Čepička a studené ruce

Anonymní
18.5.20 19:51

Čepička a studené ruce

Prosím anonym kvůli rodině. Ahoj, omlouvám se za hloupé dotazy ale jsem prvorodicka.. :lol: dnes jsem tchyni poslala fotku dcerky, její necelých 6 měsíců. Lezela venku na dece, měla slabou mikinku rozeplou, tepláky, ponožky, body s dl rukávem. Bez čepice. Občas malilinko fouklo, ale nic strašnýho. Na slunci bylo vyhratych 30,ve stínu méně. Tchyně mi napsala proč nemá čepičku… Já nevím, musí mít v takovýmhle počasí čepičku? Dala bych ji kdyby foukalo, nebo foukal studený vítr…ale bylo fakt krásně. Pak se ptala proč nejsme na sluníčku… Když dám dceru na slunce, mne si oči, schovává si hlavičku, přijde mi že je na ní ostrý, navíc se bojím aby si tu hlavu nespalila.. Kdybych ji dala čepičku, tak si zase tu hlavičku přece uvaří ne? :think: Taky mě zajímá ohledně studených ruk… Vždycky když přijde (nebydlí daleko), tak sáhne dceri na ruce ze je má studený, mám ji obléct. Ale ona je má studený pořád, barvu normální, jen studený.. Je možný že je jí fakt zima? 8o Má ruce pořád oslintany..Já mám taky věčně studený ruce a je mi teplo.. Navíc když ji jednou byla zima, byla po vaně, tak je chudák mela bílý a brecela…ja blbec ji koupala když jsme neměli v místnosti teplo (mame starý barák a nestihlo se to v topit) :zed: no snad z toho neměla újmu :) nachlazena zatím nikdy nebyla.. A přece ji nebudu ve 25 stupních dávat rukavice ne? :think: Prosím… Objasnete mi někdo jak to doopravdy je. Dekuju :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7712
18.5.20 20:03

Ruce ukazaletem zimy nejsou. Nebo tak mi bylo receno i v porodnici. Dulezity je hrudnicek a za krkem. Ruce mize mit studene, za krkem muze byt horka, tak bys i tu mikcu ubrala treba.

Ja bych nedavala cepici, ale treba kloboucek. Dcerka ma skoro dva roky a nosi v tomhle pocasi kloboucek nebo tenouckej satecek. Pripadne ksiltovku. Slunci ji taky nevystavuju vylozene, mazu, protoze na nem beha proste… Maly deti se na slunko vystavovat nemaji. Ono to neni zdravy pro nikoho, ani pro dospeleho ze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
18.5.20 20:10
@Anonymní píše:
Prosím anonym kvůli rodině. Ahoj, omlouvám se za hloupé dotazy ale jsem prvorodicka.. :lol: dnes jsem tchyni poslala fotku dcerky, její necelých 6 měsíců. Lezela venku na dece, měla slabou mikinku rozeplou, tepláky, ponožky, body s dl rukávem. Bez čepice. Občas malilinko fouklo, ale nic strašnýho. Na slunci bylo vyhratych 30,ve stínu méně. Tchyně mi napsala proč nemá čepičku… Já nevím, musí mít v takovýmhle počasí čepičku? Dala bych ji kdyby foukalo, nebo foukal studený vítr…ale bylo fakt krásně. Pak se ptala proč nejsme na sluníčku… Když dám dceru na slunce, mne si oči, schovává si hlavičku, přijde mi že je na ní ostrý, navíc se bojím aby si tu hlavu nespalila.. Kdybych ji dala čepičku, tak si zase tu hlavičku přece uvaří ne? :think: Taky mě zajímá ohledně studených ruk… Vždycky když přijde (nebydlí daleko), tak sáhne dceri na ruce ze je má studený, mám ji obléct. Ale ona je má studený pořád, barvu normální, jen studený.. Je možný že je jí fakt zima? 8o Má ruce pořád oslintany..Já mám taky věčně studený ruce a je mi teplo.. Navíc když ji jednou byla zima, byla po vaně, tak je chudák mela bílý a brecela…ja blbec ji koupala když jsme neměli v místnosti teplo (mame starý barák a nestihlo se to v topit) :zed: no snad z toho neměla újmu :) nachlazena zatím nikdy nebyla.. A přece ji nebudu ve 25 stupních dávat rukavice ne? :think: Prosím… Objasnete mi někdo jak to doopravdy je. Dekuju :lol:

S těma rukama je to blbost a má to zažité stará generace. Ty, když máš ruce venku, tak je taky můžeš mít chladné, ale zima ti nebude. Jak píše uživatelka výše, důležité je, aby za krkem nebyla spocena či studená. A co se týče čepice, ne nedala bych ji čepici max kloboucek a to jen, kdyby byla na slunci. A vůbec jí na slunce záměrně nedávej… :* To kdyby ta tvá tchýně viděla dnes mojí měsíční dceru bez čepice :jazyk: :jazyk: :mrgreen: Rodila jsem v dubnu a ani v porodnici už děti čepičky neměly. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
18.5.20 20:13

@mamina89 presbe tak. Dcera je v cervnu a cepici mela chvilku v porodnici, pak u me vubec uz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.20 20:23

@mamina89 Právě jsem ji jednou vytáhla z kočárku, záda horký spoceny, a ruce studeny.. Na slunce ji mám dávat prý kvůli Dcku :nevim: :)

• Citovat
  • Upravit
18177
18.5.20 20:27

Dobrý dotaz, řeším to samé. Dcerka má ruce studené pořád. Dokonce když byla zima, měla teplý overal, kde se rukávy daly ohrnout a vytvořily rukavice. Ruce měla ledové, tváře, které koukaly, teplé :nevim: A čepice, to je nějaká úchylka tchyní. Ta moje je skvělá, nekritizuje mě, ale že je mimino DOMA prostovlasé, to nemůže překousnout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
18.5.20 20:33

Kontroluj na zátylku a hrudník. Můj syn má vždy ruce a nohy ledový jak žába a je mu vedro. Dávala bych slabý kloboucek, nebo třeba satecek. Můj syn je narozený v lednu a cepku nosil jen ven, doma i v porodnici byl bez :nevim: Teď lítá po venku v ksiltovce, ale jemu třeba slunce vadí do očí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
18.5.20 20:34
@Anonymní píše:
@mamina89 Právě jsem ji jednou vytáhla z kočárku, záda horký spoceny, a ruce studeny.. Na slunce ji mám dávat prý kvůli Dcku :nevim: :)

Ale na to stačí cca 15 minut. A ne na prudké slunce. Souhlas s teplotou za krkem. Ruce může mít studené.

Ať se podívá na královské princátko. Kraťasy a prostovlasé. A rodiče mají kabáty :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
18.5.20 20:39

Ruce studene byt muzou. Cepici bych nedavala, ale dala bych treba plateny kloboucek. Ono spalit se muze i ve stinu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21394
18.5.20 20:40

@Russet Kralovska rodina je v tomto vtipna vzdycky. Princeznicka lehke letni saty s kratkym rukavem, maly princ kratasy a kosily s dlouhym rukavem, rodice dlouhe nohavice a kabaty. Nikdy to nechapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
18.5.20 21:18
@malákráličice píše:
@Russet Kralovska rodina je v tomto vtipna vzdycky. Princeznicka lehke letni saty s kratkym rukavem, maly princ kratasy a kosily s dlouhym rukavem, rodice dlouhe nohavice a kabaty. Nikdy to nechapu.

Dlouhé nohavice může nosit až jako starší. Je to nějaký zvyk v urozených kruzích. Ale fakt mají studený odchov. Bez čepice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
18.5.20 22:02

Jak uz se tu nekolikrat psalo. Ruckama se vubec nerid, mela by ses ridit podle zatylku.
Podle me, by ji i stacil jen to body s dlouhym rukavem bez mikinky, ja byla dnes s malou (11 m) venku a mela kratky rukav, leginy a na hlave satek. Ikdyz jsi prvorodicka, tak si do toho nenech kecat, ty vis nejlip, co tve dite potrebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí