Černobyl - jeli byste tam?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12552
11.6.19 22:48
@terynka006 píše:
@Poison Eve přesně tak a jednou to prostě je součást historie :nevim: lidi jezdí na exkurze na hrady a zámky a taky se to nepovažuje za honbu za adrenalinem a senzací :pankac:

No tak na hradech a zamcich je hezky, tam zili lide, z cernobylu lide evakuovali, je to mesto duchu, to je dost rozdil a ty tam chces vypravit autobus nebo delas nabor pro cestovku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
11.6.19 22:48
@maminka189 píše:
Ano jela by jsem hned (láká mě to již delší dobu),jenže jsem ten typ člověka co miluje adrenalin a tak bych byla schopna vlézt i tam, kde je vyšší/vysoká radiace…

Ty působis jako ta senzacechtivka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
11.6.19 22:51
@lilith1 píše:
Radiace v cernobylu je adrenalin, jako fakt?? 8o 8o 8o

No jo, tak jsou lidi, ktery resej kazdy rentgen u zubare a jsou lidi, ktery se radi adrenalinove nechaji ozarit cesiem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
11.6.19 22:52
@Anonymní píše: Černobyl „zasluhuje“ pietu, respekt, ponaučení - nikoliv konzumní turismus. Ráda bych zejména mladší generace upozornila, že tohle místo je spjato s reálnou obrovskou tragédií, v jejímž důsledku trýznivým způsobem umírali lidé, možná ještě umírají. Buďte rádi, že jste byli ti šťastnější a této tragédii unikli v čase, stejně jako by si to přáli ti, kterým se to bohužel nepodařilo. Myslím, že na místě je pieta, respekt, vzpomínka, ponaučení, racionální znalost toho, proč se to stalo, nikoliv infantilní a „moderní“ potřeba „zažít“ něco, čehož reálný rozměr si vůbec nedokážu představit. Reálný Černobyl není jako film, po jehož shlednutí vypnu televizi a vše je jako předtím, to je prostě krutá součást historie, pro mnohé bohužel stále současnost, která zásadním způsobem ovlivnila tisíce životů. Myslím, že na místě je chovat se „dospěle“.

Smutný je, že to berete jako senzaci umírali tam tisíce lidí. V Osvětimi miliony a lidé tam jezdí. Stačí náš Terezín, taky tam umrelo tisíce a tisíce lidí, jen kvůli aroganci jediného. V čem je rozdíl oproti Černobylu??? Na Černobylu je vidět o5 arogance několika lidí zapricinila smrt tisíců, dokonce statisíců lidi. Musíme se poučit z vlastních chyb. Jsou lidi kteří chtějí tyto místa vidět na vlastní oči. Neznamená to, že tu dobu, místo, mají v neucte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3608
11.6.19 22:52

@lilith1 tys tu viděla že ych něco organizovala? pouze jsem řekla že tam chci jet a žádnou konkrétní cestovku jsem tu nezminovala :roll: ale ty jsi víceméně všechny co tam chtějí jet označila za senzacechtivce, nevšimla jsem si že by tebe někdo kritizoval protože tam jet nechceš ale tak snad stačilo říct že bys tam nejela. já tu nevidím moc lidí co by tam chtěli protože je to senzace, vidím tu hromadu lidí co se o to zajímají a ví o tom dost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12552
11.6.19 22:54
@terynka006 píše:
@lilith1 ne třeba mě zajímá jak člověk dokáže ničit? chci vidět to město kde dokázali evakuovat 50 000 lidí behem několika hodin? ale říkat že je to morbidní a všichni jsou senzace chtiví turisti je trochu mimo ne? do lidí co tam nechtějí tady taky nikdo neryje za to že jet nechtějí

Ano presne jako ty nehody..jo jak fascinujici jak lidi dokazi nicit, at rychlosti nebo radiaci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3608
11.6.19 22:54
@Pidulka1991 píše:
Smutný je, že to berete jako senzaci umírali tam tisíce lidí. V Osvětimi miliony a lidé tam jezdí. Stačí náš Terezín, taky tam umrelo tisíce a tisíce lidí, jen kvůli aroganci jediného. V čem je rozdíl oproti Černobylu??? Na Černobylu je vidět o5 arogance několika lidí zapricinila smrt tisíců, dokonce statisíců lidi. Musíme se poučit z vlastních chyb. Jsou lidi kteří chtějí tyto místa vidět na vlastní oči. Neznamená to, že tu dobu, místo, mají v neucte.

díky za tenhle příspěvek. vystihla jsi myslím důvod většiny lidí tady kteří tam jet chtějí :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3608
11.6.19 22:55
@lilith1 píše:
Ano presne jako ty nehody..jo jak fascinujici jak lidi dokazi nicit, at rychlosti nebo radiaci..

vidíš a přestože chci do černobylu k nehodám opravdu neběhám pokud tam nejsem mezi prvními abych pomohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.6.19 22:57
@g.sandova píše:
Ty působis jako ta senzacechtivka. :nevim:

Hele, já bych jí to dovolila, když chce konečně něco zažít. A pak bych ji tam nechala 5 let bydlet :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontar
11.6.19 22:59

Lepší jet na poznávačku do Černobylu, než vyhodit peníze za načechrání palice u kadeřníce…

• Citovat
  • Upravit
11.6.19 23:46

Byla jsem tam v r.2017 s kámoškama na jednodenním výletu a bylo tam i několik dalších známých, jak mužů, tak i žen. :pankac: Při dodržení všech doporučení a pokynů průvodce se není čeho obávat. Navíc celou dobu má u sebe člověk zapnutý dozimetr a na hotspoty průvodce upozorní. S nadsázkou bych řekla, že v tom 86 toho člověk schytal u nás víc než za jeden den tam v r. 2017. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36613
11.6.19 23:49

Jo, klidně. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
11.6.19 23:53

Jela bych, kdybych mela čas a těch pár peněz navíc, hned! Taky bych někdy chtěla vidět Mrtvou trať. Člověku někdy dojde rozměr nějaké události, až když je přímo na místě a vidí to prostředí, ať už ty následky, nebo méně často i okolnosti. Zato Osvětim si nechám ujít, mně rozboural „jen“ Terezín, rozměr této tragédie si uvědomuji moc dobře i v pohodlí svého křesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
11.6.19 23:57
@Anonymní píše: Černobyl „zasluhuje“ pietu, respekt, ponaučení - nikoliv konzumní turismus. Ráda bych zejména mladší generace upozornila, že tohle místo je spjato s reálnou obrovskou tragédií, v jejímž důsledku trýznivým způsobem umírali lidé, možná ještě umírají. Buďte rádi, že jste byli ti šťastnější a této tragédii unikli v čase, stejně jako by si to přáli ti, kterým se to bohužel nepodařilo. Myslím, že na místě je pieta, respekt, vzpomínka, ponaučení, racionální znalost toho, proč se to stalo, nikoliv infantilní a „moderní“ potřeba „zažít“ něco, čehož reálný rozměr si vůbec nedokážu představit. Reálný Černobyl není jako film, po jehož shlednutí vypnu televizi a vše je jako předtím, to je prostě krutá součást historie, pro mnohé bohužel stále současnost, která zásadním způsobem ovlivnila tisíce životů. Myslím, že na místě je chovat se „dospěle“.

No to je novinka dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
12.6.19 06:31
@la_amanita píše:
Jela bych, kdybych mela čas a těch pár peněz navíc, hned! Taky bych někdy chtěla vidět Mrtvou trať. Člověku někdy dojde rozměr nějaké události, až když je přímo na místě a vidí to prostředí, ať už ty následky, nebo méně často i okolnosti. Zato Osvětim si nechám ujít, mně rozboural „jen“ Terezín, rozměr této tragédie si uvědomuji moc dobře i v pohodlí svého křesla.

Vidím to stejně. Člověk se sice může doma z křesla podívat na ledajaký dokument, ale ten pravý rozměr události si uvědomí až to místo zažije na vlastní kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová