Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Otázka převážně na muze - když je holka třeba hezka, ale ma celulitidu, řešíte to?😀nebo je vám to jedno?😀Jak to vnimate?
jsem žena, ale jen pro uklidnění, můj chlap 10 let vůbec netušil, že mám strie na bocích, dokud jsem mu je neukázala a mám je fakt třeba od 15 let ![]()
myslím, že lehké celulitidy si chlap ani nevšimne, no a pokud už je fakt extrémní, tak tam pak záleží asi na typu chlapa a co od partnerky očekává ![]()
Taky nejsem chlap, ale že zkušenosti vím, že chlapi to neřeší. To už musí být nějaký odstrašující případ, aby si všimli
můj muž je třeba na tohle úplně slepý (díky bohu)
nevnímá celulitidu, strie, nějaké kilo navíc… Ex si nevšiml, ani když sem si obarvila hlavu na modro, takže že by zkoumal nějaký dolicky na nohách taky nepočítám
možná to bude hrotit nějaký, který očekává doma plastovou barbinu bez jediné nedokonalosti.
Pokud chodíš s povrchním člověkem, věř mi, že když se mu to bude hodit, tak si rád rejpne. Normální chlap celulitidu neřeší, pokud k ní nemáš nadváhu nebo nejsi obézní. Vážím 45kg, sportuji, ale celulitidy na zadku a zadní části stehen se zkrátka bez nějakých procedur nezbavím. ![]()
Když je hezká, bez celulitidy, ale blbá jak troky…
Ale hlavně hezká. Hele celulitidu mám, prostě někdo víc, jinej míň. A může ju mít aj 20ti letá sekretářka ředitele vážící 45 kg ![]()
Celulitidu má 94% žen. Takže komu vadí, má dost zúžený výběr ![]()
Já myslím, že celulitidu má skoro každá, někomu jde vidět víc, někomu míň. U hodně oplácaných holek si řeknu, že by mohly nosit něco jiného, než upnuté mini šortky, ale věřím, že klukům v posteli je to jedno. U štíhlých holek to nikdo nehledá, tam je to často viditelné, až když si tu kůži zmáčknou. No ale myslím, že to fakt nikdo neřeší. ![]()
Příspěvek upraven 15.06.22 v 13:49
To záleží, v jakém věku ta celulitida je. Ve věku 40+ už je více častá a málokterá ji ani trochu nemá. Ale ve věku do 35 by se mi to asi zdálo divné.
Ale každý má něco, určitě to není to hlavní, podle čeho si vybírají chlapi partnerky, ne?
@Freeandwild píše:
Celulitidu má 94% žen. Takže komu vadí, má dost zúžený výběr
Asi jak v jakém věku, v mladším nebo do 40 let je hodně žen úplně bez celulitiy.
@Josefuna píše:
Asi jak v jakém věku, v mladším nebo do 40 let je hodně žen úplně bez celulitiy.
A na to máš nějaký zdroj?
Celulitida je druhotný pohlavní znak, rozvíjí se zpravidla v pubertě. Má ji asi takový podíl žen, jako chlapů vousy
Vždycky tady píšu, že celulitidu má i Lindsey Vonnová, tý ještě 40 nebylo a jako olympionička asi úplně špatnou formu mít nebude.
@Freeandwild píše:
A na to máš nějaký zdroj?
Celulitida je druhotný pohlavní znak, rozvíjí se zpravidla v pubertě. Má ji asi takový podíl žen, jako chlapů vousyVždycky tady píšu, že celulitidu má i Lindsey Vonnová, tý ještě 40 nebylo a jako olympionička asi úplně špatnou formu mít nebude.
No já si teda nepamatuju, že bych v pubertě měla celulitidu, ani ve 35. V té době jsem měla stehna a zadek úplně hladká. Bude to individuální.
@Josefuna píše:
No já si teda nepamatuju, že bych v pubertě měla celulitidu, ani ve 35. V té době jsem měla stehna a zadek úplně hladká. Bude to individuální.
Tak to jsi jedno z těch malých procent, co jí nemá
já zas neznám nikoho bez ní a to mám kamarádky pod třicet a většina ani není nějak oplacana. Ale chlapům je to fuk.
@Kriss Tina píše:
Tak to jsi jedno z těch malých procent, co jí nemájá zas neznám nikoho bez ní a to mám kamarádky pod třicet a většina ani není nějak oplacana. Ale chlapům je to fuk.
Nevím, když jsem na koupališti, tak mi to přijde taky různé, někdo mi přijde mladý a už celulitidu má, a pak jsou tam i starší kolem 40 a ještě nemají. A více mi přijde, že ji mají silnější.
@Anonymní píše:
Otázka převážně na muze - když je holka třeba hezka, ale ma celulitidu, řešíte to?😀nebo je vám to jedno?😀Jak to vnimate?
Za jiné mluvit nechci, ale mi je to jedno. Většinou se setkám s tím, že ženy mají mnohem větší potřebu to řešit, než muži.
Ostatně… kdybychom po ženách požadovali, aby byly vzhledově dokonalé, mohly by oprávněně chtít to samé po nás
.
Mam a mela jsem i v 18 letech, kdy jsem byla 177/58, od deseti let 3× tydne trenink badmintonu + telocvik ve skole + litani po venku. Takze asi geny. V praci mam kolegyni, ktera ma lehkou nadvahu a nikde ani dolik, nozky vysoustruhovane a je ji 62. Chlapi mi nikdy nic nerikali, spis se zenskyma jsme to resily. Ted mi je 46 let a vaha 74, mam ji fest a se*u na to ![]()