosti). 2× se jí povedlo asi na 10 minut usnout, ale probudila se s pláčem, jakoby se bála spát. Dneska už nechce ani jíst. Byla jsem s ní na pohotovosti, tam nic neshledali, akorát se jí objevila na zádíčkách vyrážka, tak atb vysadili. Už jsem z toho zoufalá, protože nevím co s ní, chce ke mě, jen je u mě, chce na zem, jde ke dveřím, pustím ji na chodbu, hned chce zase zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
22.11.14 16:27

Proč dostala tato ATB? Mě se ta ATB po přečtení letáku vůbec nelíbí, zvášt pro dítě. Je tam dost často uváděno ohledně jater a i řízení autem může být narušeno…i ten aspartam…musí do všeho dneska dávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
22.11.14 18:32

@pannda ma v krku hemofila a vyšla na něj citlivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9733
22.11.14 18:44

@klaraB
Tak na hemofila je to ideální volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
22.11.14 20:46

@Doctus no jo, jenže když po něm nespí, tak to moc dobré není. Ještě vyšel zinnat, tak nám ho v pondělí doktorka napíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9733
22.11.14 21:09

@klaraB
Pokud by nebyla snášenlivost na běžné peniciliny (byť Augmentin™ je ve své podstatě potencovaný aminopenicilin, tedy amoxicilin a kyselina klavulanová – na krabičce naleznete amoxicilinum et acidum clavulanicum), tak bych šel rovnou do makrolidů (v případě + citlivosti). Naprostá preference cefalosporinů vůči penicilinům je naprostým nesmyslem, neboť všechny cefelosporiny indukují penicilinovou rezistenci (bakterie se stane postupně rezistentní na cefalosporiny, ale i na peniciliny, byť by se teoreticky nikdy nepodaly).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
22.11.14 21:18

@Doctus ona měla zinnat před 14 dny na anginu a zánět průdušek, proto dala doktorka augmentin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9733
22.11.14 21:42

@klaraB
Je dcerka alergická na penicilin V (Ospen™)? Jinak totiž nevidím důvod pro indikaci cefalosporinu II. generace na akutní tonsilofaryngitidu. Pokud byl podán cefuroxim-axetil před 2 týdny, tak bych jej určitě nedával a šel bych do makrolidu (klaritromycin, roxytromycin).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
23.11.14 13:50

@Doctus Ospen měla jako roční, vyloženě alergii na něj neměla, ale vadila jí jeho chuť, která ji nadavovala. Stačilo, aby ho ucítila na jazyku a už zvracela. Když ho dokázala spolknout, tak ho už pak nezvracela. Ale od tý doby ho neměla a ani nechci aby jí ho psali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
23.11.14 14:19

Jinka včera večer po vynechání večerní dávky usnula a spala 12 hodin v kuse, takhle dlouho a tvrdě ještě nikdy nespala. Dneska se už chová úplně normálně a začala už i jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí