Ceny už jdou nahoru

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
55976
20.12.23 11:01
@Sylvania 333 píše:
Jo? To moc tedy ne. V tomto vidím sklenici poloplnou.
OT která banka teď nabízí 6 %? Není to zase nějaká kampelička? Nebo Zonky? :lol:
To už spíš termínované vklady, tam je vyšší úročení, ale zase jsi vázaná.
Jo už jsem to našla Trinity, Max banka…Máš? Teda už jen ty názvy.
Jo, to mi připomnělo. Naše město má 50.000.000,– Kč u Sberbank. 8o :mrgreen:

Pokud to bude jako s ING, tak tam platilo vyšší úročení pár měsíců, potom postupně snižovali. A x dalších podmínek. A stejně jsi 5-6% v mínusu. :( :think:

Příspěvek upraven 20.12.23 v 08:08

J&t má slušné úroky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
20.12.23 12:19
@Sylvania 333 píše:
Taky peču vánoční cukroví jedině z másla, s „kunerolem“ si můžu koupit. 34,90 mě fakt nezabije, teď jsou všude akce. A je to jednou za rok.

Taky hledím, že někdo z té Hery peče jen proto, že je levná. Myslím, že položka za másla jednou za čas nikoho finančně nepoloží. Navíc, dělání cukroví je pracné, proč se s tím tak drbat a potom to vyhodit, protože je to z Hery a hnusné, ale hlavně, že levné, tak jo.. :roll:.

• Citovat
  • Upravit
41053
20.12.23 12:23
@Klopotkova píše:
Taky hledím, že někdo z té Hery peče jen proto, že je levná. Myslím, že položka za másla jednou za čas nikoho finančně nepoloží. Navíc, dělání cukroví je pracné, proč se s tím tak drbat a potom to vyhodit, protože je to z Hery a hnusné, ale hlavně, že levné, tak jo.. :roll:.

ale oni některé pekařky tu Heru i preferují, nebo alespoň půl na půl. Co do chuti i způsobu zpracovávání jim to prostě vyhovuje a není jich málo…Každému, co jeho jest…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
20.12.23 12:30

.

Příspěvek upraven 06.01.25 v 15:01

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.23 12:33
@jkra píše:
J&t má slušné úroky.

Kolik teď má? Ja si dala peníze do Unicredit, ten má 6%, do 1 mil. Ale podmínka 5 plateb kartou, což obvykle dám někde za parkování. J&T měl nižší tak jsem to stáhla do UCB

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
20.12.23 12:37
@sirikit píše:
Med od soukromníka kartou? 8o
Našemu dědovi bys ji mohla protáhnout akorát tak mezi půlkama. :P :P

:mrgreen: :mrgreen: Cháááá, to je přesné. Kvalitní, domácí med miluji, miluji černý čaj s medem, kupuji od jednoho již odzkoušeného včelaře, takového sympatického dědu, který k nám jezdí na trhy a jedině v hotovosti, terminál na karty, ten fakt nevede a ani by mě to u něho nenapadlo.

• Citovat
  • Upravit
55976
20.12.23 12:45
@Klopotkova píše:
Taky hledím, že někdo z té Hery peče jen proto, že je levná. Myslím, že položka za másla jednou za čas nikoho finančně nepoloží. Navíc, dělání cukroví je pracné, proč se s tím tak drbat a potom to vyhodit, protože je to z Hery a hnusné, ale hlavně, že levné, tak jo.. :roll:.

Mě máslo nechutná, pečeme z Hery roky. Cukroví z másla je pro nás hnusné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
20.12.23 12:46
@jkra píše:
Mě máslo nechutná, pečeme z Hery roky. Cukroví z másla je pro nás hnusné.

Tak to je „plomba“. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75517
20.12.23 12:47
@Keyllah píše:
ale oni některé pekařky tu Heru i preferují, nebo alespoň půl na půl. Co do chuti i způsobu zpracovávání jim to prostě vyhovuje a není jich málo…Každému, co jeho jest…

Chlap je i na mazání na chleba zvyklý na různé Ramy, Perly, Flory a jaxeto všecko jmenuje. :roll: Já to sama od sebe nekoupím, tak mě občas urguje, ať nezapomenu.
Navíc byl, než jsme spolu začali žít, asi 15 let sám a expartnerka neuměla ani vařit, natož aby pekla. Takže mě teď, s nějakým domácím pečením věčně na stole, velebí do nebes.
Rozdíl Hera / jiný tuk/ máslo v pečivu nerozezná ani náhodou, ten nejmlsnější jsem u nás já.
A já teda do krému důsledně máslo, případně ještě raději mascarpone se šlehačkou, ale v tuku do těsta koukám na cenovku už z principu. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55976
20.12.23 12:54
@Sylvania 333 píše:
Tak to je „plomba“. :lol: :lol: :lol:
?. Nechápu. My ani máslo nejime.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
20.12.23 12:54
@sirikit píše:
Chlap je i na mazání na chleba zvyklý na různé Ramy, Perly, Flory a jaxeto všecko jmenuje. :roll: Já to sama od sebe nekoupím, tak mě občas urguje, ať nezapomenu.
Navíc byl, než jsme spolu začali žít, asi 15 let sám a expartnerka neuměla ani vařit, natož aby pekla. Takže mě teď, s nějakým domácím pečením věčně na stole, velebí do nebes.
Rozdíl Hera / jiný tuk/ máslo v pečivu nerozezná ani náhodou, ten nejmlsnější jsem u nás já.
A já teda do krému důsledně máslo, případně ještě raději mascarpone se šlehačkou, ale v tuku do těsta koukám na cenovku už z principu. 8)

To mi připomnělo. Když jsem byla teenager, jeli jsme s kamarády stanovat ke Svratouchu. S sebou tehdy populární Ramu, co jiného, že. Bylo tenkrát 30°C a Rama pořád stejná. :lol: Z čeho to je? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26854
20.12.23 12:58
@Keyllah píše:
a ono se za studium VŠ něco platí? státní VŠ je placená? :think:

Státní jsou jen dvě. Policejní akademie a Univerzita obrany. A vojáci nejen, že mají studium a vše kolem zdarma, ale ještě dostávají žold. Civilní studenti samozřejmě tyto výhody nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75517
20.12.23 12:58
@jkra píše: ?. Nechápu. My ani máslo nejime.

Jakože „bomba“, asi. :think:
Já používám máslo spíš na vaření, než na mazání.
Jíšky, do rýže, do bramborové kaše a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
20.12.23 12:59
@janickaIII píše: :lol: jasný a jak jinak? Peníze v kesi vedu v minimální výši, on taky, tak co řešit? Je to takový sympatický padesátník. A druhý je zas něco kolem třiceti. Fakt jim nevadí poslat QR.

Zlaté QR kódy. :mrgreen: Když jsem v létě v práci vybírala peníze na jednu ZOOadopci, tak mě vzhledem k dovoleným napadlo ji vybírat přes QR kód… a bomba! Dobrovolně jsem pak přibrala i další dvě sbírky na těhotné kolegyně a pohoda. Žádné matlání se s hotovostí, v bance jsem pak lehce profiltrovala, kdo už přispěl, paráda. Jinak peníze mezi námi (za med, za pizzu, za domácí vajíčka…) už si dávno posíláme prakticky jenom přes účet - není nad to, když mlaďoši oživí kolektiv a naučí ostatní, že banka v mobilu není jen od toho, aby člověku každý měsíc pípla příchozí výplata. :mrgreen:

A zrovna v pondělí mě příjemně překvapili v jednom menším obchodě s masem pro psy. Karty neberou, ale na pultě vytištěné QR kódy, kdo u sebe nemá hotovost. Myslela jsem, že prodavač rovnou vidí, že jsem mu platbu poslala, ale prý ne, on jenom prodává, není majitel a na účet nemá přístup. Ale věří zákazníkům, že platbu opravdu pošlou. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
20.12.23 13:03

„Poslední tlak řetězců na zlevnění zavání marketingovým tahem, ze kterého budou mít ovšem kupující alespoň nějaký čas výhody. Jedná se o reakci na situaci, kdy obchodní řetězce oznámily zdražení na počátku prosince, což se setkalo s mohutnou kritikou,“ říká analytik investiční společnosti XTB Jiří Tyleček.

„Také existovala hrozba šetření antimonopolního úřadu, kvůli hromadnému oznámení zdražení. Dle mého se některé řetězce zalekly negativní reakce a snaží se celou eskapádu rychle zamést pod koberec,“ dodává.

Řetězce zlevňují. Žádný vánoční dárek, jen boj o zákazníka, říkají ekonomové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák