Ceny už jdou nahoru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10651
19.12.23 23:21
@stinga píše:
tak zmrzku kartou jsem teda ještě neviděla, ale mně by to vyhovovalo

Jj, máme tu super zmrzlinarnu/cukrárnu. Zmezka fakt dobrá a karty berou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
@janickaIII píše:
Nic složitého. Prostě nemají dostatečné výnosy. Velké prodejní plochy, užší sortiment… Divím se, že v jejich situaci investují samoobslužných pokladen.

Prodejny ve střední Evropě jsou ale ziskové. Takže těžko říci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76441
@janickaIII píše:
Zmrzku na maloměstě platím zásadně kartou a ten med taky :lol: ostatní, jak píšeš, školy jedou jen v šedé ekonomice. Pěkně nám ty děti připravují na život. ;)

med prodává údržbář, ten teda chce 200 v hotovosti z ručky do ručky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
@stinga píše:
a důchodci mají po nakupování a učí se péct chleba doma
:mrgreen: Není to tak horké, ale i živé prodavačky tady mají radši karty.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
19.12.23 23:23
@Tichošlápek píše:
@stinga zrovna včera mi dítě sdělilo, ze ma dnes donest 125 korun na barevne papíry :lol: Prolejzala jsem i kastliky v autu a nesl to všechno v kovových mincích :lol:

Tvl tohle podporujes? 125,– na barevné papíry? A to každé děcko spotřebuje velký balík barevných papírů? Příště mu ty barevné papíry kup, zaplať kartou a nepodporuj školu v podvodech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
19.12.23 23:23

Naše supr čupr zbrojařská firma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
19.12.23 23:24
@Tichošlápek píše:
Jsou neskutečně drahé a co si většina lidi neuvědomuje je, ze potrebuji pravidelný update a servis, plus někoho, kdo jim bude zadávat aktuální ceny výrobku. Manzel tráví hodiny řešením problému v oblasti hardware/software. Ale tohle uz právě běžný člověk nevidí. Ten si řekne - samoobsluzna pokladna - neplatí prodavačku.

A já si zrovna nedávno říkala, jestli se to těm supermarketům finančně vyplatí, že to určitě taky nebude zadarmo - nejen vstupní náklady a to, co jsi uvedla, ale taky celková životnost pokladny bude max. pár let. A pak zas bude třeba koupit novou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
@stinga píše:
med prodává údržbář, ten teda chce 200 v hotovosti z ručky do ručky

Můj dodavatel medu (kolega) zas jedině QR kód. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
@janickaIII píše:
Tvl tohle podporujes? 125,– na barevné papíry? A to každé děcko spotřebuje velký balík barevných papírů? Příště mu ty barevné papíry kup, zaplať kartou a nepodporuj školu v podvodech.

My neplatime žádný školní fond ani učebnice. 125 za rok na vytvarku je za mne v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.12.23 23:25

@iila výměna pokladen za nove je v ceně paušálu, jsem se zeptala nadseneho manžela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
19.12.23 23:26
@sirikit píše:
Mně se strašně líbí, jak se tahle diskuse vyvíjí.
Na začátku dramatická sekce běduje, kterak jde celý stát do psí perdele, a ve finále se ukáže, že dopřávat si pravidelně profesionální manikůru na střední třídu neukazuje (dobře si vzpomínám, jak se poukazovalo na zhýralé uprchlice, které si dovolily prchat před válkou s upravenými nehty :cert: ), a domácí pečení z rostlinných tuků není ekonomickým propadem trpící třídě dosti dobré, protože jedině máslo je to pravé! :cert: :cert:
Už jenom čekám avokádový tousty k snídaňce a po večeři k Châteauneuf-du-Pape na toastík pravý kaviárek.
Prd blbě se máme, říkám to furt. 8)

Máslo je luxus, jo? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
19.12.23 23:26
@Tichošlápek píše:
My neplatime žádný školní fond ani učebnice. 125 za rok na vytvarku je za mne v klidu.

Však to je taky správně, na žádný školní fond nemá škola právo. Na platbu za učebnice už tuplem ne. Pokud je 125,– na celou výtvarku na školní rok, tak ok. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
19.12.23 23:28
@sirikit píše:
V tom rozhovoru bylo výslovně řečeno " stát má vyšší zisky, než jej stojí celá pomoc Ukrajině, včetně podpory uprchlíků." Účetní rozvahu vážně dělat nebudu, na to nemám dost informací.
Za mě jediný štěstí, že ty firmy nejsou státní, protože o schopnosti státu efektivně vést jakýkoli podnik, nemám valného mínění.

To fakt nemáš STV group je fakt malá firma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.12.23 23:28

@janickaIII a víš ze to ani nevím? Svagrova platí 1600 za pololetí do školního fondu plus pracovní sešity. Myslela jsem, ze z toho fondu se platí divadla, kurzy apod, ale to platí zvlášť. Tak nevím, kam jde ten fond

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
19.12.23 23:30
@Tichošlápek píše:
@janickaIII a víš ze to ani nevím? Svagrova platí 1600 za pololetí do školního fondu plus pracovní sešity. Myslela jsem, ze z toho fondu se platí divadla, kurzy apod, ale to platí zvlášť. Tak nevím, kam jde ten fond

To ať se zeptá švagrová, kam peníze mizí. Platí tedy fakt dost. Ale dokud se rodiče neozvou, nic se nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák