Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj maminky, teď jsem u svý 4 měsíční dcerky objevila černou skvrnu na dásni, nesetkala jste se s tím některá? jinak zoubek ještě nemá žádný.
Nejspíš se jí klube zoubek a tohle je krevní podlitina, jak si proráží cestu. Dcera to také měla a docela velké.
@Lisa 20 Ahojky, malý měl krevní podlitiny při prořezávání stoliček, zubař říkal, že na to někdo trpí.
Tak moc děkuju
a to je normální, že jí nejdřív rostou stoličky?
já vím, že každé dítě je jiné samozřejmě, ale teda zatím jsem neviděla žádné děcko kterýmu by napřed rostly stoličky.
@Lisa 20 tradiční to není
Ale známých holčička měla taky ve 4 měsících stoličky, vyrostly jí všechny.
Jej, bude to asi sražená krev. A nakonec nemusí jako první ani vylézt stolička.
Sraženina, jak je tu psáno. A nemusí to znamenat, že vyleze stolička, prostě v dásni poporostla a udělala se modřina, to může zmizet dřív, než se stolička prořízne.
Taky jsme měli, jen na řezáku dole. Furt tam brousila čímkoliv bylo po ruce a i jí jednou trochu tekla krev a druhý den byl zub venku.
Ahoj, zrovna jsem objevila černý flek z vnitřní strany horní jedničky u dcery. První jsem se lekla že se jedná o kaz ale z blizka jde vidět že je to skvrna posunuta až jak kdyby na dásni a na zubu není ani kousek. Je to skvrna tak 2×2mm, netuší někdo co by to mohlo být? Dcera má 15 měsíců u zubaře ještě nebyla, jsme objednané za měsíc poprvé na prevenci.
Děkuji
@Korculalala dej sem spíš fotku, podle popisu si to moc neumím představit ![]()
@Malaga tak lépe to nešlo, je to prostě černá skvrna, vypadá to jako kaz ale je to za zoubkem na dásni, četla jsem na internetu že se to dělává když rostou zoubky a někdy se to nevstřebá hned ale trvá to. Že je to sraženina. Nevím ![]()
Edit překlepy
Díky a jak dlouho to tam má? jinak by to mohla být i sraženina…sleduj to, ale myslím, že to do té prevence vydrží ![]()
@Malaga děkuji, netuším jak dlouho to tam je
, všimla jsem si toho až včera. Mám pocit že jsem to viděla ale už dříve tak před půl rokem a pak má vyplivla černý žmolek z tepláků tak jsem si myslela že to bylo ono ale asi ne. Mě to teď vylekalo když je tak malá. Aby tam neměla nějaký zánět ![]()