Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@stinga píše:
a jsou fajn na rozměňování peněz, bankomat mi vyplivne dvoutisícovku a já si za ni koupím věc za 22 kč a hned mám rozměněno, živá prodavačka by měla řeči
Ty používáš ještě někde hotovost? ![]()
@stinga teorericky by se systém měl do budoucna zaplatit. Realita ale momentálně trochu pokulhává. Platí měsíční paušál plus mimořádné
zásahy techniku a kvalifikovaná práce je proste vždy dražší než obsluha pokladny. Na druhou stranu snaha odbourat lidsky faktor a zautimatizovat provoz je logická. Faktem je, ze mají dostatecne zisky na to pokryt modenizaci, tak proč to neudělat
@stinga píše:
a jsou fajn na rozměňování peněz, bankomat mi vyplivne dvoutisícovku a já si za ni koupím věc za 22 kč a hned mám rozměněno, živá prodavačka by měla řeči
Tady samoobslužky jedině kartou. ![]()
@janickaIII píše:
Ty používáš ještě někde hotovost?
Já jsem musela, v létě na výletě v Přibyslavi.
![]()
@janickaIII píše:
Ty používáš ještě někde hotovost?
když mi kolega prodává domácí med, nebo se sbíráme na narozeniny kolegyně, tak ano - také je u nás dobrá pekárna, která karty nebere,
a na vánočních trzích a na dětském kolotoci
také QR kódem nezaplatíš, v létě zmrzlinu také potřebuješ hotovost,
a dcera také často má do školy donést tu 80 kč, tu 45, nebo 150 - takže ano, nerada, ale bez hotovosti to pořád nejde
@janickaIII ano a měli. Je to je otázka financí a to uz je na mne moc složitá věc ![]()
@Sylvania 333 píše:
Já jsem musela, v létě na výletě v Přibyslavi.![]()
![]()
No já naposledy ve škole jako příspěvek do nelegálního SRPŠ nebo jak tomu říkají. Ale řekni ne, když z toho platí dětem divadlo…
@Sylvania 333 píše:
Tady samoobslužky jedině kartou.
a důchodci mají po nakupování a učí se péct chleba doma
@stinga píše:
když mi kolega prodává domácí med, nebo se sbíráme na narozeniny kolegyně, tak ano - také je u nás dobrá pekárna, která karty nebere,
a na vánočních trzích a na dětském kolotoci
také QR kódem nezaplatíš, v létě zmrzlinu také potřebuješ hotovost,
a dcera také často má do školy donést tu 80 kč, tu 45, nebo 150 - takže ano, nerada, ale bez hotovosti to pořád nejde
Zmrzku na maloměstě platím zásadně kartou a ten med taky
ostatní, jak píšeš, školy jedou jen v šedé ekonomice. Pěkně nám ty děti připravují na život. ![]()
@stinga zrovna včera mi dítě sdělilo, ze ma dnes donest 125 korun na barevne papíry
Prolejzala jsem i kastliky v autu a nesl to všechno v kovových mincích ![]()
@janickaIII píše:
No já naposledy ve škole jako příspěvek do nelegálního SRPŠ nebo jak tomu říkají. Ale řekni ne, když z toho platí dětem divadlo…
no dcera právě na divadlo, fotky nebo vánoční dílničky musí mít sebou hotovost, a to SRPŠ jsme také dávali na třídní schůzce učitelce 300 kč v hotovosti,
a ještě někde bylo v papírech ještě, než děti nastoupily, že se má poslat na účet 1000 kč na SRPŠ, nikde to už nikdo znovu neřekl, tak to jsem teda zatím nezaplatila, až to bude někdo urgovat
@Aleriga píše:
Platí daně a zaměstnávají lidi, soudružko.
Jestli myslíš STV group, kterou teď jako jednu ze dvou zbrojařských firem zmiňoval ten poradce pro budoucí rozvoj Ukrajiny, tak to je malá firma, ta státní rozpočet fakt nevytrhne. Vznikla odštěpením jedné části Poličských strojíren. Pár budov v lese, znám to tam. Navíc nemají moc dobrou pověst, kvůli problémům s bezpečností.
Prý nárůst výroby o 400 %, no jde o to z čeho.
@janickaIII píše:
Zmrzku na maloměstě platím zásadně kartou a ten med takyostatní, jak píšeš, školy jedou jen v šedé ekonomice. Pěkně nám ty děti připravují na život.
tak zmrzku kartou jsem teda ještě neviděla, ale mně by to vyhovovalo
@Tichošlápek píše:
@janickaIII ano a měli. Je to je otázka financí a to uz je na mne moc složitá věc
Nic složitého. Prostě nemají dostatečné výnosy. Velké prodejní plochy, užší sortiment… Divím se, že v jejich situaci investují samoobslužných pokladen.
@Tichošlápek píše:
@stinga zrovna včera mi dítě sdělilo, ze ma dnes donest 125 korun na barevne papíryProlejzala jsem i kastliky v autu a nesl to všechno v kovových mincích
my jsme to posledně skládali dohromady i s babičkou a dědečkem
na dílničky měli mít cca 150 kč