RP přes chlapa (výpočet a měsíce)
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@hudečice smlouvu má od ledna v téhle práci
a oddelanoby měl mít tak aby mi to přes něj dali ![]()
- Citovat
- Upravit
Musí doložit příjem za poslední 2 roky a počítá se do toho i nemocenská, z cca 15 tisíc hrubého je to 70% tak asi cca 10500Kč, ale zdá se mi, že má malou nemocenskou, mám přibližně stejný plat a nemocenskou mám kolem 8 tisíc, tak je mi to divné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elan ty 4000 byly normálně z práce jako výplata
nemocenská mu ještě nepřišla ![]()
- Citovat
- Upravit
Musí pracovat 2 roky.
Jinak spadnes automaticky do,4 lete varianty. Čili po 4 roky měsíční řidičák činí cca 4500 z čehož se nedá vyžít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@elan ty 4000 byly normálně z práce jako výplatanemocenská mu ještě nepřišla
On má manimalku a zbytek na ruku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já slyšela že musí mít za poslední dva roky odpracováno asi 270 dní
ne on od 19.7 do 20.8 byl na neschopence a asi 4 dny na konci srpna normálně v práci proto ty peníze ![]()
- Citovat
- Upravit
Počítá se to z toho, co je na výplatní pásce, nemocenská patří mezi dobu vyloučenou, zaměstnaný (pojištěný) musí být 270 dní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak myslíš kolik vyměřili? Max. RP je 10500 a je to na 19 měsíců. Ty si můžeš při žádosti ó RP zvolit výši jakou chceš ( max těch 10,5 tis. pokud na ně dosáhnete ) a pokud chceš na cca 3 roky je to asi 6100 měsíčně. A před touto prací pracoval někde?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No 3 měsíce ve zkusebce :/ no jsem z toho jelen :/
Takže teď pracuje od ledna a loni byl někde 3 měsíce ve zkusebce ( a platili se za něj soc. pojisteni )? Pokud ano, tak i kdyby se malá narodila dřív, tak on má nárok na PPM a tím pádem můžete volit výši RP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myskalucka ani tak to bylo
a to že máme nárok vím
už snad v červenci jsme se ptali na OSSZ zda by se vešel a ona řekla že když porodim v srpnu tak už máme nárok volby
mě šlo spíš o to jak se to vypočítává a kolik měsíců zpětně chtějí na to vyměření ![]()
- Citovat
- Upravit
Zeny jak se vypočítává výše RP přes chlapa???
Když má cca 15000 hrubého
a počítá se to z toho co má ve smlouvě nebo z toho co dostane ten měsíc??? Protože v srpnu mu přišli jen 4000 kvůli nemocenske tak zda to budou brát z těch 15 nebo z těch 4
jo a už víme že malá se narodí maximálně do 5 října… Jaký měsíce pro výpočet budou chtít??? A když si to půjde nechat vyměřit na OSSZ musí u toho mít RL malé???
A těm co to mají i přes chlapa který bere cca 15 hrubého kolik vám vymerili?? Děkuji za odpovědi a zkušenosti