Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
ahoj holky, dneska jsem byla u doktora a napsal mi papír na odstranění znamínka. asi před 7 lety jsem byla a neplatila jsem nic ale nevím kolik to stojí, zapoměla jsem se zeptat. šla bych asi do nemocnice. máme tady v opavě sice plastickou chiru ale nevím jak se to platí a je mi to blbé se tam zajít zeptat. díky za info renča
Asi před 2 měsíci byl syn odstranili mu 3 a zadarmo, akorát prý co je obličeji musí mít potvrzení z kožního jinak se to platí ![]()
díky, jsem ráda že nic platit nebudu, mám to na krku tak zítra se jdu objednat.
Ahoj!
Pokud je to ze zdravotního hlediska, což předpokládám, když jsi na to dostala papír od dotorky, tak by to mělo být v rámci zdravotního pojištění.
V případě, že si chceš znamínka sama nechat odstranit (třeba z estetického nebo praktického hlediska) a není to na doporučení dermatologa, tak se platí. Cena se ale dost liší. Někde můžou chtít 500.-, jinde třeba 1000.-
já jsem byla nejdřív u obvodní-ta mě poslala na kožní a odtud na chirdu a na chirdě mi ty hajzle dali do zkumavek a tradá zase zpátky na kožní a pak zas za týden pro výsledky a pak se zprávou ještě k obvodní ![]()
Odstraňovali mi jich v červnu asi 5, platila jsem jenom na kožním, pak na chiře při ohledání
, zákrok byl zdarma a pak myslím na převazech (nebo jenom na jednom?) regulační poplatky.
Holky taky uvažuju o odstranění znamének na zádech a na noze.CHtěla bych se zeptat jaký je zhruba postup a jaká jsou omezení a jestli to bolí ![]()
Mám vzadu na krku a jedno na zádech taky uvažuju o odstranění, ale mám dvouletého chlapečka a tak nevím jak by to pak bylo s péči o něj konkrétně dát do a z postýlky a na přebalovák, kočárku atd.
Omlouvám se za dotaz trošku mimo téma.
KIKOLETEK píše:
Holky taky uvažuju o odstranění znamének na zádech a na noze.CHtěla bych se zeptat jaký je zhruba postup a jaká jsou omezení a jestli to bolí
Došla jsem si buď k obvodní nebo na kožní, podle umístění znamínka. Pak mě poslali na chirurgii, kde jsem se dohodla na termínu zákroku.
V den zákroku - svlékla jsem se do erár oblečení na sále, vydezinfikovali, opíchali mi to umrtvovací injekcí, vyřízli /cítíš to jako tupé tahání/, zašili a bylo to. Druhý den jsem šla na kontrolu a za týden na vyndání stehů. Pak jsem si ještě akorát došla osobně na výsledky z histologie /telefonicky to neříkají/.
Po zákroku to nebolelo, jen to po pár dnech nepříjemně svědilo. Tahání stehů je jen malinko nepříjemné, ale záleží na velikosti a na místě. Jedno mi dělali na obličeji (dva malinké stehy) a ty stehy mi vypadly sami doma během koupaní asi po 5-ti dnech
.
Omezení v podstatě závisí na místě kde znaménko je a na jeho velikosti, podle níž se odvíjí počet stehů. Záleží i na hojivosti ran člověka. Do týdne je to většinou zahojené, za dva týdny úplně v pohodě. Pozor, znemínko má i kořen a někdy hodně hluboko, proto se nelekni, když po 0,5cm znamínku je třeba 5 stehů a dělají se i vnitřní stehy.
Celkem jsem si v několika letech nechala odstranit 4 znamínka a vždycky jsem měla vše v pohodě. Nebolí to ![]()
Zazole moc děkuji za výklad
já ani nemám strach ze zákroku ale s té histologie ![]()
a co kdybych náhodou otěhotněla vadíto ![]()
Mám pocit, že mi doktorka říkala, že dvě znamínka jednou za půl roku jsou zdarma.