Cena tělíska u doktora a v lékárně

227
7.2.24 13:51

Cena tělíska u doktora a v lékárně

Zdravím, dnes jsem byla u doktorky a bude už třeba vyměnit po čase tělísko. Když jsem se zeptala na cenu, tak jsem se ale zhrozila. Chápu velké město a 1500 za zavedení, ale ta cena byla opravdu přemrštěná. Zapomněla jsem se zeptat jaké tělísko mi to nutí, možná mi cpala Mirenu místo Levosertu co mám, ale i tak by cena byla někde úplně jinde. Proč nejsou na netu běžně přístupné informace kolik ta tělíska opravdu stojí? To si ho nemůžu přes recept koupit sama a pak přijít na zavedení? Dle informace z místní lékárny by mě to jejich na objednání stálo o tisícovku méně, prý se ale doktorka bude možná cukat. Chápu, že lékaři musí vydělávat, ale na to je přímo nějaký zákon, že musím koupit drahý lék přímo u lékaře? Jak to, prosím, je? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24350
7.2.24 13:55

Můžeš si ho koupit v lékárně. Jde to. Ale my měli ceny stejné. Mě přijde spíš divné to řešit, když nevíš co ti nabízela. To je dost podstatné. Pak už je to o lékaři. Ceny ti v lékárně řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
7.2.24 14:05

@anavi13 Přiznám, to byla moje blbost, ale úplně mě tou cenou vykolejila. Možná myslela dražší Mirenu, ale i tak je cena někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
7.2.24 14:08

A kolik za to chce?

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
7.2.24 14:12

Já za Levosert platila u lékaře 3 roky zpátky 3800kc.
Mirena prý 5500 Kč.
Tak pisni ceny. ;)

• Citovat
  • Upravit
37136
7.2.24 14:33

Moje Dr ho treba zavede, ale v ordinaci je na prodej nemá, pošle recept, pacientka si ho vyzvedne v lékárně a pak dojde k Dr ho zavést. Záleží co ti nabízela, mě nabízela mirenu a ta stojí 5500-6000kc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
7.2.24 14:40
@Kriss Tina píše:
Moje Dr ho treba zavede, ale v ordinaci je na prodej nemá, pošle recept, pacientka si ho vyzvedne v lékárně a pak dojde k Dr ho zavést. Záleží co ti nabízela, mě nabízela mirenu a ta stojí 5500-6000kc :nevim:

Tak 6000,– snad není taková šílená cena. Je to cca 100,–/měsíc. To víc dáš za hygienické pomůcky při MS, která by měla při tělísku vymizet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.2.24 14:48

Mirena stojí kolem 6 tis. Zavolej Dr a vyzadej si recept, koupíš sama v lékárně. Zavedení má být zdarma, je to úkon hrazeny pojišťovnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
7.2.24 14:51

@janickaIII a já někde pisu, ze je to šílená cena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
7.2.24 15:09

No, tak už jsem radši volala sestře, prý tam mají v tom zmatek, mám prý v kartě Mirenu i Levosert, který tedy opravdu mám. Doktorka po mě chtěla 6000, pravděpodobně tedy myslela tu Mirenu, to by cenově tak odpovídalo, platit tolik za Levosert se mi nechce. Sestra prý cenu Levosertu se zavedením nyní nezná, mám si ještě zavolat. V lékárně ho mají za 3300. Mě nevadí si připlatit a mít to bez práce, ale ne o tisícovku. Za hygienické potřeby bych tolik nikdy nezaplatila, kdysi před tělískem jsem měla kalich a stejně už mám chvilku před menopauzou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
7.2.24 15:11

@martina.se zavedení prý už hrazené není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
7.2.24 15:29
@Kriss Tina píše:
@janickaIII a já někde pisu, ze je to šílená cena?

Ty ne, ale myslím že zakladatelka psala, že ji cena 6000 přijde vysoká. Tebe jsem citovala, že jsi přímo uvedla částku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
7.2.24 15:30
@zbrna píše:
No, tak už jsem radši volala sestře, prý tam mají v tom zmatek, mám prý v kartě Mirenu i Levosert, který tedy opravdu mám. Doktorka po mě chtěla 6000, pravděpodobně tedy myslela tu Mirenu, to by cenově tak odpovídalo, platit tolik za Levosert se mi nechce. Sestra prý cenu Levosertu se zavedením nyní nezná, mám si ještě zavolat. V lékárně ho mají za 3300. Mě nevadí si připlatit a mít to bez práce, ale ne o tisícovku. Za hygienické potřeby bych tolik nikdy nezaplatila, kdysi před tělískem jsem měla kalich a stejně už mám chvilku před menopauzou.

Hygienické potřeby tě staly méně než 100,– měsíc? Tomu fakt nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
7.2.24 15:33
@janickaIII píše:

Když máš kalisek, tak to nestojí nic, a ani normálně nedám tolik měsíčně za vložky :nevim: mě treba stačí tak dvoje baleni po 30 korunách :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101803
7.2.24 15:59
@janickaIII píše:

A proč ne, mám kalíšek asi za 400,– a troje obyčejné menstruační kalhotky po asi 90 kč jako pojistku. Víc nepotřebuju. Ne každý používá jednorázovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí