Čerstvá maminka žijící v zahraničí hledá kamarádku na pokec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35984
11.5.14 23:06

@kiikis ve spanelsku. Zatim se moc nicim netrap, vim, vse je nove ale ono se to bude porad menit. Co bude platit jeden tyden, druhy bude jinak ;) ony ty zacatky nebyvaji nic moc, ale zvyknete si

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
11.5.14 23:07

@kiikis nezalehneš, pokud nejsi morbidně obezní, opilá, zdrogovaná… My jsme postel kvůli bezpečnostním důvodům zrušili a spíme jen na velké matraci, takže když uspím, jdu si dělat svoje věci, nemám strach jít na WC uprostřed noci apod.
Ohledně toho kojení, čím bude starší, tak to kojení (jezení) jim zabere méně času, nají se rychleji, teď třeba jí 20 min, za pár měsíců to zvládne třeba za 5-10min.
Jinak já jsem rodila v Madridu a žijeme tak střídavě ve Španělsku a ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.5.14 03:07

@kiikis ono kanada a usa je v tomhle uplna jina nez cesko. tady se pousti hned druhy den, nikdo s nicim neporadi ani nepomuze, tady to neni jak v cr ze se vsim hned volas doktorce a ptas se na rady.
Jak uz nekdo radil, ne vzdy dite ma hlad, ja taky davala dudlik a pohodicka. Moje dcerka ale nastesti byla velmi klidna a spava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.5.14 05:53

Ahoj, muzu se zeptat, kde v Kanade bydlis? Ja jsem ted s rodinou ve Vancouveru. Nemam sice novorozene, ale porad si to obdobi relativne dobre pamatuju :D - moje 2 dcerky maji 3 a 5 roku. Kdybys chtela, tak se ozvi, rady poznavame nove kamarady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.5.14 17:26

@Taminka tak to ti uprimne zavidim klidnou a spavou holcicku. nase mala place place a place posledni dva dny a nikdo nevi proc. nakrmena, cista plenecka, u me je porad, do postylky uz ji ani nedavam. po ranu mi odmita prso revem, ale v prubehu dne ji v pohode…dudlik zabira jen zridka… moje porodni asistentka mi radila, ze mam krmit kdykoli zaplace jako prvni zpusob utiseni dokavad se nedostane na svuj puvodni porodni vahu, jenze zase na druhou stranu ani nestihne stravit to mlicko predtim a uz ma nove.. no nevim… snad se to brzo srovna, nerada bych presla na umelou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.5.14 17:26

Ladybug22: poslala jsem zpravicku- taky Vancouver:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35984
12.5.14 21:42

@kiikis kojit muzes jak chces, zadne stare a nove mleko neres, to plati u umeleho mleka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
13.5.14 01:08

@kiikis ja jsem teda presla na UM hned treti tyden a zadna tragedie to nebyla. Kdyz jsem videla, jak je mala spokojena, tak jsem byla hned spokojena i ja. Ona vubec nepribirala a pro obe to bylo jen trapeni.
Jinak pro miminka je to velky sok, to vis, celou dobu ve tme v brisku a pak prijdou do svetla a uz neslysi srdicko atd.
Musite si obe zvyknou na spolecny system, to nejakou dobu trva.
A jak psala pikola, stare a nove mleko se resi u UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
13.5.14 15:03

A nemá náhodou hlad? tak do týdne-10 dnů si myslím, že by měla být už na své původní váze určitě. Náš syn měl hlad, za první měsíc nepřibral skoro nic, začala jsem dávat UM, musela jsem… prostě po měsíci měl o trochu víc než porodní váhu.. a po UM za 1 měsíc přibral 2 kila, prostě to dohnal. Pak už přibíral tak nějak normálně. Jsem ráda, že kojím doteď (syn 1,5 roku), takže u nás se po zavadení láhve neostavil a je to naopak na prsu velký závislák :-))
Prostě já bych řekla, že tvoje malá má hlad, ale nevím, třeba se pletu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.5.14 18:03

@AdaAda byly jsme na kontrole a pry pribira nadprumerne, nejakych 40g za den. davam ji co to jde, hned jak se zahlasi tak ji dam prso. Dneska v noci se to vsak ukazalo jako blbej napad. Prepila se, jednou jsem ji nedala odrihnout v nadeji, ze u prsu usne a nemohla dalsi dve hodiny usnout, poblinkala se, pokakala, pocurala, takze to bylo dneska v noci taky vzruso. prijde mi, ze posledni dobou neni z mych prsu nejak „nadsena“, hlad ma urcite, ale nejak aktivne nepije…:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.5.14 18:05

Ja jeste bojuju s nechuti k jidlu:( musim jidlo do sebe vylozene cpat, jak mam sevreny zaludek…stale vsak doufam v lepsi zitrky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
14.5.14 15:05

@kiikis aha, tak to jsem ráda, tak dobrý… Drž se, bude lépe, bude trochu režim, mimino pak postupem času bude v noci spát víc a víc a přes den méně. Hlavně ty taky spi, kdykoliv to je možné, aby jsi mohla fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
19.5.14 20:31

Ahoj tak co mala, uz je to lepsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
21.5.14 06:14

@Taminka jee ahoj, dekuju za starost. mala je porad uplakana a pres den proste nespi( jen u me v satku), ale snazim se na to zvykat a uz tak nepanikarim jako na zacatku. papa krasne, pribira vic a vic, jen asi ji vadi ten nas svet, tak proto je takova neklidna. obcas ji tlaci i prdiky a to je zase jiny rodeo. uprimne to neni zatim o uzivani si s miminkem, nemam
na nic cas, snaha ukonejsit dite a nosit ji je mou naplni kazdeho dne. a tak to proste s nasi malou je a tak to i zacinam brat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31299
21.5.14 13:01

@kiikis Tak to drzim palce, at to vydrzi kratsi dobu, nez u nas (do 9 mesicu male…), kdo nezazil, nepochopi :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí