Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@rokris píše:
Nejela bych. Přijde mi to zvrácené, nebo jak to napsat, nevím, co bych tam hledala. S Osvětimí bych to nesrovnávala, jak tu taky někdo psal. Podle mě to rozdíl je. A velký.
Do Osvětimi bych za jistých okolností jela. Lidi by měli mít na paměti, co všechno hrůzného se může stát, když se podlehne nějaké zvrácené ideologii. Ale vidět opuštěné ruiny a Černobyl v sarkofágu fakt z blízka nemusím.
@lilith1 morbidní vzruso pro senzace chtivé turisty? někoho to třeba opravdu zajímá ![]()
@Russet píše:
Do Osvětimi bych za jistých okolností jela. Lidi by měli mít na paměti, co všechno hrůzného se může stát, když se podlehne nějaké zvrácené ideologii. Ale vidět opuštěné ruiny a Černobyl v sarkofágu fakt z blízka nemusím.
Přesně tak to myslím.
@Russet myslím že Osvětim je úplně jiná liga než Černobyl tam jsem byla, jako jsem ráda že jsem to viděla ale znovu bych asi nejela
Osvětim to je silnej zážitek ![]()
Ano jela by jsem hned (láká mě to již delší dobu),jenže jsem ten typ člověka co miluje adrenalin a tak bych byla schopna vlézt i tam, kde je vyšší/vysoká radiace…
@terynka006 píše:
@lilith1 morbidní vzruso pro senzace chtivé turisty? někoho to třeba opravdu zajímá
A co ho zajima, jestli to je faaaakt tak hruzostrasne??
@Russet píše:
Asi tak
@lilith1 ne třeba mě zajímá jak člověk dokáže ničit? chci vidět to město kde dokázali evakuovat 50 000 lidí behem několika hodin? ale říkat že je to morbidní a všichni jsou senzace chtiví turisti je trochu mimo ne? do lidí co tam nechtějí tady taky nikdo neryje za to že jet nechtějí
Černobyl „zasluhuje“ pietu, respekt, ponaučení - nikoliv konzumní turismus. Ráda bych zejména mladší generace upozornila, že tohle místo je spjato s reálnou obrovskou tragédií, v jejímž důsledku trýznivým způsobem umírali lidé, možná ještě umírají. Buďte rádi, že jste byli ti šťastnější a této tragédii unikli v čase, stejně jako by si to přáli ti, kterým se to bohužel nepodařilo. Myslím, že na místě je pieta, respekt, vzpomínka, ponaučení, racionální znalost toho, proč se to stalo, nikoliv infantilní a „moderní“ potřeba „zažít“ něco, čehož reálný rozměr si vůbec nedokážu představit. Reálný Černobyl není jako film, po jehož shlednutí vypnu televizi a vše je jako předtím, to je prostě krutá součást historie, pro mnohé bohužel stále současnost, která zásadním způsobem ovlivnila tisíce životů. Myslím, že na místě je chovat se „dospěle“.
@lilith1 píše:
A co ho zajima, jestli to je faaaakt tak hruzostrasne??
Zrovna se jdu na to ptát. Taky chci vědět, co tam teda ty lidi zajímá.
@maminka189 píše:
Ano jela by jsem hned (láká mě to již delší dobu),jenže jsem ten typ člověka co miluje adrenalin a tak bych byla schopna vlézt i tam, kde je vyšší/vysoká radiace…
Radiace v cernobylu je adrenalin, jako fakt??
![]()
Černobyl mě zajímá, i když nevím jestli bych tam jela. Manžel a brácha chtějí, tak se třeba někdy odhodlaně
…
@Anonymní píše: Černobyl „zasluhuje“ pietu, respekt, ponaučení - nikoliv konzumní turismus. Ráda bych zejména mladší generace upozornila, že tohle místo je spjato s reálnou obrovskou tragédií, v jejímž důsledku trýznivým způsobem umírali lidé, možná ještě umírají. Buďte rádi, že jste byli ti šťastnější a této tragédii unikli v čase, stejně jako by si to přáli ti, kterým se to bohužel nepodařilo. Myslím, že na místě je pieta, respekt, vzpomínka, ponaučení, racionální znalost toho, proč se to stalo, nikoliv infantilní a „moderní“ potřeba „zažít“ něco, čehož reálný rozměr si vůbec nedokážu představit. Reálný Černobyl není jako film, po jehož shlednutí vypnu televizi a vše je jako předtím, to je prostě krutá součást historie, pro mnohé bohužel stále současnost, která zásadním způsobem ovlivnila tisíce životů. Myslím, že na místě je chovat se „dospěle“.
Asi tak. Díky za tento příspěvek. ![]()
@Anonymní píše: Černobyl „zasluhuje“ pietu, respekt, ponaučení - nikoliv konzumní turismus. Ráda bych zejména mladší generace upozornila, že tohle místo je spjato s reálnou obrovskou tragédií, v jejímž důsledku trýznivým způsobem umírali lidé, možná ještě umírají. Buďte rádi, že jste byli ti šťastnější a této tragédii unikli v čase, stejně jako by si to přáli ti, kterým se to bohužel nepodařilo. Myslím, že na místě je pieta, respekt, vzpomínka, ponaučení, racionální znalost toho, proč se to stalo, nikoliv infantilní a „moderní“ potřeba „zažít“ něco, čehož reálný rozměr si vůbec nedokážu představit. Reálný Černobyl není jako film, po jehož shlednutí vypnu televizi a vše je jako předtím, to je prostě krutá součást historie, pro mnohé bohužel stále současnost, která zásadním způsobem ovlivnila tisíce životů. Myslím, že na místě je chovat se „dospěle“.