Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Btw pokud to někoho vážněji zajímá a nechce jet úplně na blind, tak např.:
https://www.chernobylwel.com/cz
Já bych nejela a to děti neplánuji. Sama bych se bála radiace a to hodně.
Jo, mám to dlouho jako jedno z míst kam fakt chci, radiace se nebojim.
Já bych taky jela, je to určitě zajímavý zážitek, radiace je za prvé úplně všude, i jablko je více radioaktivní než kolik radiace vyprodukuje dnešní jaderná energie, navíc kdyby byl Černobyl nebezpečný tak by do něj nepouštěli lidi…Radiace je úplně všude kolem nás, dokonce i v nás, a jeden den v Černobylu nic nezmění. Navíc mě tam teď nalákal ten nový seriál Černobyl, kouká někdo?
@Atisia píše:
@Modesta
Radiace je všude. Kamarád tam byl a byl úplně nadcenej. Nevím jestli bych jela
Ano, radiace je vsude. Ovsem v jinych davkach nez v Cernobylu, ze. Unikle stroncium a cesium maji polocas rozpadu cca 30 let a nebylo tam toho malo. Globalne to katastrofa nebyla, lokalne bohuzel ano, s dlouhodobymi mistnimi dopady.
Lidi dneska v honbe za senzaci a adrenalinem prestavaji byt soudni.
Já bych jela. Radiace se nebojím, kdyby to bylo nebezpečný, nepořádají se tam zájezdy. Kdysi jsem měla kontakt na člověka, co to zprostředkovává a není cestovka, ale bohužel jsem ho ztratila. Lepší je to na blind, je to levnější a člověk si to naplanuje jak chce. Teď po seriálu tam asi budou návaly, tak je lepší počkat až se trošku pozapomene.
Nijak po tom netoužím. Nemám ráda místa s temnou historií. Stačí mi dokument v televizi.
@terynka006 já jsem teda vyděla jen pár dílů, nemám vůbec čas, ale dneska si nejspíše pustím jeden díl ![]()
@Zumpa píše:
Děti už mám, takže pojedu, nyní ale počkám, až opadne vlna zájmu po miniseries HBO.
V tomto ohledu jsem ráda, že jsme tam byli před seriálem, protože ten zvýšený zájem a množství turistů akorát zkazí veškerou atmosféru místa. My tam byli shodou okolností v době výročí a kvůli množství lidí to nebylo úplně ono. Kdybych se tam chystala znovu už bych si připlatila za soukromého průvodce a vyrazila na více dní, jednodenní výlet byl bohužel málo.
@histep myslím že pro většinu lidí to není honba za adrenalinem
my tam chceme proto abysme na vlastní oči viděli jak dokážeme ničit. na světě nejsou jen hezký místa jako pláže, moře a palmy ale taky místa který jsme zničili my ![]()
@Ernais píše:
V tomto ohledu jsem ráda, že jsme tam byli před seriálem, protože ten zvýšený zájem a množství turistů akorát zkazí veškerou atmosféru místa. My tam byli shodou okolností v době výročí a kvůli množství lidí to nebylo úplně ono. Kdybych se tam chystala znovu už bych si připlatila za soukromého průvodce a vyrazila na více dní, jednodenní výlet byl bohužel málo.
Jj, podobně to bylo se Sauersackem - často jsem tam nepotkal vůbec nkoho. Pak se to objevilo někde v TV, pak u nějakých youtuberů a dnes je to tam jak na Sněžce v sezóně.
Pro mě to taky není honba za senzací. Miluju urbex a tohle je prostě místo, kterým jsem uchvácená a chci ho vidět na vlastní oči. Už dlouho, ne protože že je teď serialovej boom
@histep píše:
Ano, radiace je vsude. Ovsem v jinych davkach nez v Cernobylu, ze. Unikle stroncium a cesium maji polocas rozpadu cca 30 let a nebylo tam toho malo. Globalne to katastrofa nebyla, lokalne bohuzel ano, s dlouhodobymi mistnimi dopady.Lidi dneska v honbe za senzaci a adrenalinem prestavaji byt soudni.
Já bych k tomu jen ráda dodala, že na elektrárně nadále pracují lidé. Průvodci přesně ví, kam mohou turisty vzít a denně tam s těmi turisty jezdí. Měli jsme s sebou dozimetr, takže víme v jakých hodnotách se radiace pohybovala a upřímně na místech kde jsme se pohybovali, to nebylo nic tak strašného.