Ceny už jdou nahoru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
79941
20.12.23 17:46

@leopanda To já všechno vím, živili jsme dve děti souběžně. Ale prostě se mi líbí to spojení, že je to zadarmo. Nakonec v Norsku nám to jeden místní taky tvrdil, jak je to u nás fajn, bydlení, strava, učebnice, všechno zadarmo. Zasmali jsme se. To jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
20.12.23 17:57

.

Příspěvek upraven 06.01.25 v 15:02

• Citovat
  • Upravit
leopanda
20.12.23 17:59

.

Příspěvek upraven 06.01.25 v 15:03

• Citovat
  • Upravit
21796
20.12.23 18:03

@leopanda no a co je na tom divného, že rodič své dítě, které studuje, finančně podporuje, aby mělo co jíst a co si obléci. Vždyť to ví o doby, kdy se dítě narodí, že dítě je finančně náročný koníček.
A někdo. se tomu začne divit, až jde dítě na VŠ
Na střední to nevadilo a na VŠ je to zádrhel.
Pokud to rodinu finančně položí, může dítě pracovat a studovat dálkově. Není povinné denní studium VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
20.12.23 18:59

.

Příspěvek upraven 06.01.25 v 15:03

• Citovat
  • Upravit
leopanda
20.12.23 19:01

.

Příspěvek upraven 06.01.25 v 15:04

• Citovat
  • Upravit
12501
20.12.23 19:05
@zoidberg píše:
Milá Josefuno, to je chyba výpočtu. O úspory přišel jen ten, který je v době vysokých cen utratil. Peníze znehodnotíš až v případě, že za ně nakoupíš inflací znehodnocené zboží. Jinak ne. Odpovědní lidé, kteří mají základní znalosti matematiky, oči pro pláč nemají ;)

Aha, tak to pak jo :mrgreen: Pokud tedy věříš, že ceny někdy opět klesnou…já takový optimista nejsem. Těžko si koupíš za úspory to samé co před 5 lety. A líp už nebude, tak je mi poctivých spořílků líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
20.12.23 19:34
@Josefuna píše:
Aha, tak to pak jo :mrgreen: Pokud tedy věříš, že ceny někdy opět klesnou…já takový optimista nejsem. Těžko si koupíš za úspory to samé co před 5 lety. A líp už nebude, tak je mi poctivých spořílků líto.

Nemusí klesnout ceny obecně, stačí když klesne to, co hraje v tvém spotřebním koši prim. A takových komodit je spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
20.12.23 22:57
@jkra píše:
Mě máslo nechutná, pečeme z Hery roky. Cukroví z másla je pro nás hnusné.

To slyším poprvé, že cukroví z másla je hnusné. Matka mi taky tvrdila, jak Heru nepoznám, i biskupský chlebíček a bábovka z Hery jsou mnohem horší, linecké cukroví a rohlíčky z Hery je už ale opravdu hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
20.12.23 23:02
@zoidberg píše:
Nemusí klesnout ceny obecně, stačí když klesne to, co hraje v tvém spotřebním koši prim. A takových komodit je spousta.

Důležité jsou potraviny, energie, ceny nemovitostí či výše nájmů pro lidi, kteří ještě vlastní bydlení nemají. A zde jsou nárůsty nejvyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
20.12.23 23:03

@Josefuna, já peču z Hery jenom linecké, z másla mi nechutná. Všichni, kteří ochutnali, se diví, že je mé linecké z Hery, myslí si, že je z másla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75590
20.12.23 23:12
@Josefuna píše:
To slyším poprvé, že cukroví z másla je hnusné. Matka mi taky tvrdila, jak Heru nepoznám, i biskupský chlebíček a bábovka z Hery jsou mnohem horší, linecké cukroví a rohlíčky z Hery je už ale opravdu hnus.
:mrgreen: :mrgreen:
Josefo, ty seš zneuznaná dramatická umělkyně. :palec: :lol: Úplně vidím to rozhořčení a odtažený malíček od tvého šálku cappuccina.
Myslím, že toto je nejlepší pointa tohoto vlákna.
Protože pokud je nejzásadnějším, po mnoho stránek opakovaně probíraným bodem programu v úzkostném vláknu o cenách, které už jdou zase nahoru, problematika pečení z rostlinného tuku nebo z másla, má tato země dno ještě přehluboko. :andel: 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
21.12.23 05:22
@sirikit píše: :mrgreen: :mrgreen:
Josefo, ty seš zneuznaná dramatická umělkyně. :palec: :lol: Úplně vidím to rozhořčení a odtažený malíček od tvého šálku cappuccina.
Myslím, že toto je nejlepší pointa tohoto vlákna.
Protože pokud je nejzásadnějším, po mnoho stránek opakovaně probíraným bodem programu v úzkostném vláknu o cenách, které už jdou zase nahoru, problematika pečení z rostlinného tuku nebo z másla, má tato země dno ještě přehluboko. :andel: 8)

Taky mne pobavilo, jak ta strašná chudoba se přelila do hery a másla. Já myslím, že hlavním problémem stěžovačů a fnukačů je (ne vždy) jejich iracionalita. Jedna kňourá nad zdražením, ale procenta na spořáku jsou vlastně na nic a ani na ten Měšec se není schopna podívat na srovnání spořáků. A pokud by někde bylo 6, tak je to stejně podvod. Druhá kňourá nad cenami léků a pak z ní vypadně, že jí pojišťovna vrací. A takhle to je skoro pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56030
21.12.23 07:34
@Josefuna píše:
To slyším poprvé, že cukroví z másla je hnusné. Matka mi taky tvrdila, jak Heru nepoznám, i biskupský chlebíček a bábovka z Hery jsou mnohem horší, linecké cukroví a rohlíčky z Hery je už ale opravdu hnus.

No vidíš, pro mě věci z másla smrdí. nejim to, nepecu to. Je to hnusný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
21.12.23 07:46
@šklíbakočka píše:
Taky mne pobavilo, jak ta strašná chudoba se přelila do hery a másla. Já myslím, že hlavním problémem stěžovačů a fnukačů je (ne vždy) jejich iracionalita. Jedna kňourá nad zdražením, ale procenta na spořáku jsou vlastně na nic a ani na ten Měšec se není schopna podívat na srovnání spořáků. A pokud by někde bylo 6, tak je to stejně podvod. Druhá kňourá nad cenami léků a pak z ní vypadně, že jí pojišťovna vrací. A takhle to je skoro pořád.

Promiň, ale pokud inflace loni byla téměř 20 % a na tom slavném spořáku ti dali ještě po splnění určitých podmínek 6 %, tak jsi stále 14 % v mínusu. To se máme z toho radovat? Vždyť jsme v inflaci a cenách energií jedni z nejhorších v celé EU!
KB teď také nabízí úrok 6 %, ale pouze do 200 000 Kč. Fakt terno tohle.
Takže si nech blbé kecy o kouření, tato vláda je stejně příšerná jako ta Babišova. A výjezd Fialy do Německa a porovnávání ceny Nutely, Babiš se musí řehtat, vítězství má jasné a to bude potom pokračovat v agrofertizaci celé země. Už nevidím pro ČR východisko. Ale tak když jste spokojený, líbí se vám nakupování v akcích a jásáte nad klesající kupní silou…

Příspěvek upraven 21.12.23 v 09:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák