Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Co jsem dělala já - dávala dítě na bříško průběžně a čas většinou trávila venku s ním v kočárku na procházkách, neměl rád, když kočárek stál, tak jsem nachodila dost km…
Tak s dvoumesicnim miminkem jsem nedelala myslim nic
prospi denne asi 20 hodin a v tech zbylych se musi najist, prebalit odrihnout a umyt, ne
kdyz me teda popadl rozvojove pnuti, tak jsem mu delala masazicku a nunala jsem ho. Jinak poctive 2× denne na prochazku. Neboj, stihnes vsechno, zatim odpocivej nebo si delej svy ![]()
@RockFous nic, spala, kojeni, kakani, prebaleni, spani, kojeni, kakani, prebaleni a porad dokola. Co chces delat s dvoumesicnim. A vychazky.
Take myslim, ze jsem s dvoumesicnim miminem nedelala nic
jen spalo, jedlo, prebalit, umyt, s kocarkem na prochazku, chrastidlo do ruky, otacet na brisko
jinak jsem doma uklizela, zahradnicila a tak, to byly casy ![]()
S 2 měsíčním sem teda nedělala nic, max občas položit na břicho aby si cvičil záda
ono je ještě nic nezajímá
s tím se prostě leží, chová, kojí občas se de projít ven, ale žádnou velkou aktivitu neplánuj. Počkej tak měsíc, kolem těch 3 měsíců už je začínají zajímat hračky ![]()
Především buď ráda, že nebrečí od rána do večera (jak zde píší některé holky). Neboj, dělej to, co tady radí holky a užívej si zatím volného času a miminka. Rostou jako z vody…
@Kriss Tina píše:
S 2 měsíčním sem teda nedělala nic, max občas položit na břicho aby si cvičil zádaono je ještě nic nezajímá
s tím se prostě leží, chová, kojí občas se de projít ven, ale žádnou velkou aktivitu neplánuj. Počkej tak měsíc, kolem těch 3 měsíců už je začínají zajímat hračky
Souhlas
Ja na nej (uz od narozeni) hodne mluvila a delala na nej ruzny xichty, diky tomu se v 8 tydnech na me uz casto vedome usmival, to bylo super
nosila sem obcas v satku doma, a chodili jsme kazdy den ven v kocaru ci satku, nakoupit nebo se jen tak projit. Taky sem ho ruzne hladila nebo mu lehce cvicila s ruckama a s nohama. Ukazovala mu hracky. Lehla si na gauc, sledovala film a mela jsem ho polozenyho briskem na sobe. Taky jsem ho davala hodne na bricho na podlozku, aby pasl koniky. A predevsim porad v jednom kuse kojila.. Zalezi jak moc ti spi ![]()
Jeste jsme cvicili na velkem mici. Lezela na brise, drzela jsem ji v kyclich a pohupovala podle basnicky.
Dopredu a dozadu, ja nespadnu na hlavu.
Doprava a doleva, je to velka zabava.
Kolecko ja udelam, uz to umim skoro sam.
I lezatou osmicku, mamko, mam to v malicku.
Doporučuju knížku Rozvíjej se děťátko. Je tam spousta obrázků, informací o vývoji v konkrétních obdobích, tipy, cviky. Když jsem měla první miminko, hodně mi pomohla.