Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@leopanda To já všechno vím, živili jsme dve děti souběžně. Ale prostě se mi líbí to spojení, že je to zadarmo. Nakonec v Norsku nám to jeden místní taky tvrdil, jak je to u nás fajn, bydlení, strava, učebnice, všechno zadarmo. Zasmali jsme se. To jo.
@leopanda no a co je na tom divného, že rodič své dítě, které studuje, finančně podporuje, aby mělo co jíst a co si obléci. Vždyť to ví o doby, kdy se dítě narodí, že dítě je finančně náročný koníček.
A někdo. se tomu začne divit, až jde dítě na VŠ
Na střední to nevadilo a na VŠ je to zádrhel.
Pokud to rodinu finančně položí, může dítě pracovat a studovat dálkově. Není povinné denní studium VŠ.
@zoidberg píše:
Milá Josefuno, to je chyba výpočtu. O úspory přišel jen ten, který je v době vysokých cen utratil. Peníze znehodnotíš až v případě, že za ně nakoupíš inflací znehodnocené zboží. Jinak ne. Odpovědní lidé, kteří mají základní znalosti matematiky, oči pro pláč nemají
Aha, tak to pak jo
Pokud tedy věříš, že ceny někdy opět klesnou…já takový optimista nejsem. Těžko si koupíš za úspory to samé co před 5 lety. A líp už nebude, tak je mi poctivých spořílků líto.
@Josefuna píše:
Aha, tak to pak joPokud tedy věříš, že ceny někdy opět klesnou…já takový optimista nejsem. Těžko si koupíš za úspory to samé co před 5 lety. A líp už nebude, tak je mi poctivých spořílků líto.
Nemusí klesnout ceny obecně, stačí když klesne to, co hraje v tvém spotřebním koši prim. A takových komodit je spousta.
@jkra píše:
Mě máslo nechutná, pečeme z Hery roky. Cukroví z másla je pro nás hnusné.
To slyším poprvé, že cukroví z másla je hnusné. Matka mi taky tvrdila, jak Heru nepoznám, i biskupský chlebíček a bábovka z Hery jsou mnohem horší, linecké cukroví a rohlíčky z Hery je už ale opravdu hnus.
@zoidberg píše:
Nemusí klesnout ceny obecně, stačí když klesne to, co hraje v tvém spotřebním koši prim. A takových komodit je spousta.
Důležité jsou potraviny, energie, ceny nemovitostí či výše nájmů pro lidi, kteří ještě vlastní bydlení nemají. A zde jsou nárůsty nejvyšší.
@Josefuna, já peču z Hery jenom linecké, z másla mi nechutná. Všichni, kteří ochutnali, se diví, že je mé linecké z Hery, myslí si, že je z másla.
@Josefuna píše:
To slyším poprvé, že cukroví z másla je hnusné. Matka mi taky tvrdila, jak Heru nepoznám, i biskupský chlebíček a bábovka z Hery jsou mnohem horší, linecké cukroví a rohlíčky z Hery je už ale opravdu hnus.
@sirikit píše:![]()
Josefo, ty seš zneuznaná dramatická umělkyně.![]()
Úplně vidím to rozhořčení a odtažený malíček od tvého šálku cappuccina.
Myslím, že toto je nejlepší pointa tohoto vlákna.
Protože pokud je nejzásadnějším, po mnoho stránek opakovaně probíraným bodem programu v úzkostném vláknu o cenách, které už jdou zase nahoru, problematika pečení z rostlinného tuku nebo z másla, má tato země dno ještě přehluboko.![]()
Taky mne pobavilo, jak ta strašná chudoba se přelila do hery a másla. Já myslím, že hlavním problémem stěžovačů a fnukačů je (ne vždy) jejich iracionalita. Jedna kňourá nad zdražením, ale procenta na spořáku jsou vlastně na nic a ani na ten Měšec se není schopna podívat na srovnání spořáků. A pokud by někde bylo 6, tak je to stejně podvod. Druhá kňourá nad cenami léků a pak z ní vypadně, že jí pojišťovna vrací. A takhle to je skoro pořád.
@Josefuna píše:
No vidíš, pro mě věci z másla smrdí. nejim to, nepecu to. Je to hnusný.
@šklíbakočka píše:
Taky mne pobavilo, jak ta strašná chudoba se přelila do hery a másla. Já myslím, že hlavním problémem stěžovačů a fnukačů je (ne vždy) jejich iracionalita. Jedna kňourá nad zdražením, ale procenta na spořáku jsou vlastně na nic a ani na ten Měšec se není schopna podívat na srovnání spořáků. A pokud by někde bylo 6, tak je to stejně podvod. Druhá kňourá nad cenami léků a pak z ní vypadně, že jí pojišťovna vrací. A takhle to je skoro pořád.
Promiň, ale pokud inflace loni byla téměř 20 % a na tom slavném spořáku ti dali ještě po splnění určitých podmínek 6 %, tak jsi stále 14 % v mínusu. To se máme z toho radovat? Vždyť jsme v inflaci a cenách energií jedni z nejhorších v celé EU!
KB teď také nabízí úrok 6 %, ale pouze do 200 000 Kč. Fakt terno tohle.
Takže si nech blbé kecy o kouření, tato vláda je stejně příšerná jako ta Babišova. A výjezd Fialy do Německa a porovnávání ceny Nutely, Babiš se musí řehtat, vítězství má jasné a to bude potom pokračovat v agrofertizaci celé země. Už nevidím pro ČR východisko. Ale tak když jste spokojený, líbí se vám nakupování v akcích a jásáte nad klesající kupní silou…
Příspěvek upraven 21.12.23 v 09:44