Centrální hypotonie – strach

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102
3.9.19 16:58
@milwinka píše:
Od 3 let mluvil ve větách. Ve 2 letech jednotlivý slova, od 2,5 let zacal slova trochu spojovat jako třeba „auto jede“ nebo „tata v práci“ ale moc toho ještě neříkal, od 3 let se konečně dorozumime. :-) Na příčinu jsme nepřišli, narodil se o 3 týdny dřív, měla jsem od začátku rizikové těhotenství s krvácením, měla jsem i nějakou hnusnou virózu s horečkama v 1.trimestru.. takže možná to vše dohromady.. Od narození navíc divně dýchal, hrozně chrčel, byli jsme i v nemocnici a zjistili jen vrozený stridor, což od roka samo přešlo. Ale jako miminko ležel jen jak placka, aktivita skoro žádná a namáhavě dýchal, no fakt jsem se o něho hrozně bála a teď mám zdravého šikovného chlapečka, tak su hrozně ráda. Tak držím pěsti ať je i u vás vše OK. My jsme cvičili Vojtovku a pak chvíli Bobatha.

Mohu moc prosim poprosit o odpoved?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
3.9.19 16:59
@kve-tinka píše:
A já nevím, jakou měl syn hypotonii, ale měl…protahovaný porod AP 1-4-7. Cvičili jsme Vojtovku-cca 3-7měsíců, do roka a půl. nebo dvou jsme chodili na neurologii na kontroly. Syn má nyní 6 let a je zdráv, ano „pozdě“ začal mluvit, má odklad do školy, kvůli mluvě, přes rok chodíme na logopedii a kdybych extra chtěla, ve škole je. ;) V 7 měsících se plazil, přesně za měsíc lezl po 4, ve 13 měsících sám chodil. Neboj :hug:

Mohu moc prosim poprosit o odpoved?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
3.9.19 17:20
@milwinka píše:
Od 3 let mluvil ve větách. Ve 2 letech jednotlivý slova, od 2,5 let zacal slova trochu spojovat jako třeba „auto jede“ nebo „tata v práci“ ale moc toho ještě neříkal, od 3 let se konečně dorozumime. :-) Na příčinu jsme nepřišli, narodil se o 3 týdny dřív, měla jsem od začátku rizikové těhotenství s krvácením, měla jsem i nějakou hnusnou virózu s horečkama v 1.trimestru.. takže možná to vše dohromady.. Od narození navíc divně dýchal, hrozně chrčel, byli jsme i v nemocnici a zjistili jen vrozený stridor, což od roka samo přešlo. Ale jako miminko ležel jen jak placka, aktivita skoro žádná a namáhavě dýchal, no fakt jsem se o něho hrozně bála a teď mám zdravého šikovného chlapečka, tak su hrozně ráda. Tak držím pěsti ať je i u vás vše OK. My jsme cvičili Vojtovku a pak chvíli Bobatha.

A jeste prosim plakalo vase detatko, kdy bylo male? Mala skoro nezaplace a ani o jidlo si nezaplace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
3.9.19 17:20
@kve-tinka píše:
A já nevím, jakou měl syn hypotonii, ale měl…protahovaný porod AP 1-4-7. Cvičili jsme Vojtovku-cca 3-7měsíců, do roka a půl. nebo dvou jsme chodili na neurologii na kontroly. Syn má nyní 6 let a je zdráv, ano „pozdě“ začal mluvit, má odklad do školy, kvůli mluvě, přes rok chodíme na logopedii a kdybych extra chtěla, ve škole je. ;) V 7 měsících se plazil, přesně za měsíc lezl po 4, ve 13 měsících sám chodil. Neboj :hug:

A jeste prosim plakalo vase detatko, kdy bylo male? Mala skoro nezaplace a ani o jidlo si nezaplace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
3.9.19 17:21
@lapi píše:
Ahoj, napíšu naší zkušenost. Dcera narozená předčasně, akutním císařem pro klesající ozvy… Hned v porodnici říkali, že je hypotonická, vojtovku jsme cvičili od 4 měsíců, celkem 1 rok. Pak ještě rok hipoterapie (ježdění na koni). V roce začala lézt, chodit v 17 měsících. Taky mluvit začala později, ve 3 letech říkala cca 30 slov typu máma, bů, tútú atd. Teď je jí 6 let, začala chodit do školy, je naprosto v pořádku, lyžuje, jezdí na kole, je šikovná na atletiku. Snad tě to uklidní :) Věřím, že to u vás bude taky dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
3.9.19 20:08
@xtrnj202 píše:
Taky se mi holcicka narodila o 3,5 tydne driv a taky divne dychala a mela vrozeny stridor ted uz se to dychani lepsi…vypada to, ze mame stejne priznaky. Ja se zase v tehotenstvi hrozne stresovala s manzelem, tak si rikam, zda to neni tim. A mate take hypermobilni klouby? Dcerce je ted korigovane 8 mesicu, jak jsem psala, co zvatla, byli jste na tom prosim stejne v tomto obdobi? Kdy rekl prosim prvni slovo? A hricky paci paci, jak jsi veliky apod. delal kdy? A kdy prosim maly ukazoval? Strasne moc vam dekuji za vasi ochotu a cas ani nevite, jak moc me to uklidni.

V 8 měsících žvatlal bababa a mamama, delal paci paci a mával pá, pá. První „slovo“ bylo „bů“ na kravičku v 10 měsících. :) A brečel hlavně při únavě a při vojtovce. Ale myslím že nemá smysl takhle srovnávat, každé dítě má své tempo v různých oblastech. Děláte pro dceru maximum už tím že cvičite vojtovku a že jí dáváte svou lásku. Tím srovnáváním stejně nic nezměníte, radši si užívejte své miminko, ono to hrozně rychle letí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
3.9.19 20:38
@milwinka píše:
V 8 měsících žvatlal bababa a mamama, delal paci paci a mával pá, pá. První „slovo“ bylo „bů“ na kravičku v 10 měsících. :) A brečel hlavně při únavě a při vojtovce. Ale myslím že nemá smysl takhle srovnávat, každé dítě má své tempo v různých oblastech. Děláte pro dceru maximum už tím že cvičite vojtovku a že jí dáváte svou lásku. Tím srovnáváním stejně nic nezměníte, radši si užívejte své miminko, ono to hrozně rychle letí…

Mockrat dekuji, mala zvatla tatata, mamam, babab, ale nedela paci paci ani papa, i kdyz to s ni trenuju. A mohu se prosim zeptat, kdy maly ukazoval? Moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
3.9.19 20:46
@xtrnj202 píše:

Jeste jakou jinou otazku si mela? Ano, plakal, hoooodne. :mrgreen: :roll: ale ze ti ditko neplace nemusi byt hypotnií, ne? Muze byt jen klidas…mam kolem sebe deti, co treba od skonceni 6 nedeli spalimceloi noc, plakali zvela minimalne atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
3.9.19 20:55
@kve-tinka píše:
Jeste jakou jinou otazku si mela? Ano, plakal, hoooodne. :mrgreen: :roll: ale ze ti ditko neplace nemusi byt hypotnií, ne? Muze byt jen klidas…mam kolem sebe deti, co treba od skonceni 6 nedeli spalimceloi noc, plakali zvela minimalne atd.

moc dekuji, chtela jsem se jeste zeptat kdy detatko delalo ty detske hricky paci paci apod a kdy ukazovalo prstikem? Moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
3.9.19 20:56
@xtrnj202 píše:
Mockrat dekuji, mala zvatla tatata, mamam, babab, ale nedela paci paci ani papa, i kdyz to s ni trenuju. A mohu se prosim zeptat, kdy maly ukazoval? Moc dekuji

To v deníčku nemám kdy ukazoval, ale pamatuju si že ukazoval určitě dřív než jeho starší brácha. Ten starší ukazoval až v roce, jak je veliký udělal taky až v roce, první slovo řekl až po 1.roce ale nakonec mluvil už ve 2 letech ve větách, zatímco mladší až ve 3 letech. Starší syn lezl po čtyřech už v 8 měsících, ale chodit začal až v 16měsících, zatímco mladší skoro ani nelezl, lezl jen chvíli až kolem 11měsíce a pak už ve 13měsících chodil. Takže to srovnávání nemá vůbec smysl, i když je některé miminko v něčem napřed a některé je v tom pozadu, tak třeba za pár měsíců se to může úplně otočit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
3.9.19 21:21
@milwinka píše:
To v deníčku nemám kdy ukazoval, ale pamatuju si že ukazoval určitě dřív než jeho starší brácha. Ten starší ukazoval až v roce, jak je veliký udělal taky až v roce, první slovo řekl až po 1.roce ale nakonec mluvil už ve 2 letech ve větách, zatímco mladší až ve 3 letech. Starší syn lezl po čtyřech už v 8 měsících, ale chodit začal až v 16měsících, zatímco mladší skoro ani nelezl, lezl jen chvíli až kolem 11měsíce a pak už ve 13měsících chodil. Takže to srovnávání nemá vůbec smysl, i když je některé miminko v něčem napřed a některé je v tom pozadu, tak třeba za pár měsíců se to může úplně otočit…

Mockrat dekuji, ano mate pravdu. Ale clovek se strasne boji, vsak to znate. Nacte si ruzne diagnozy na internetu a najednou je ma vsechny, autismus apod. Ale mate pravdu, ze stejne jak to ma byt, tak to bude a nezmenim to. Delam maximum. Moc Vam dekuji. Jeste jen posledni vec a starai syn tedy delal ty detske hricky paci paci apod. v roce drive ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
3.9.19 21:24
@kve-tinka
@kve-tinka píše:
Jeste jakou jinou otazku si mela? Ano, plakal, hoooodne. :mrgreen: :roll: ale ze ti ditko neplace nemusi byt hypotnií, ne? Muze byt jen klidas…mam kolem sebe deti, co treba od skonceni 6 nedeli spalimceloi noc, plakali zvela minimalne atd.

Jeste jsem se chtela moc prosim zeptat, kdy reklo ditko prvni slovo a kdy mluvilo ve vetach? Moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3505
4.9.19 10:47

Ahoj, já už si to přesně nepamatuju, co kdy dcera začala dělat. Tuším ukazování a paci paci kolem roku? Mluvení ve větách fakt nevím, ale do školky šla ve 3,5 letech a to už normálně mluvila. Narodila se o 6 týdnů dřív.
Zkus se moc nenervovat, cvičíš s ní, jste sledovaní… určitě bude v pořádku. Každé dítě se vyvíjí svým tempem, ale po pár letech se to většinou srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3505
4.9.19 10:56

Ještě k té hipoterapii, chodili jsme 1× týdně, ale od té doby to změnili a doporučují spíš intenzivní týdenní pobyty, cca 2× za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
4.9.19 11:36
@lapi píše:
Ještě k té hipoterapii, chodili jsme 1× týdně, ale od té doby to změnili a doporučují spíš intenzivní týdenní pobyty, cca 2× za rok.

Mockrat dekuji, jsi moc hodna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky