Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Josefuna píše:
V době inflace získali úspory, jo? Ti, co měli napořeno, tak musí dnes litovat, protože inflace jim peníze naprosto znehodnotila. Takže přijít téměř o třetinu úspor není vůbec umění, ale realita. Podívej se, jaká byla loni inflace a jaká je letos. Odpovědní lidi, co spoří, musí mít oči pro pláč.
Mně jdou teda zrovna teď investice nahoru. ![]()
@Klopotkova píše:
Z Hery ještě někdo peče? Z toho humusu?
@Tichošlápek píše:
@Veveří proč jinou praci? Pokud se ti dva roky nezvedl plat, pak je nejspíše čas o to zvýšení požádat sama. A pokud bude zadost zamítnuta, pak ano - hledej jinde.
s prispevky veveri zhusta nesouhlasim, ale patrim mezi skupinu zamestnancu, kteri by v pripade zadosti o zvyseni platu byli za pitomce. V oboru vzdelavani doslo k nejvyssimu poklesu realne mzdy prave proto, ze ze strany statu nedoslo k navyseni mzdovycch prostredku. Postarala jsem se jinak, mam praci navic, jedu v projektech… Naivitu kolegu prichazejich ze soukromeho sektoru koriguji. Oni na to prijdou.
@Aleriga píše:
Platí daně a zaměstnávají lidi, soudružko.
Doba se změnila, už si neříkáme soudružko.
@Josefuna píše:
V době inflace získali úspory, jo? Ti, co měli napořeno, tak musí dnes litovat, protože inflace jim peníze naprosto znehodnotila. Takže přijít téměř o třetinu úspor není vůbec umění, ale realita. Podívej se, jaká byla loni inflace a jaká je letos. Odpovědní lidi, co spoří, musí mít oči pro pláč.
Milá Josefuno, to je chyba výpočtu. O úspory přišel jen ten, který je v době vysokých cen utratil. Peníze znehodnotíš až v případě, že za ně nakoupíš inflací znehodnocené zboží. Jinak ne. Odpovědní lidé, kteří mají základní znalosti matematiky, oči pro pláč nemají ![]()
@Hanney píše:
Doba se změnila, už si neříkáme soudružko.
Vy soudružky už si tak neříkáte? Ale kecy máte furt stejné.
@Hanney píše:mě to taky překvapuje. Když ten humus ochutnala moje babička, tak řekla: Tak špatně jsme na tom nikdy nebyli, abychom museli péct z margarínu.
No vidiš to, tak jsi na tom v podstatě super, margarínu ti netřeba, takže nekňuč! ![]()
Mně se strašně líbí, jak se tahle diskuse vyvíjí.
Na začátku dramatická sekce běduje, kterak jde celý stát do psí perdele, a ve finále se ukáže, že dopřávat si pravidelně profesionální manikůru na střední třídu neukazuje (dobře si vzpomínám, jak se poukazovalo na zhýralé uprchlice, které si dovolily prchat před válkou s upravenými nehty
), a domácí pečení z rostlinných tuků není ekonomickým propadem trpící třídě dosti dobré, protože jedině máslo je to pravé!
![]()
Už jenom čekám avokádový tousty k snídaňce a po večeři k Châteauneuf-du-Pape na toastík pravý kaviárek.
Prd blbě se máme, říkám to furt. ![]()
Na lineckém cukroví jsme to vždy právě poznala, když bylo z Hery, tak nebylo tak dobré, linecké je vlastně jediné cukroví, které mám opravdu ráda.
Vždyť je to jedno, ať si každý peče, z čeho mu vyhovuje. Mně to z té Hery nechutnalo, rozdíl vidím.