Poradna duly
Jana Čurdová
Marcelko ale zase nás to ještě hodně neví a jsou tam i nějaká překvápka, tak uvidíme. Nicméně když jdu do obchodu, tak mám dojem, že je všude všechno jenom růžový.
Stef ta inglesina je dobrá, ale překvapila mě ta klasik. To už se dneska fakt nevidí.
Krásné ráno těhulky,
já jsem dneska ranní ptáče. I přes to, že už nechodím do práce, jsem musela vstávat už v 5,30, protoze jsem byla na 6,15 objednaná na EKG a sono srdce kvuli razitku do průkazky. Prohlíželi mě snad 45 min., ale hlavně že jsem v pořádku. ![]()
Já taky přemýšlím jaké plíny budu používat. Původně jsem myslela, že jen papírovky, ale dneska jsem slyšela, že jedna známá začala papírovkami a přešla na látkové, protože to vyšlo finančně líp. I když nevím, nevím. Když započítáte vodu, prášek, elektriku při praní a žehlení a ještě drahocenný čas ![]()
Holky, máte některá zkušenost s nějakým pracím práškem pro děti? Jaký je nejlepší? ![]()
Loudalko já to vidím rozhodně na papírovky a látkové na široké balení. Viděla jsem už několik propočtů a rozhodně vyjdou papírovky levněji nebo na stejno s látkovkou.
Ten prášek je tuším Lowela pro děti…nějaký mýdlový prášek to snad je.
POPELKO, diky za název prášku.
S těmi plínkami si to musím promyslet, ale opravdu nevím, co bude lepší. O peníze asi půjde až nebude na jídlo.
Dobré páteční ránko.
Tak holky pracantky konečně co ![]()
Gratulace ke kontrolám!! A Korculko chlapeček, no tak to si budou mít z čeho ty holky vybírat
Jsem ráda, že nebudu sama, kdo bude do bříška domlouvat aby papala a papala
Můj to ovšem ohodnotil, že jsme sice malí, ale budeme modelka víš hihi Aby se při porodu nedivil ![]()
Já mám zase u našich opačný problém. Máme na půdě hodně pytlů s věcma, ale mojí mámě se do toho nechce. A asi by to spíš vyhodila koupila nový věci, tak jsem zvědavá. Mě by se zase něco jen tak na doma šiklo…
My budeme kočárek kupovat až tak konec května, červen.
Ahojky, krásné dopoledne.
Martinečko a Korčulko, gratuluji ke kontrolám a Korčulce navíc k chlapečkovi. Teda těch chlapáků bude nějaká přesila, aspoň si budou moct vybírat nevěsty ![]()
Helenis, to že je pátek skutečně oslavuji
Navíc mám příští týden tři dny dovolené, takže velké HURÁÁ ![]()
Zítra frčíme na prodloužený víkend na Slovensko. Máme v plánu se cestou stavit ve Valašském muzeu v Rožnově a potom vzhůru do Liptovského Mikuláše. V neděli se chceme podívat do jeskyní a potom do těch termálů. No těším se jako malá holka ![]()
Loudalko, prášek je Lovela, jak už psala Popelka a potom se snad kupuje aviváž Lenor nebo Silan sensitive.
Co se týká plenek, tak zatím plánujeme jednorázovky. Uvidíme, jestli se to časem nezmění, až si s prckem zajedeme režim.
Popelko, také všude vidím růžové oblečky a modré žádné, tak nevím, jestli je to jenom můj pocit nebo je modré už vykoupené.
Utíkám pracovat, odpoledne se ještě ozvu ![]()
Kaculko nepřeháněj to s tou prací…já jsem nesmírně ráda, že je pátek. Už toho mám fakt dost. Poslední týden se mi věci ze života promítají do snů a tak celou noc pořádám výběrové řízení, hádám se se šéfem a s bratrovou přítelkyní. Fakt bomba. Takže jsem nevyspalá a padají mi tu víka. Ale je práce, tak je to dobrý.
S těma věcma…já hledala třeba i zelenou, ale všude je růžové a žluté…tak nevím.
Jo nevím jestli jsemvám to psala, ale mám vážnýho favorita nakočárek…je to Hauck roadster, ale na netu jsem ho nenašla…tam je jen tříkolka a tohle je normální čtyřkoláček. Má lůžko 90cm, vnitřní tašku, krásně se skládá a váží 14,5kg. Stojí lehce přes 7tis a tchán řekl, že pokud jsme si nevymysleli nějakou divočinu, že nám to zaplatí. Teď ještě přesvědčit manžela. jemu se líbil ještě jeden, ale ten váží 18kg a to prostě tahat nebudu.
KACULKO, ty se nebojis jit do těch termálů. Přece jenom je tam dost teplá voda a ta by se v těhotenství teplá koupel neměla. Já jednou vlezla doma do teplejší vody ve vaně a byla z toho zvýšená teplota. ALe snad se ti tam (a mimiskovi) bude libit.
Loudlko já nevím jesti se to rozebíralo tady nebo někde jinde, ale termály nevadí, pokud to není na dlouho a není to vařící voda.
To je dobrá zpráva. Manžel by taky hrozně rád do termálů, tak vyrazíme. Díky za pozitivní odpověď, Popelko.
Kaculko, tobe preji krásný výlet a docela ti závidím. Já budu o vikendu dřepět doma. Možná podniknu nějakou procházku.
Loudalko, kamarádka používala na praní mimi věcí jedině Ariel Kids a nemůže si ho vynachválit. Je to normální sypký prášek, ale já jsem taky uvažovala, že koupím ten Ariel i tu Lovelu, a jemnější věci přeperu v té tekuté Lovele (prodávají i sypkou) a jako aviváž jedině Silan sensitive. Kupuju ho i normálně a krásně voní.
S těma plínkama to bude cenově asi nastejno, jestli látkové nebo papírové. Látkovou musíš namáčet, prát, sušit a pak žehlit, papírovku vyhodíš a je. Máš čas se věnovat miminu a nebo odpočívat a ne travit volnou chvilku u žehlícího prkna. Během prvních dnů mimino přebaluješ třeba 10× denně a máš většinou dvě plíny najednou, to je 20 plínek za den a další den to samé. Já volím papírové a látkové přes ně na dobré kýčlíky.
Kaculko, docela Ti závidím, že máš dovolenou a jedeš odpočívat, ale jen si pořádně odpočiň. Ten Rožnov Ti vřele doporučuju, i když my tam jezdíme většinou přes léto, v zimě jsem tam nebyla, ale stojí to za to. Krásná procházka a ještě se něco přiučíš z historie.
Loudalko, pokud to nebudeš přehánět s horkou vodou, tak koupání v termálech i ve vaně neuškodí. Já se koupu každý den a přitom před otěhotněním jsem se raději spchovala. Asi čekáme malého hrošíka, když tak miluje vodu.
Popelko, u nás jsou zase v obchodech pomalu jen růžové nebo modré věcičky, ale když já musím kupovat zatím jen neutrální barvy (žlutá, zelená, bílá), tak pomalu nic nekoupím, protože není pomalu z čeho vybírat. Jinak jsem taky šťastná jak blecha, že je pátek. Zítra sice budu vstávat na budíka už 6 hodin, tak toho moc nepospím, ale jdeme s mojí mamčou, tchýní a tchánem na blešák. Tak jsem zvědavá jakou blbinu zase tchýně koupí. Ale když má radost.
Zatím ahojki Ivule
Ahoj holky,
tak já jsem od včerejška i s Ájou u našich. Manža dnes jede s kamarádem na víkend na Šumavu, jedou v neděli Zadovský maraton. Původně jsem měla jet taky (samozřejmě ne maraton), ale nejde to. Raději se ještě šetřím, proto jsem u našich. Moc mi pomůžou. A taky se mám jít po obědě ukázat k dr a toho mám tady u našich, jen 5 minut pěšky.
Loudalko, já jsem na začátku používala tekutou Lovelu. Brzo jsem ale přešla na dětský prášek od Amway. Lovela si s většíma flekama neporadila. Možná ta prášková je lepší. Aviváž pro Áju nepoužívám vůbec.
Jinak co se týče plín, používala jsem od začátku jen jednorázovky. Na kyčlích nám hned při první kontrole řekli, že jsou v pořádku a látkovky jsme nemuseli dávat vůbec. Mně by se asi do těch látkovek nechtělo. Na druhou stranu vím, že dost mamin je používá.
Ahoj maminy,
Kami a Korculko, gratuluji k chlapečkům, hlavně, že jsou miminka zdravá, je to v podstatě úplně jedno..
.
Loudalko,do Bejbycentra chodím docela často,přebalováky mají v prodejně jiné než na netu, ale taky těkné a za lepší ceny.Plymo tam mají bez volánků a kraječek,moc pěkné, asi za 370Kč.A tu španělskou deku jsem našla v ČB za 645Kč kousek od nádraží.V březnu půjdu nakupovat,můžem se domluvit,samotné se mi nechce,taky jsem doma na neschopence.A s tou porodnicí je to dobrá zpráva,protože jinak tam bylo fajn.
Holky, úplně se děsím toho, co mi řeknou na tom UTZ,jestli to bude zase kluk, tak nevím..
.Ale mimi jsem moc chtěla a ve finále si musím přiznat,že budu moc ráda,když bude všechno v poho a bude zdravé.
Bříško mi teď narostlo hrozně moc,nevím v čem budu za chvíli chodit..
.
Mějte se moc hezky a užijte si volno.
Vykyna a Sluníčko
tak jsem teď listovala diskusí nazpět abych našla co je dobré na křeče v lýtkách …měla jsem pocit, že to tu někdo psal. A nenašla jsem. Poraďte …v noci mi probudila šílená křeč a ještě teď to ve svalu cítím.
Někde jsem našla že je to málo hořčíku a B6.
Marcela