Černobyl - jeli byste tam?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15725
11.6.19 22:02

Btw pokud to někoho vážněji zajímá a nechce jet úplně na blind, tak např.:
 https://www.chernobylwel.com/cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727

Já bych nejela a to děti neplánuji. Sama bych se bála radiace a to hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543

Ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
11.6.19 22:03

Jo, mám to dlouho jako jedno z míst kam fakt chci, radiace se nebojim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
11.6.19 22:03

Já bych taky jela, je to určitě zajímavý zážitek, radiace je za prvé úplně všude, i jablko je více radioaktivní než kolik radiace vyprodukuje dnešní jaderná energie, navíc kdyby byl Černobyl nebezpečný tak by do něj nepouštěli lidi…Radiace je úplně všude kolem nás, dokonce i v nás, a jeden den v Černobylu nic nezmění. Navíc mě tam teď nalákal ten nový seriál Černobyl, kouká někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3608
11.6.19 22:04

@Judy21L jj už mám dokoukáno :palec: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
11.6.19 22:05
@Atisia píše:
@Modesta
Radiace je všude. Kamarád tam byl a byl úplně nadcenej. Nevím jestli bych jela

Ano, radiace je vsude. Ovsem v jinych davkach nez v Cernobylu, ze. Unikle stroncium a cesium maji polocas rozpadu cca 30 let a nebylo tam toho malo. Globalne to katastrofa nebyla, lokalne bohuzel ano, s dlouhodobymi mistnimi dopady.

Lidi dneska v honbe za senzaci a adrenalinem prestavaji byt soudni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
11.6.19 22:06

Já bych jela. Radiace se nebojím, kdyby to bylo nebezpečný, nepořádají se tam zájezdy. Kdysi jsem měla kontakt na člověka, co to zprostředkovává a není cestovka, ale bohužel jsem ho ztratila. Lepší je to na blind, je to levnější a člověk si to naplanuje jak chce. Teď po seriálu tam asi budou návaly, tak je lepší počkat až se trošku pozapomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.6.19 22:07

Nijak po tom netoužím. Nemám ráda místa s temnou historií. Stačí mi dokument v televizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
11.6.19 22:07

@terynka006 já jsem teda vyděla jen pár dílů, nemám vůbec čas, ale dneska si nejspíše pustím jeden díl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
11.6.19 22:08
@Zumpa píše:
Děti už mám, takže pojedu, nyní ale počkám, až opadne vlna zájmu po miniseries HBO.

V tomto ohledu jsem ráda, že jsme tam byli před seriálem, protože ten zvýšený zájem a množství turistů akorát zkazí veškerou atmosféru místa. My tam byli shodou okolností v době výročí a kvůli množství lidí to nebylo úplně ono. Kdybych se tam chystala znovu už bych si připlatila za soukromého průvodce a vyrazila na více dní, jednodenní výlet byl bohužel málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3608
11.6.19 22:10

@histep myslím že pro většinu lidí to není honba za adrenalinem :nevim: my tam chceme proto abysme na vlastní oči viděli jak dokážeme ničit. na světě nejsou jen hezký místa jako pláže, moře a palmy ale taky místa který jsme zničili my :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15725
11.6.19 22:12
@Ernais píše:
V tomto ohledu jsem ráda, že jsme tam byli před seriálem, protože ten zvýšený zájem a množství turistů akorát zkazí veškerou atmosféru místa. My tam byli shodou okolností v době výročí a kvůli množství lidí to nebylo úplně ono. Kdybych se tam chystala znovu už bych si připlatila za soukromého průvodce a vyrazila na více dní, jednodenní výlet byl bohužel málo.

Jj, podobně to bylo se Sauersackem - často jsem tam nepotkal vůbec nkoho. Pak se to objevilo někde v TV, pak u nějakých youtuberů a dnes je to tam jak na Sněžce v sezóně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
11.6.19 22:13

Pro mě to taky není honba za senzací. Miluju urbex a tohle je prostě místo, kterým jsem uchvácená a chci ho vidět na vlastní oči. Už dlouho, ne protože že je teď serialovej boom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
11.6.19 22:13
@histep píše:
Ano, radiace je vsude. Ovsem v jinych davkach nez v Cernobylu, ze. Unikle stroncium a cesium maji polocas rozpadu cca 30 let a nebylo tam toho malo. Globalne to katastrofa nebyla, lokalne bohuzel ano, s dlouhodobymi mistnimi dopady.Lidi dneska v honbe za senzaci a adrenalinem prestavaji byt soudni.

Já bych k tomu jen ráda dodala, že na elektrárně nadále pracují lidé. Průvodci přesně ví, kam mohou turisty vzít a denně tam s těmi turisty jezdí. Měli jsme s sebou dozimetr, takže víme v jakých hodnotách se radiace pohybovala a upřímně na místech kde jsme se pohybovali, to nebylo nic tak strašného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová