Čerpání dovolene pred ukončením ppm
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Čerpání dovolene pred ukončením ppm
Chtela bych se zeptat, kdyz jsem nepodala zamestnavateli zadost o cerpani dovoleni pred koncem ppm a uz mi bezi rodicak uz je na to asi pozde co? Uplne mi to vypadlo, nejaky osobni problemy.. ze zamestnavatelem se mi spatne domlouva, proto jen info jestli muzete zde, dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@adula84 Zaměstnavatel ti musí vyhovět jen v návaznosti na MD a tedy v případě, že ho požádáš předem. Domluvit se zpětně můžeš zkusit, ale záleží taky jak dlouho zpětně by to bylo. Pro zaměstnavatele je výhodnější, když tu dovolenou nevyčerpáš a může ti ji případně pokrátit za dobu na RD. A jinač rodičovský příspěvek s tím nemá nic společného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adula84 Jak dlouho uz jsi na rodicaku? Zkusit to muzes, vetsinou se to dela pri tom prechodu, ale jak jsem uz rekla, tak vyzkouset to muzes, jeste jsem se s tim osobne nesetkala, dej pak vedet jestli to slo, pripadne se zeptej na urade, ktery ti vyplaci rodicak, treba budou vedet. At ti to vyjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc dekuji.. jsem od 7.9. urcite to skusim, no a kdyz ne, tak vim moje chyba..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@frame píše:
@adula84 Jak dlouho uz jsi na rodicaku? Zkusit to muzes, vetsinou se to dela pri tom prechodu, ale jak jsem uz rekla, tak vyzkouset to muzes, jeste jsem se s tim osobne nesetkala, dej pak vedet jestli to slo, pripadne se zeptej na urade, ktery ti vyplaci rodicak, treba budou vedet. At ti to vyjde.
S úřadem to nemá nic společného. Rodičovský příspěvek lze začít pobírat i během čerpání řádné dovolené i po jejím dočerpání. Řešení řádné dovolené a rodičovské dovolené je jen věcí mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem. Zákon říká, že zaměstnavatel musí umožnit čerpat dovolenou v návaznosti na mateřskou, což zakladatelka nevyužila, takže dál to záleží jen na vůli zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, buď zatím úplně v klidu, já jsem před měsícem řešila to samé. špatně jsem si spočítala délku ppm s dvojčaty- jsem pako no a taky jsem to řešila. vyřešit se dá vše, jen je potřeba to začít. kontaktuj vaši účetní, ta naše mi připravila žádost o čerpání dovolené s datem 14 dní zpětně, poslala přes skype, já podepsala a poslala zpět. šéfa tohle stejně nezajímá, ani o tom nic neví, takže mu pak k výplatam přidá i moji výplatníci, popřípadě vysvětlí že na to máš nárok. Já jsem takhle za dva měsíce dostala 14 tisíc. ale když jsem přišla na to, že jsem to málem prosvihla, měla jsem pěkné nervy, manžel zuřil, ale vše se dá vyřešit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RenattaSedla No, vyresit se to da, pokud bude zamestnavatel chtit… Pokud ne, tak rekne, ze nebylo pozadano a muzes si trnout nohou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano vim, uz jsem zazadala a dopredu vim, ze to neprojde, jelikoz tahle firma o par lidech kde jsem pracovala nevyhovela snad nikdy nikomu a v nicem. Kazdopadne vsem dekuji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adula84 Když ji nevyčerpáš teď, budeš ji čerpat po RD. Jen pokud bys zmeškala letos 100 a více směn/prac. dnů (doba na RD, nemocenské apod.), tak se ti bude krátit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš jj ja vim, ze to nema s uradem nic spolecneho, ze to vyplaci jen zamestnavatel. Jen jsem myslela, ze by tam mohl mit nekdo s timto zkusenosti a mohl by poradit. Ja jsem prave cerpala pri tom prechodu z materske na rodicovskou dovolenou. Ucetni me na to porad upozornovala, at na to nezapomenu prave.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky poraďte prosím, už jsem z toho jelen…
když zažádám o čerpání dovolené mezi PPM a RD, dostanu tuto dovolenou od zaměstnavatele zaplacenu nebo z toho nic mít nebudu?
Mám odpracovány 4 měsíce za lonsky rok, potom neschopenka 3 mesice a nasledne materska
- Citovat
- Upravit
takze to chapu spravne, ze je to stejne, jako kdybych si ji nechala proplatit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Skončí vám mateřská dovolená, nastoupíte na řádnou dovolenou a po jejím skončení na rodičovskou dovolenou. A dovolenou (na zotavenou) vám normálně zaplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit