Černobyl - jeli byste tam?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6654
12.6.19 11:44
@Jana525 píše:
Jedna vec je neco resit, druha je presvedcovat ostatni o sve pravde. Ale ano resi se tu vetsi kraviny.
Jen z tohodle citim mozna nejaky vyssi zajem. Ze by reklama?

Pokud to vnímáš jako přesvědčování o vlastní pravdě, tak to asi v tom případě děláme všichni. Navíc tu nejsem jediná kdo zastává určitý názor a ostatním se ho snaží vysvětlit. Vyšší zájem v tom určitě není, v cestovním ruchu se nepohybuji ani omylem, pokud by to měla být reklama asi bych uváděla názvy agentury apod. ne? Ale ja nic takoveho nezmiňuji pokud vím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
12.6.19 11:45

Dlouhodobě jsem chtěla moc jet, ale rekla jsem ze az po dětech, precejen…přítel říkal, že jet nepotřebuje, takže pokud nebude chtít, pojedu s přáteli… Jen mě teď mrzí že se z toho stane obrovská turistická atrakce po seriálu :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.19 12:04

Nedá mi to nereagovat. Co vše se lze dočíst v této diskuzi…

„V tomto ohledu jsem ráda, že jsme tam byli před seriálem, protože ten zvýšený zájem a množství turistů akorát zkazí veškerou atmosféru místa…“

„Já bych taky jela, je to určitě zajímavý zážitek…“…a další…

Je určitě dobře, že seriál vyvolal vlnu zájmu, nutí k zamyšlení…ať takové návštěvy slouží k edukačním účelům - např. budoucím jaderným inženýrům, studentům jako memento, ale přistupovat k tomu jako k volnočasové atrakci, protože to může být „zajímavý zážitek“? Podporovat osobně tento byznys (nevím vlastně čí byznys) s touhou po „adrenalinu“ v místech spjatých s utrpením lidí v důsledku ozáření a absolutním převrácením jejich životů?? Žijeme v době a místě blahobytu, zachovejme si zdravý rozum i hodnoty. Nebylo by lepší tuto „potřebu“ transformovat do nějaké formy „adrenalinové“ pomoci?

• Citovat
  • Upravit
Angharadd
12.6.19 12:08
@Anonymní píše:
Nedá mi to nereagovat. Co vše se lze dočíst v této diskuzi…

„V tomto ohledu jsem ráda, že jsme tam byli před seriálem, protože ten zvýšený zájem a množství turistů akorát zkazí veškerou atmosféru místa…“

„Já bych taky jela, je to určitě zajímavý zážitek…“…a další…

Je určitě dobře, že seriál vyvolal vlnu zájmu, nutí k zamyšlení…ať takové návštěvy slouží k edukačním účelům - např. budoucím jaderným inženýrům, studentům jako memento, ale přistupovat k tomu jako k volnočasové atrakci, protože to může být „zajímavý zážitek“? Podporovat osobně tento byznys (nevím vlastně čí byznys) s touhou po „adrenalinu“ v místech spjatých s utrpením lidí v důsledku ozáření a absolutním převrácením jejich životů?? Žijeme v době a místě blahobytu, zachovejme si zdravý rozum i hodnoty. Nebylo by lepší tuto „potřebu“ transformovat do nějaké formy „adrenalinové“ pomoci?

Tipuju, že většina lidí, co se tam jede podívat, dobře ví, co se tam stalo, a podle toho se tam chová. Podle téhle logiky bychom neměli navštěvovat žádná památní místa, kde se staly tragédie.

• Citovat
  • Upravit
31302
12.6.19 12:32
@Pidulka1991 píše:
Smutný je, že to berete jako senzaci umírali tam tisíce lidí. V Osvětimi miliony a lidé tam jezdí. Stačí náš Terezín, taky tam umrelo tisíce a tisíce lidí, jen kvůli aroganci jediného. V čem je rozdíl oproti Černobylu??? Na Černobylu je vidět o5 arogance několika lidí zapricinila smrt tisíců, dokonce statisíců lidi. Musíme se poučit z vlastních chyb. Jsou lidi kteří chtějí tyto místa vidět na vlastní oči. Neznamená to, že tu dobu, místo, mají v neucte.

já to vidím podobně.
Navíc by mě zajímalo vidět na vlastní oči místo, kde příroda opět přebírá vládu nad prostorem v Pripjati.
Neznamená to, že nemám úctu, jen proto, že mě zajímají i tragická místa naší planety. Naopak, myslím si, že právě některé tragédie lidského pokolení by se měly připomínat, abysme nezapomínali.

Kdyby mě nelimitovaly peníze, jela bych hned ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.6.19 12:45
@Pidulka1991 píše:
V čem je, ale Osvětim jiná, než Černobyl. Je to taky důkaz zvrácené ideologie minulého režimu. Arogance komunistů, měli by se tam jezdit dívat ti, co říkají, že za minulého režimu bylo dobře. Aspoň by viděli, jak jim byli u p… Jak kvůli jejich aroganci a nedodržování předpisů zabili tisíce lidi a otravili část Evropy a ještě dělali že se nic nestalo.

Elektrárny a jiné obří projekty jsou spíš o nenasytnosti lidí. Já prostě Černobyl vidět nemusím. Pro mě samotnou nemá ta návštěva prostě smysl. A komunisty jsem zažila. Průšvih se může stát kdekoliv. Stačí zemětřesení jako ve Fukušimě. Dnes se nic podobného neututlá, tenkrát to prostě šlo. Pochybuju, že by nám včasná informace tenkrát k něčemu byla. Masky nasadit, navléct pláštěnky a pytlíky. A nezapomenout otřít desinfekcí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ČekánínaGodota
12.6.19 14:47

Měla jsem tam odletět před třemi týdny s CK, bohužel pro nedostatek zájemců zrušeno. Na vlastní pěst si tam netroufám.

• Citovat
  • Upravit
4749
12.6.19 15:02

Jela bych, resp. nemela bych strach, ale nemam to na seznamu top vyletu. My treba navstivily s kamaradkou v ramci skoly Osvetim, velmi zajimave a velmi ponure, v ramci vzdelani a nejame osvety ano, ale hrozne mi lezly na nervy turisti, kteri se o to nezajimali a proste se tam museli jen vyfotit, smali se a chovali se jak hovada..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
12.6.19 15:20
@ČekánínaGodota píše:
Měla jsem tam odletět před třemi týdny s CK, bohužel pro nedostatek zájemců zrušeno. Na vlastní pěst si tam netroufám.

Tak na vlastni pest se tam ani nesmi, muzete tam pouze s agenturou/pruvodcem. My to resili tak, ze jsme si koupili letenky do Kyjeva, tam si zaridili ubytovani a pres internet si koupili zajezd od ukrajinske agentury, ale my jsme takova odvaznejsi parta a nebojime se jezdit bez CK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
12.6.19 17:38

Jo sami inteligenti tam ocividne jezdi :mrgreen:

https://www.idnes.cz/…hranicni_dtt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
12.6.19 18:25
@Jana525 píše:
Jo sami inteligenti tam ocividne jezdi :mrgreen:https://www.idnes.cz/…hranicni_dtt

Já si to tak nějak myslím. A těm zhusta „šlechetným“ důvodům nevěřím. Výjimkám čest! :)

• Citovat
  • Upravit
19388
12.6.19 18:43

No to je něco, to jsou chytraci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
30.6.19 22:04

@g.sandova Tak to opravdu ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
30.6.19 22:15

My jsme s manželem hodně velký fandové Urbexu, takže za mě určitě ano..Jenže jsme to před mimčem nestihli, ted v těhu rozhodně ne a pak s prckem to už nepůjde. Takže bohužel,. ale kdyby to šlo jela bych hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39548
30.6.19 22:37
@Russet píše:
Elektrárny a jiné obří projekty jsou spíš o nenasytnosti lidí. Já prostě Černobyl vidět nemusím. Pro mě samotnou nemá ta návštěva prostě smysl. A komunisty jsem zažila. Průšvih se může stát kdekoliv. Stačí zemětřesení jako ve Fukušimě. Dnes se nic podobného neututlá, tenkrát to prostě šlo. Pochybuju, že by nám včasná informace tenkrát k něčemu byla. Masky nasadit, navléct pláštěnky a pytlíky. A nezapomenout otřít desinfekcí :zed:

Hlavně se zbytečně necourat venku do zjištění situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová