Cena jídla na svatbě

Anonymní
12.6.23 08:16

Cena jídla na svatbě

Anonym dokud to nebude jisté.

Prosím kolik jste platili za jídlo na svatbě za osobu? A platili jste stejnou cenu i za děti předškolního věku?

Nacenili nám 2.000,–/os bez ohledu na věk. Možná je to teď běžná cena, nemám přehled pár let zpět jsem koukala s kamarádkou a to byly ceny tak do 1.500,–/os.

Díky za zkušenosti.

P. S. pokud máte tipy na co si dát pozor, aby nás neodrbali, tak sem s nimi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35861
12.6.23 08:22

A kolik jídla? Oběd, večeře, raut, nebo co v tom vše je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35978
12.6.23 08:29
@Anonymní píše:

Prosím kolik jste platili za jídlo na svatbě za osobu? A platili jste stejnou cenu i za děti předškolního věku?

Nacenili nám 2.000,–/os bez ohledu na věk. Možná je to teď běžná cena, nemám přehled pár let zpět jsem koukala s kamarádkou a to byly ceny tak do 1.500,–/os.

Díky za zkušenosti.

Co v tom vše je?
Nejlepší je poptat víc firem, ať máš srovnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
12.6.23 08:33
@Anonymní píše:

Díky za zkušenosti.

V dnešní době 2000 Kč na osobu je úplně normální cena.
Nevím, kdy máš svatbu ale třeba máš ještě čas na „seškrtání“ hostů na svatebním obědě my jsme to tak taky udělali na oběd se vzala jen nejbližší rodina cca 20 lidí +2 kamarádi od manžela 2 kamarádky odemne až odpoledne na raut šlo víc než 50 lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.23 08:37

@Su601 @JancaS84 @pikola
Já to nahorů ještě doplním, já právě ani nevím co všechno v tom bude. Je to hotel, kde bude obřad i hostina i ubytování. Tohle mi napsali a menu jsme zatím neřešili. Myslím, že možnost vlastního cateringu tam nebude.

Jako předpokládám, že je to oběd a raut. Pak by asi cena byla OK, ale není divný platit cenu jídla i za batolata?

• Citovat
  • Upravit
5638
12.6.23 08:46

Nepíšeš důležité detialy jako co všechno v té ceně je, jeslti je to catering někde ve vámi zvolené lokalite, nebo jestli je to někde v restauraci/hotelu.

My třeba měli svatební oběd v restauraci a předkrm, hlavní jídlo + pití včetně přípitku nás dohromady vyšlo na cca 18 tisíc, měli jsme tam 22 dospělých a 2 děti. Za dětské jídlo účtovali 75% ceny dospělého. Pokud v tom máte třeba ten catering, tak se mi cena kolem 2 tisíc na osobu zdá celkem adekvátní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14646
12.6.23 08:48

Tak když nevíš, co v tom je, asi těžko posuzovat, zda je to adekvatni, ne? My jsme meli od cateringu jídlo na osobu před rokem za 750. Děti od 6 let za polovic. Ale bylo v tom opravdu jen samotné jídlo formou rautu - polévka na stoly, pak studeny a teplý raut (dle mého bohatý a pestrý) a grilování a guláš na večer. Sladkosti a napoje byly zvlášť a různé další položky jako mobiliar, výzdoba, pronájem, hudba taky. Tím to ještě naskace, ze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35978
12.6.23 08:50
@Anonymní píše:
@Su601 @JancaS84 @pikola
Já to nahorů ještě doplním, já právě ani nevím co všechno v tom bude. Je to hotel, kde bude obřad i hostina i ubytování. Tohle mi napsali a menu jsme zatím neřešili. Myslím, že možnost vlastního cateringu tam nebude.Jako předpokládám, že je to oběd a raut. Pak by asi cena byla OK, ale není divný platit cenu jídla i za batolata?

Mě teda dali přesně rozpis kolik za co. A batolata sem teda nepočítala. To se počítalo že se naji od rodičů a nebo budou mít sebou příkrm ve skleničce. Počítala sem až větší děti. Kolem těch 2-3 let. A i těm se proce mohla rozdělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22925
12.6.23 08:54

Já měla před 11let pro 20lidí oběd v restauraci (předkrm, polévka, hl. jídlo) + víno a voda za cca 20.tis.. zbytek bylo extra

Příspěvek upraven 12.06.23 v 08:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
12.6.23 08:56

Je to včetně pití?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
12.6.23 08:59
@Anonymní píše:
@Su601 @JancaS84 @pikola
Já to nahorů ještě doplním, já právě ani nevím co všechno v tom bude. Je to hotel, kde bude obřad i hostina i ubytování. Tohle mi napsali a menu jsme zatím neřešili. Myslím, že možnost vlastního cateringu tam nebude.Jako předpokládám, že je to oběd a raut. Pak by asi cena byla OK, ale není divný platit cenu jídla i za batolata?

a proč ta batolata vůbec započítáváte? Normálně jim řekni jenom počet dospělých, kteří skutečně to jídlo budou jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
12.6.23 09:00

Tak záleží, co v tom jidle je :nevim: polévka, hlavní chod, nebo i raut, sladké, pití? A Jo za děti se platilo stejně jako za dospělé, číšníci pak nerozlisovali komu co nesou, tak dostali normalni porce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
12.6.23 09:03
@Anonymní píše:
@Su601 @JancaS84 @pikola

Pokud je to i s ubytováním, tak asi i ráno snídaně? Oběd a večerní raut? Batolata bych nenahlašovala. Ale záleží na tom, co bude v rautu. Je rozdíl, jestli tam bude guláš nebo rostbíf. Budou tam nějaké zákusky nebo jen slané jídlo? Prostě se na to zeptej, pro cenu je to rozhodující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.6.23 09:07

Zeptej se, co v té ceně všechno je, chtěj konkrétní informace, ne nutně, zda k obědu bude svíčková nebo panenka, ale spíš ve stylu oběd o 3 chodech, raut (chlebíčky, řízky, guláš.. nevím)-s omezením na osobu nebo budou doplňovat? Je v tom pití? A mrkla bych na recenze svatebních hostů toho konkrétního hotelu. Už se nám stalo, že jsme byli na svatbě, kde byl inzerovaný raut a ve výsledku tam bylo pár chlebíčků, řízek kus na osobu a čokoládová fontána, všechno zmizlo během pár minut a nevěsta se ženichem tam pak museli řešit „doobjednání“, což bylo dost trapné pro všechny zůčastněné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
12.6.23 09:26
@Anonymní píše:
Prosím kolik jste platili za jídlo na svatbě za osobu? A platili jste stejnou cenu i za děti předškolního věku?
Nacenili nám 2.000,–/os bez ohledu na věk.

Hele, už to padlo, že ptát se na tohle, když ani my (i ty) nevíš, co v tom všechno bude… jaký to má smysl? Když někdo napíše- my to měli super a stálo to jen 1740 na osobu… tak co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný