Cena jídla na svatbě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.6.23 09:41
@klamonožka píše:
Je to včetně pití?

Bez pití. Nápoje dle skutečné konzumace.

• Citovat
  • Upravit
35911
12.6.23 09:43
@Anonymní píše:
@Su601 @JancaS84 @pikola
Já to nahorů ještě doplním, já právě ani nevím co všechno v tom bude. Je to hotel, kde bude obřad i hostina i ubytování. Tohle mi napsali a menu jsme zatím neřešili. Myslím, že možnost vlastního cateringu tam nebude.Jako předpokládám, že je to oběd a raut. Pak by asi cena byla OK, ale není divný platit cenu jídla i za batolata?

Tak se zeptej, co v tom vše je :nevim: ty to budeš platit, tak by ti to měli říct. Ty děti uveď konkrétní věk a ptej se zdá o oni platí plnou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.23 09:45
@medvidka píše:
a proč ta batolata vůbec započítáváte? Normálně jim řekni jenom počet dospělých, kteří skutečně to jídlo budou jíst.

Paní mi to poslala takto v rámci cenové nabídky, možná jsme se jen nepochopily a osobou myslí strávníka. My máme 30 hostů a 10 dětí do 6 let, takže by to byla výrazná položka.

• Citovat
  • Upravit
53190
12.6.23 09:45
@Anonymní píše:
Bez pití. Nápoje dle skutečné konzumace.

No a na tohle teda taky pozor, to vám naskáče hodně. Většinou v těch cenách započítávají minimálně nealko, často i pivo/víno/kávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.23 09:47
@pikola píše:
Tak se zeptej, co v tom vše je :nevim: ty to budeš platit, tak by ti to měli říct. Ty děti uveď konkrétní věk a ptej se zdá o oni platí plnou cenu.

Jo tak to určitě budu muset, však mi neposlali ani nějaký návrh menu, asi jsem čekala, že to budou mít lépe předpřipravené, tu cenovou nabídku.

Jen jsem chtěla vědět, kde se teď ty ceny pohybují, nemám vůbec přehled.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.6.23 09:48
@Gracetheworld píše:
Nepíšeš důležité detialy jako co všechno v té ceně je, jeslti je to catering někde ve vámi zvolené lokalite, nebo jestli je to někde v restauraci/hotelu.My třeba měli svatební oběd v restauraci a předkrm, hlavní jídlo + pití včetně přípitku nás dohromady vyšlo na cca 18 tisíc, měli jsme tam 22 dospělých a 2 děti. Za dětské jídlo účtovali 75% ceny dospělého. Pokud v tom máte třeba ten catering, tak se mi cena kolem 2 tisíc na osobu zdá celkem adekvátní.

Díky. Je to hotelová restaurace, víc info zatím nemám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.6.23 09:51
@Kriss Tina píše:
Tak záleží, co v tom jidle je :nevim: polévka, hlavní chod, nebo i raut, sladké, pití? A Jo za děti se platilo stejně jako za dospělé, číšníci pak nerozlisovali komu co nesou, tak dostali normalni porce.

Jakože dostali třeba svíčkovou?

• Citovat
  • Upravit
18705
12.6.23 09:53
@Anonymní píše:
Jo tak to určitě budu muset, však mi neposlali ani nějaký návrh menu, asi jsem čekala, že to budou mít lépe předpřipravené, tu cenovou nabídku.Jen jsem chtěla vědět, kde se teď ty ceny pohybují, nemám vůbec přehled.

Taky bych rozlisila jaka je poptávka. Jestli jsi jim napsala, ze mate zájem a cenovou nabídku a paní odepsala ce smyslu, ze bezne je to cca 2 litry na osobu. Finální cenová nabídka bude určitě až po nějaké schůzce a vážném zájmu. Určitě nedelaji menu atp pro každou poptávku co se neuskuteční. Na druhou stranu bych cekala, ze poslou nějakou vzorovou kalkulaci pro představu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.23 09:56
@unuděná píše:
No a na tohle teda taky pozor, to vám naskáče hodně. Většinou v těch cenách započítávají minimálně nealko, často i pivo/víno/kávu.

Díky. To vypadá, že s ní budu muset probrat jednotlivé položky opravdu detailně. No už mě ta organizace nebaví teď. :lol: Blbý je, že chtějí hned zálohu, tak abych nezaplatila a pak nezjistila, že tam naskakují nečekané položky za desetitisíce.

• Citovat
  • Upravit
53190
12.6.23 09:58
@Anonymní píše:
Díky. To vypadá, že s ní budu muset probrat jednotlivé položky opravdu detailně. No už mě ta organizace nebaví teď. :lol: Blbý je, že chtějí hned zálohu, tak abych nezaplatila a pak nezjistila, že tam naskakují nečekané položky za desetitisíce.

Určitě si nech poslat nějaký nástřel toho, co dávají k dispozici. 2k je v dnešní době celkem málo, ony ty ceny potravin vážně astronomicky vylezly, ale jestli v tom je jen oběd a malý raut, bez nealka, tak to adekvátní cena moc není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.23 10:03
@hospodki píše:
Taky bych rozlisila jaka je poptávka. Jestli jsi jim napsala, ze mate zájem a cenovou nabídku a paní odepsala ce smyslu, ze bezne je to cca 2 litry na osobu. Finální cenová nabídka bude určitě až po nějaké schůzce a vážném zájmu. Určitě nedelaji menu atp pro každou poptávku co se neuskuteční. Na druhou stranu bych cekala, ze poslou nějakou vzorovou kalkulaci pro představu.

To jsem myslela, že aspoň napíše, co to “jídlo na osobu” obsahuje. Stejně k ubytování napsala jen cenu za osobu, ale je tam velký rozdíl v kvalitě. Ten email měl čtyři věty a hned druhá byla, že je třeba zaplatit nevratnou kauci.

• Citovat
  • Upravit
37140
12.6.23 10:03
@Anonymní píše:
Jakože dostali třeba svíčkovou?

Ano, zrovna v sobotu jsem byla na svatbě a děti dostaly svíčkovou :D ale záleží o jak velkých dětech se teda bavíme :nevim: jestli je to roční mimino (to sme ani jako osobu nepocitali), nebo triletak, který ji normalne dospelacke jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5647
12.6.23 10:05
@Anonymní píše:

Tohle je hodně ošemetný. Fakt si to nech nacenit do detailu, nezapomenout na to pití, tam to může naskákat fakt neskutečně. Pokud to nemusíte mít jen v tomto jednom konkrétním hotelu, tak zkus kdyžtak poptat i jinde.
My měli jen ten oběd v restauraci, pak jsme se přesouvali do místního kulturáku, kde jsme měli pronajaté prostory a další pití a jídlo bylo v naší režiji. Byl tam naražený sud, měli jsme různě po slevách nakoupené hromadu nealka (cola, fanta, ochucené birelly, bublinkatá voda,…), rozlévané víno které jsme měli od vinaře z Moravy, z domu jsme tam dotáhli kávovar, kafe a mléko a dort a káva byla až v tom kuturáku.
Nějaký raut na večer byl taky, den předem se udělaly obložené talíře, miniřízečky a pak ve várnici byl dostupný i guláš s chlebem, ovar a kuřecí paličky a v udírně šunka, k tomu chléb nebo několik různých salátů.
My to jeli ale dost low cost, nechtěli jsme za svatbu dát nijak velké peníze a takhle se nám to líbilo a všichni si to užili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.6.23 10:05
@Anonymní píše:
To jsem myslela, že aspoň napíše, co to “jídlo na osobu” obsahuje. Stejně k ubytování napsala jen cenu za osobu, ale je tam velký rozdíl v kvalitě. Ten email měl čtyři věty a hned druhá byla, že je třeba zaplatit nevratnou kauci.

Já bych trochu zvážila, zda si na tomto místě svatbu vůbec dělat. S tímhle stylem zešedivíte, než se na něčem domluvíte… Našla jsi někde na netu recenze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5647
12.6.23 10:07
@Anonymní píše:
To jsem myslela, že aspoň napíše, co to “jídlo na osobu” obsahuje. Stejně k ubytování napsala jen cenu za osobu, ale je tam velký rozdíl v kvalitě. Ten email měl čtyři věty a hned druhá byla, že je třeba zaplatit nevratnou kauci.

Tak tohle by pro mě byl hodně velký red flag. A trvala bych na písemném rozpisu co přesně v té ceně je, než bych dokoli platila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný