Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky tak vás všechny zdravím z Ostravy a přeju krásný den. Studentům jsem zadala práci, tak mám čas v klidu brouzdat po netu.
Pokud jsou dneska nějaké kontroly tak vám držím palce, ať to dobředopadnou.
My máme dneska v práci poradu, takže dříve jak v 6 se domů stejně nedostanu-takže dneska mám 12.hodin.
Chtěla jsem se zeptat, pálí vás taky žáha a co proti tomu děláte? Mě teda strašně, hlavně večer a je to dost protivné. Nic dětičky se baví, musím jít výchovně působit.
Jargova - žáha mě nepálí, tenhle neduh mě zatím míjí, já nevím, může se v těhotenství soda? Já spíš začínám mít problém se zádama - svaly asi ochably a teď musí nosit větší váhu tak se jim to asi moc nelíbí - měla bych začít cvičit, ale jsem straaaaašně líná. A taky mě pořád bolí ty kyčle… no to k těhu asi patří…
jo holky, myslim, že to bude horší. já byla dost vyjukaná předevčírem. bolelo mě úplně všechno. ještě jsem si nějak hla s plotýnkou a vůbec jsem nemohla chodit. taky mám cosi s patou a v břiše cihly. asi fakt bude hůř. říkala jsem si, ty vado, už se projevuje ta obezita…a představa, jak budu vypadat za dva měsíce ---- děs. dneska je líp. asi je to fakt normální.
s žáhou jsem nikdy problém neměla. až asi před čtrnácti dny mě pálila tak tři dny, vždy odpo a večer. byla to docela hrůza, strašně moc nepříjemný. takže vím, jargova, o čem mluvíš. asi se to musí hold přetrpět. ani tu sodu bych nezkoušela. a jíst míň kořeněný, když to přijde, takovou lehkou dietku.
víte co taky mám? večer mě vždy začne bolet kloub u palce. v noci to zesílí takovym způsobem, že se toho nejde dotknout, natož ten palec používat. když ho nadměrně namáhám, cítím to i přes den (např. hra na klavír). byla jsem u neurologa a ten tvrdil, že jsem si to musela zranit. na sto prdo nezranila. musí to souviset s těhotenstvim. člověk si připadá někdy fakt jak lemra. no, ale tři měsíce to vydržíme, že?
heluš
Dobré ránko.
Taky mě pálí žáha,ale už to mám natrénovaný z prvního těhu,ale to bylo daleko horší než teď.Soda se může a tak jí zobu téměř každý den.Taky pomáhá studený mlíko a můžou se i jiný antacida.Jen když se bere železo tak se ty antacida ani to mlíko moc nesmí,protože pak se to železo nevstřebává do krve.To byl právě můj případ s Ondrou a bylo to dost děsný.Pálila mě totiž žáha i po vodě.Fuj.
Ahoj holky pekne rano..
Vitam vsechny nove prichozi.. Chtela jsem se zeptat na mrnousky v brisku jak vas okopavaji??Muj prcek je ted nejaky klidnejsi,tak doufam,ze to neni nic spatneho??
Dobre rano tehulky,
Martinecko, muj prcek je pekny lenoch (i pres to ze je to kluk). Ale pro moji spokojenost staci, aby se pohnul alespon parkrat. Jinak doufam, ze to svedci o klidnem miminku.
Holky, mam tak strasnou rymu, ze pres slzy v ocich nevidim ani na ten monitor
.
No a k te žáze! Kamarádka (zkusena matka) mi poradila, kdyz pali zaha rozkousat mandle. Hodne rozkousat aby z nich vytekla uplna vodicka,a pak spolknout. Pry to pomaha. Nevim, ja to zkusila a nic. Žáha pálí dál.
Jo ted jsem koukla,ze je dneska sv. Valentýn. Slavíte ho? A co chystáte? Bude kytička, já chci taky
.U nás doma ho manžel neuznává, prý je to americký svátek. Za to MDŽ to přinese alespon kytku. Jo a za rok už budeme slavit i Den matek
.
Dobré ránko holky ![]()
No já co se týče žáhy mám klid, ale záda začínají pekelně zlobit, někdy dokonce tak, že se přes noc nevyspím (ještě že mám tu nemocenskou). Představa, že se to bude zhoršovat mě zabíjí, takže na další KO to řeknu doktorovi ať mi s tím pomůže… Nevím, jestli budu moct cvičit, protože mi tlakuje při chůzi, sedu a při jakékoliv práci bříško a já si pak musím lehnout a ležet, aby to přestalo (dělá to taky některé z Vás??) Takže to s tím cvičením nevidím moc růžově… ![]()
Jinak malá kope jak o závod, dokonce už cítím jak se tam i převaluje, to je docela sranda ![]()
Co se týče sladkého, tak já jsem na to nikdy moc nebyla, ale teď bych to sladké ládovala pořád
Zákusky, čokolády, zmrzliny… samé nezdravé ![]()
Jinak přeju krásný, klidný a pohodový den všem papa
Tak koukám, že nějaké zdravotní problémky máme všechny - ale Eury ten kloub u palce, to je fakt rarita. Nemůže to být třeba artróza? Ta se projevuje zpočátku na malých kloubech.
A to jsem si někde přečetla, že 6.měsíc bývá nejpohodovější z celého těhu, tak nevím, nevím co nás ještě čeká…
K těm pohybům - Verunka kope pěkně, zrovna včera jsem měla pocit, že by se nejradši prokopala ven - a taky někdy cítím jak tam sebou mele, doufám, že z ní nebude fotbalista ![]()
Ženský, ja jen doufam, ze az budu taky jako treba Stef ve 23.tt (to je za tyden), tak uz ucitim taky poradne kopani. Mimisek me jen tak simra, pomalu to necitim na dotek ruky. Je to porad jen jako bublani ve strevech. Myslite, ze mam byt v klidu?Snad je vse o.k.
Dobre ranko tehulky
..
Martinecko, neboj, ono si mimi dava urcite pauzu (mozna se prekulovalo v noci a ani o tom nevis
)..
Stef- ja ti vcera uplne zapomnela pochvalit kocarek - je opravdu moc pekny!!! Dobra volba!!!
A vsechny pupiky, oblecky a vubec vsechno - moc pekne pokoukanicko
..
S tim tehu obleceni - jako, ja mam asi tech 6/7 kilo nahore, ale stale pouzivam ‚normalni‘ kalhoty - bederky, mam to vsechno asi jen v tom brisku. Vcera me Kori nazval ‚somalcem‘
- kdyz se na sebe divam - ano, mam uplne stejnou figuru (akorat, chudacci, to maji z hladu
)
Gratuluji ke zdravemu prekvapenicku!!! ![]()
A drzim palce pri vsech kontrolach i tom glukozovem testu!
My ted resime ‚zatrolenou‘ hypoteku. Ja jako na materske - ji samozrejme nedostanu a Kori - jakozto cizinec - ktery mam banku v Anglii - to taky zrovna nebude mit lehke. Takze jsem si na netu nasla hypotecniho maklere, ktery se zabyva hypotekami pro cizince - a snad to nejak pujde - sice opet milion sto tisic papiru, ale tim, ze ja jsem ceska, tak bychom mohli mit nejaky ‚join mortgage‘ - uvidime, jak dlouho nam to potrva - ceny bytu jdou docela nahoru - kamaradka me postrasila, ze v tom to roce az o 20% - alespon ty prazske - tak vam nevim.. ![]()
Ale preji vam vsem krasny den!!!
zatim pa ivca ![]()
Johanka opet horolezi
![]()
S tou žáhou vám teda asi moc nepomůžu,ale co se týče třeba kyčlí nebo zad…nevím jestli ho některá z vás máte, ale pořídila jsem si kojící polštář, který se dá různě polohovat (třeba mezi kolena vleže, nebo za zadá a tak) a musím zaťukat, že problémy nemám.
Jinak je mrňousek občas taky pěkný lehoch, ale jak si lehnu na záda (většinou odpoledne) tak začne. Včera manžel řezal nějaké desky a to jsem myslela, že mi vyleze z bříška,jak řádil. No komu by se taky takovej hnusnej zvuk líbil. Tak se mu pak musel Honzík omluvit.
No nad tim kojicim polstarem premyslim taky. Dokonce prisla brozurka z pojistovny Ministerstva vnitra, kde jsem pojištěná, že na něj přispívaji. Nevím, do jaké částky, ale byla bych hloupá, jim ty peníze nechat. Oni teda kromě polštáře přispívají i na jiné věci kojícím ženám. Tak toho asi využiju
Kdo nám dá, co zadarmo nebo levněji
.
Loudalko - já myslím, že důležitý je, že mrňouska cítíš - ta intenzita může být různá - třeba nemáš tak citlivou dělohu - nebo má mrňousek víc plodové vody a prostě to ještě tak cítit není - neboj, určitě se dočkáš i pořádných kopanců ![]()
Ta pojišťovna MV asi opravdu hradí víc věcí, včera jsem se přihlašovala do předporodního kurzu a ta paní co to provozuje se mě ptala jakou mám pojišťovnu, že prý ta MV ten kurz hradí - VZP samozřejmě ne, takže mě to bude stát tisícovku ![]()
Holky, díky za pochvaly kočárku- už se moc těším, až s ním poprvé vyjedu ![]()
Ahoj těhule,
Popelko, na výsledky si mám zkusit zavolat už zítra ráno. Jinak tam mám pak přijet v pátek, to by měli dělat i kontrolní ultrazvuk. Jsem už z toho hrozně nervozní, dnes jsem skoro nespala. Pronásledují mě fakt šílený sny.
A co se týče pohybů, pamatuju se, že o Andrejce jsem skoro nevěděla. Tak jsem si myslela, že to bude klidné mimi. Byla ale v poho jen prvních šest týdnů. Pak přestala najednou přes den spát a pořád řvala. A ta divokost jí zůstala, je to malý tajfun, rozhodně žádná fiflena.
A teď je to podobný. Mimi cítím jen občas a pouze takové lehounké ťukání. Ale fakt je, že to nemám moc čas sledovat.