ČERVEN 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5648
13.2.07 18:59

Teda holky, tak kdyz vas tak posloucham, tak mam opravdu senzacni doktorku. Spis ja naopak premyslela po 7 dnech neschopenky, ze se vratim zpatky, ze se budu doma nudit, ale uz jsem si zvykla. Je to doma pohoda. Zadny nervy, zadne ranni vstavani. Tehotenstvi tak jak jsem si predstavovala :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
13.2.07 20:27

Ahoj holky, řeknu vám, jeden den vynechám a abych to dočítala pomalu půl dne, jak jste pilné.

Euryanto - já většinou (tedy spíš vždy) pro mimi kupuji kamarádkám nějaké oblečení.

Na tu cukrovku jdu zítra, tak se moc netěším, protože jsem na zítřek objednala stůl (když je ten Valentýn), tak doufám, že mi po té sladké vodě nebude špatně a nezkazím si tím večeři.

Fotku přidám zítra (doufám, že nezapomenu :) ). Manžel tu teď není, tak mě nemá kdo vyfotit.

Rozhodla jsem se, že v práci skončím 31. března. Deset dní si vezmu dovolenou a pak už mi začíná mateřská. Doma jsem zůstat nechtěla, i když mi to doktor nabízel už od začátku. Bála jsem se, že bych se nudila. Ale když vás poslouchám, že se nenudíte a nemáte žádné nervy, tak nevím, zda jsem udělala dobře. :?

Novire, nedorozumění s manželem úplně chápu. My jsme teď měli tak 3 neděle nějakou krizi (každý týden jsme se chytli) a už jsem z toho byla celá nešťastná (manžel tedy také). Příšlo mi, že těhotenství není vůbec takové krásné, jak se o tom říká,když se dohadujeme a hrozně mě to mrzelo.

Z Quelle jsem si před týdnem objednala také oblečení. Ještě nepřišlo. Dvě trika (jedno je také baby inside - červené, podle nich by jsme se asi mohli poznat :P ) a jedny kalhoty. Nevím jen, jak mi budou velikosti, protože normálně mám 38 nebo 40 a zde jsou většinou velikosti 36/38 a pak 40/42. Tak jsem si raději objednala tu větší.

Vyky, gratuluji k chlapečkovi.

Vítám tě Bedhann.

Dominika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
13.2.07 20:29

Ještě co se týká těch kil, já jsem zatím přibrala 1 kilo, tak snad to je také v pohodě a není to moc málo.

Dominika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7846
13.2.07 20:31

Novire- tak jak tak koukám, tak nejsem zas úplně výjimka. Být tebou, tak tu doktorku změním. Mně taky vzali jako těhuli, sice hned ze začátku, ale vzali. Moje kámošky mají skoro všechny vycházky od osmi do osmi, já je nejdřív měla dvě hodiny dopoledne a dvě odpoledne, než jsem poprosila sestru aby mi ty čtyři hoďky dala aspoň dohromady, protože to mám do města docela daleko a nemohla bych si jít ani nakoupit. Moc se netvářila, ale dala mi je jak jsem chtěla. O víc jsem radši neprosila, protože jsem ráda, že jsem vůbec doma. A taky jsem to po té první kontrole, když mi nechtěl napsat neschopenku, obrečela. Ten doktor mi úplně zkazil radost z toho miminka.Chudáček malej, určitě to cítil, jak jsem brečela.

Ale na stránkách, kde je zákoník práce je i odstavec o vycházkách a představ si, že je tam napsáno, že když nemáš infekční nemoc nebo něco na ten způsob, tak si můžeš říct o vycházky jak je ty potřebuješ a doktor ti je dát musí, on jen musí nahlásit na příslušný úřad, kdy je máš a když ti je odmítá dát, tak je to omezování osobní svobody. Dobrý ne? Jenže s naší „diagnózou“ si asi vyskakovat nemůžeme, že? To by nás asi hnali zpátky do práce.

Já bych dala neschopenku každé těhotné, vždyť jde o další generaci, ne? Pak nemají být děti nervózní a nesoustředěný a některý dokonce nezvladatelný, když se maminky v těhotenství stresují. Jenže tady jde o prachy, aby nás zdravé nemusel nikdo dotovat. Což nechápu. Deset let jsem platila nehorázné daně a nedostala jsem zadarmo ani kapky do nosu. Teď když bych si to pěkně vybrala, tak ze mě dělají simulanta. No nic. Asi se přestěhuju do Finska nebo do Švédska? Teď nevím jistě v kterém z těch států, ale maminky tam mějí asi šest let mateřskou.

TAk zatím páčko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bedhann
13.2.07 20:40

Holky, já mám sice vycházky jenom odpoledne od dvou do pěti, ale sama sestra mi říkala, že u nemocenské v těhotenství kontrola nechodí a tak že si můžu vyjít kdy budu chtít… říkaly mi to i baby v práci, ale moc jsem jim nevěřila, když to ale potvrdila i sestra u doktora, tak na tom asi pravdy něco bude, ne?? :wink:

• Citovat
  • Upravit
20840
13.2.07 21:28

DORIS, to jsem ráda, že vycházky neřeším sama :) Teda ne že bych ti to přála, ale aspoň vím, že je nas víc, co s tím bojujem…
To, že by ti měl doktor v podstatě napsat vycházky jak chceš vím, ale jak to zavést v praxi, že :? ? Taky jsem doktorce raději nic neříkala, přece jenom jsem byla ráda, že mě nechala doma… Ale zajímalo by mě, jestli o tom ti doktoři vědí a prostě vycházky nedávají, nebo jestli to neví…
A s těma kontrolala-nekontrolama v těhulek jsem nahraná - doktorka mi na neschopenku nenapsala diagnózu, takže na sociálce neví, že jsem těhotná :evil: Takže pokaždé, když jdu na nákup nebo se psem tak se nervuju jestli nenajdu lístek od kontroly ve schránce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
14.2.07 07:21

zkouška sirén

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
14.2.07 07:25

Krásné dobré ráno.

Vykyno gratuluju k chlapečkovi a Vvik k dobré kontrole a překvapení.

Renko příští týden budou ty výsledky? Bude to určitě dobré.

Doris to je dost šílený s tou prací jak píšeš. Někdy jsou ty zaměstnavatelé fakt magoři.

Jinak s těma neschopenkama…kontrola prý chodí na udání zaměstnavatele, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
14.2.07 07:29

Červňátka 2007

Janina1974 / Praha / TP 1.6. / Holčička / KO DNES!!!

Silema / 1976 / Znojmo / TP 2.6. / Chlapeček / KO ???
Eweli / 1983 / Ostrava / TP 5.6. / Holčička / KO ???
Evuška74 / 1975 / Olomouc / TP 8.6. / Holčička / KO 19.2.
Ivule-25 / 1981 / Ostrava / TP 8.6. / KO DNES!!!

Stef / 1977 / Žatec / TP 9.6. / Holčička / KO 7.3.
Lenula / 1985 / Zlín / TP 12.6. / Překvapení / KO 20.2.
Kaculka / 1978 / Praha / TP 12.6. / Chlapeček /KO 6.3.
Bedhann/ 1980 / Ostrava / TP 13.6. / Holčička / KO 23.2.
Hermi / 1978 / Teplice / TP 16.6. / KO 21.2.
DominikaN / 1979 / Klatovy / TP 16.6. / Chlapeček / KO ???
Novire / 1979 / Brno / TP 17.6. / Chlapeček / KO 28.2.
Euryanta / 1978 / Louny / TP 17.6. / Holčička / KO 27.2.
Kami74 / 1974 / Č. Krumlov / TP 17.6. / Chlapeček / KO 23.2.
Pooh / 1983 / Zlín / TP 18.6. / KO ???
Popelka / 1979 / Pardubice / TP 18.6. / Chlapeček / KO 7.3.
Doris / 1978 / Cheb / TP 18.6. / KO 22.2.
Ifca / 1977 / Sofie / TP 19.6. / KO 8.3.
Masenka13 / 1976 / Kladno / TP 20.6. / Překvapení / KO 6.3.
Korculka / 1977/ Brno/ TP 24.6. / Chlapeček / KO 7.3.
Loudalka / 1978 / J. Hradec / TP 20.6. / Chlapeček / KO 6.3.
Martinecka / 1983 / Praha / TP 21.6. / KO 28.2.
RenkaH / 1973 / Praha / TP 23.6. / KO 16.2. nemocnice
Helenis / 1980 / Praha / TP 23.6. / KO ???
Roxa / 1978 / Praha / TP 24.6. / KO ???
Jargova / 1981 / Ostrava / TP 25.6. / Překvapení / KO 6.3.
Lenii / 1976 / Praha / TP 27.6. / KO ???
Vykyna / 1976 / České Budějovice / TP 30.6. / Chlapeček / KO 15.3.
Vvik / 1973 / u Prahy / TP 1.7. / Překvapení / KO 6.3.
Rozara / 1974 / Ostrava / TP 2.7. / KO DNES!!! , 27.2. velký UZ

Maminky

Janina 1974 - Tomík 3 roky
Ifca - Johanka 1 rok
Hermi - Lucinka 2 roky
RenkaH - Andrejka 1,5 roku
Vvik - Jonáš 04/05, Lucie 03/04, Lukáš 12/02
Rozara - Daniel 3/1996,Tadeáš 07/2003
Vykyna - 2 dítka
Kami74 - Ondra 2 roky a 9 měsíců

9 Chlapečků 6 Holčiček 4 Překvapení

Čestní hosté

June Žabucha
Brum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
14.2.07 07:30

dobré ráno tetičky,
jsem tu prvníííí. ale vy jste včera nějak ponocovaly :)

VVIK - vypadá to, že máš podobného hatlapatlu doktora jako já. akorát že ten můj mě překvapil, že mě poslal alespoň do toho ústí. možná by sis mohla říct, aby tě taky poslali na lepší utz, že chceš mít jistotu. ale vim, jak jsi tady říkala s tim placením, ta dr je vážně prdlá. fuj, ta curkovka nezní dobře a bojim se. a s těma kaťatama nepřeháněj, řekly jsme si přece, že jsme velký tlouštíci obě a taky jsem na sebe sehnala kaťata. v c+a fakt maj veliký. z internetu bych si taky nemohla objednat. ale když jsi zhubla, tak je to dobrý :)

holky já vás obdivuju, že si umíte ten čas doma vyplnit. mám prázdniny tři dny a pořád jen jim a spim. kdybych byla doma, tak přiberu padesát kilo :( ale je fakt, že si člověk zvykne. když mám velký prázdniny v létě, tak mám taky čtrnáct dnů depku a od poloviny zas depku, že už to skončí.

tripple testy nejsou povinný. mám věřícího kamaráda…čekají miminko (taky červňátko) a nenechali si je dělat, protože ať by to dopadlo jakkoli, stejnak by si miminko nechali.

DORIS - a k té kořenové zelenině ještě, jediný co mě napadá je, že v souvislosti s listeriozou říkali, že mimo jiné (podle mě už všeho) je nebezpečná kořenová zelenina, protože se může dostat vir z výkalů nakažených hosp. zvířat do půdy. ale když se zeleninka umyje, je to v pohodě. asi jsi slyšela něco takového.

přeju hezký den.
heluš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
14.2.07 07:32

to nemá cenu. byla jsem tu první. jenže než jsem to napsala, popelka mě předběhla. musim si dát zítra pozor. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
14.2.07 07:50

Helčo chi chi dneska jsem první já. Ale zítra ti to nechám…pojedu se asi objednat na tu cukrovku. Mmch mi sestřička u dr. řekla, že můžu podepsat nějaký papír a nenechat si to dělat, ale dlabu na to. Snad to přežiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
14.2.07 07:55

hm, máš pravdu, ten test se dá vydržet, hlavně, že bude mímo zdravý. mně sestry o testu zatím taky nic neříkaly. tak uvidíme. jdu tam už za čtrnáct dnů, tak se jim taky vecpu. u nás měla curkovku babička. a navíc když je člověk tlustej, tak k tomu má taky vlohy :( nehledě na to, že teď když vim, že máme holčičku, tak jim nějak víc sladký…mám na něj větší chuť. co ta psychika všechno dokáže…

a byla jsem první, protože jsem tam hodila zkoušku modrých sirén.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
14.2.07 08:26

No jo máš pravdu..tu jsem přehlídla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
14.2.07 08:31

Krásné ráno holky,

u nás to vypadá vyloženě jarně (aspoň za oknem) - konečně zase svítí sluníčko - už se na to jaro moc těším - budem si na sluníčku nahřívat pupíky :D

Vítám Bedhann a přeju pohodové těhu (nebo už spíš zbytek těhu) a zdravé mimčo.

Holky, s těma doktorama vám to vážně nezávidím, já musím teda říct, že moje doktorka je super - neschopenku mi nabídla hned, já jsem váhala jeden den a pak si pro ní šla, protože mi bylo pořád dost špatně a v práci jsem neskutečně trpěla… Prostě je to zdravotnictví o lidech, co naděláme… Jedině změnit doktora, když nepostupuje jak má.

Na ty cukrovkové testy se chystám příští týden, ale vůbec se mi tam nechce, protože jsem zvyklá se ráno nasnídat a nevím, nevím, jak budu vypadat bez snídaně - a s braním krve taky nemám moc dobré zkušenosti… no snad to přežiju.

http://tickers.TickerFactory.com/…176/preg.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital