Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Michaelakkk píše:
musí to mít každé détě, když se mu nechává dělat pas poprvé podle mého já to musela mít taky…
A my to mít nemuseli… Dělali jsme také první pas. Na stránkách MV se píše tohle:
- doklad o státním občanství (doklad o státním občanství se vyžaduje při vydání prvního cestovního pasu občanovi, který nemá trvalý pobyt na území České republiky)
@Michaelakkk píše:
musí to mít každé détě, když se mu nechává dělat pas poprvé podle mého já to musela mít taky…
jak píše zuzulenda, ta povinnost mít ten doklad je už zrušena…stačí občanka rodiče a rodný list dítěte.
Chtěli po nás i naše RL (nejsme cizinci, ani nikdo z rodiny), prý je to první doklad dítěte. Sice píší, že stačí občanka, ale… naštěstí jsem všechno měla s sebou.
@eMMari píše:
Chtěli po nás i naše RL (nejsme cizinci, ani nikdo z rodiny), prý je to první doklad dítěte. Sice píší, že stačí občanka, ale… naštěstí jsem všechno měla s sebou.
To byla zase nějaká úřednice, to v tom má hokej ![]()
@eMMari píše:
Já jsem pro jistotu sebou také měla oba naše RL. Úřednice po mě chtěla nejdříve jen RL dcery a můj OP. Pak si všimla, že držím v ruce i naše RL a řekla, že ji je můžu dát také, ale nejsou potřebné… ![]()
zezulenda, mufice:
to jistě, ale kdo by se s nimi dohadoval?
Jinak pas už máme, hurá na cesty…
Jasný chápu. Já jsem to pro jistotu také vzala ![]()
My jdeme pro pas i OP příští týden. Malá se těší, že bud mít svůj doklad
A doufám, že bude přát počasí, ať taky můžeme vyrazit ![]()
@eMMari píše:
zezulenda, mufice:to jistě, ale kdo by se s nimi dohadoval?
Jinak pas už máme, hurá na cesty…
To máš pravdu, když v tom mají bordel a na každém úřadu požadují něco jiného ![]()
Holky nakonec jsem sla pas pro jistotu udelat novy. Trvalo to pet minut a pet minut jsme cekali na rade(okres Kromeriz). Za mesic jdem pro nej, stal 100kc a chteli muj OP a rodny list ditete, takze paradicka- rychlovka. Vam to preji stejne tak ![]()
Faldy - to se máš… my zariskujem s pasem, kde je malý tříměsíční…platí pět let, tak co
… jedem autem do Chorvatska, tak snad to bude ok.
Teď ještě vyzvednout na Praze-západ ten pas pro dceru, snad tam nebudem zas muset stát v 6h ráno na pořadový lístek ![]()
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, kolik stojí pas pro dorostence (17let) jestli se řadim do dětského, nebo už do dospělého
Děkuju
Dobrí den chtěl bych se zeptat kolik stoji udelat pro ditě(2) na rychno pas aspon aspon abych ho dostal do týdne děkuju za odpověd a za radu!!!
Ahoj, nevíte kolik je cena dětského pasu nyní? Nemyslím ten rychlo pas. Malé je 3 roky.