Cena poštovného

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1561
5.11.13 16:31

Cena poštovného

Ahoj holky,
nevíte co může stát doporučený balíček hrazený předem na účet, je to odrážedlo, netuším co váží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
5.11.13 16:34

@RadkaOR tam je důležitá ta váha.. já dnes posílala doporuč 10,5 kg balík, stál mi 120 kč. Ale tohle platí pro pravidelné tvary, nepravidelné jsou dražší. Takže důležitá je nejen váha, ale i rozměry..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68888
5.11.13 16:41

Odhadni rozměry a váhu a zadej to do kalkulačky na stránkách pošty. A modli se, ať to sedí, u mě to bývá tak 50-50 dle toho, jakou má zrovna ouřednice za přepážkou náladu. Tuhle se mi povedlo v jeden den poslat třicetidekovou obálku za 42 a kilovej balíček za 39. Nebo se koukni, za kolik se to asi tak posílá, popř. si trochu navíc přisaď. Ale všecko se to odvíjí od váhy (rozměry jsou podstatné spíš proto, zda se to vejde nebo nevejde výškou do 5 cm, což odrážedlo samozřejmě nevejde). Jo a taky dle toho, zda budeš trvat na obyč balíku, doporučeném balíku, cenném balíku nebo tě přemluví na zhůvěřilost typu balík na poštu nebo balík do ruky, ty jsou dražší. Pošta je jedna velká loterie od zasílací ceny po překvápko v podobě data dodání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
5.11.13 16:41

Odrazedlo jsem posilala minuly tyden - vazilo mi necely 3kg a platila jsem 80 kc - bylo to doporucene myslim cenny balik

• Citovat
  • Upravit
72725
5.11.13 16:43

@ugluk :mrgreen: pěkně napsané, ale je to fakt.. minulý týden poslané oblečení s váhou 20 dkg mi stálo víc, jak dnešní balík, co měl 100×100×60 cm :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
5.11.13 16:43

Myslím, že podle tady toho by si se mohla řídit ;)

http://www. ceskaposta. cz/cz/sluzby/baliky/cr/balik-do-ruky-id36476/#8

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
5.11.13 16:47

Nevím proč mi to sem nejde zkopírovat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68888
5.11.13 16:49

@martina.se no, mě smích přešel doma, když jsem si vytáhla na kontrolu podací lístek od toho kilového balíku za 39 (do 5 cm na výšku neměl ani omylem) a tam bylo uvedeno - váha 0,01 kg. Prostě jim ta váha nějak blbla, ukázala stokrát míň, ouředníkovi to nepřišlo vůbec divné, mně teda ta cena trochu jo, ale se zkušenostmi z téhle loterie jsem se zaradovala, že platím tak málo, a odešla jsem. Kdyby se býval balík ztratil (i to už se mi stalo), s uvedenou váhou mi nikdo neuvěří, co bylo skutečně uvnitř :zed:
Jinak jsem kupovala dvě pleny a na došlém balíčku (tlusté obálce) byla cena pošty 64. Vyzkoušela jsem je, nevyhovovaly, poslala jsem je dál v téže obálce a za poštu platila 37.
Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
5.11.13 16:51

Ja posilala balik na postu…mel asi 25 kg a cena byla cca 170 kc.
Jinak na www.cpost.cz je kalkulacka postovneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.11.13 16:55

@ugluk někdy je to hodně veselé, to je fakt.. já taky vždycky říkám, kolik dneska.. ob den jsem poslala tričko, jednou stálo 32, podruhé 55 kč :think: bylo stejné, stejná velikost, stejně balené.. asi poštovní šotek.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
5.11.13 16:56

Kalkulačka z jejich stánek je na nic, nikdo to nesedělo. :cert: Mrkni na inzeráty třeba na Aukro, lidi připočítávají většinou 100,– za odrážedlo. Já platila taky tak, na balíku bylo nakonec 80,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
5.11.13 17:24

Používám kalkulátor české pošty. Zvážím, změřím a u okénka řeknu dle kalkulátoru jak to chci poslat a zakolik. Jinak může u přepážky volit jinou službu, třeba dražší. Takže hlásím třeba cenné psaní za tolik a tolik apod.

Odrážedlo jsem posílala za 80 kč, ale někdo si účtuje i benzín na poštu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
5.11.13 17:47

Kalkulačka na stránkách poštu je pěkně na houby. Nikdy mi tam nic nesedělo.
Za nepravidelný tvary se myslím platí víc, než za ty pravidelný. A taky je rozhodující váha.
Odrážedlo bych strčila do krabice, aby to mělo nějaký tvar a pošta by tě neměla vyjít víc jak 80,–.
Dneska jsem posílala dva velký balíky plen dohromady a stály 82,– a odrážedlo větší váhu mít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30707
5.11.13 22:08

@RadkaOR
Ahojky,

tak já jsem zrovna teď v sobotu posílala balíky, všechny byly krabice. Paní u přepážky mi taky říkala, že záleží i na tom, na kolik chceš ten balík pojistit. No, napíšu, jak to mám na podacích lístcích:
váha 15,91 kg, udaná cena 800,–, platila jsem 157,–
váha 11,20 kg, udaná cena 400,–, platila jsem 133,–
váha 16,74 kg, udaná cena 800,–, platila jsem 157,–
váha 14,96 kg, udaná cena 1 700,–, platila jsem 139,–
váha 20,97 kg, udaná cena 1 500,–, platila jsem 170,–
váha 15,61 kg, udaná cena 1 000,–, platila jsem 157,–

Taky jsem se řídila dle ceníku ČP a docela to sedělo. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
6.11.13 11:01

Holky díky moc za názory, já to čtu až teď. Je to přesně jak píšete, po každé platí člověk jinak. Mají v tom pěkný binec, chudáci jsou ale ztátový že?
To odrážedlo bude rozebrané a zabalené ještě ani netuším jak, snad by stačilo nějak do papíru a strečovky, krabici už takovou velkou nemám. Jinak ceny poštovného na internetu mi neseděly nikdy proto se ptám tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák